Artikel top billede

Apple forlangte formue af Qualcomm, hvis Qualcomm skulle blive ene-leverandør af modem-chip til iPhone

Apple forlangte en milliard dollar af chip-selskabet Qualcomm, hvis selskabet skulle blive ene-leverandør af modem-chip til iPhone.

En milliard dollar. Så meget forlangte Apple, at chip-selskabet og den mangeårige samarbejdspartner Qualcomm skulle lægge på bordet i såkaldt ‘incentive payment,’ hvis Qualcomm skulle blive ene-leverandør af modem-chip til iPhone.

Det fortalte Qualcomms topchec, Steve Mollenkopf, fredag i en høring i det amerikanske finanstilsyn, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Ifølge topchefen skulle beløbet dække en del af omkostninger ved at give den daværende Apple-leverandør Infineon sparket.

Steve Mollenkopf siger, at den slags ‘incentive payments’ er ret normale. Til gengæld er et beløb på en milliard dollar ret usædvanligt.

Apple forlangte den runde milliard dollar uden til gengæld at stille nogen former for garanti om, hvor mange chip selskabet til gengæld ville købe.

Aftalen blev indgået i 2011, og herefter tiltrådte Qualcomm som Apples ene-leverandør af modem-chip, som håndterer forbindelsen mellem mobiltelefoner og trådløse netværk.

Som led i ene-aftalen fik Apple desuden rabat, fortæller direktøren.

Hans vidneforklaring er led i en større sag, hvor Qualcomm beskyldes for at arbejde for at holde konkurrenter som Intel ude af markedet for modem-chip.

Apple selv bedyrer, at selskabet altid har arbejdet med en model, hvor mindst to og op til seks leverandører indgiver tilbud på alle de mere end 1.000 iPhone-komponenter, som selskabet anvender.

Læs også:

Apple og chip-gigant i juridisk hanekamp: Qualcomm kan blive smidt på porten, når den næste iPhone kommer

Apple dropper Qualcomm som kæmpe-leverandør - og det kan gå ud over hastigheden på din næste iPhone
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Indbygget sikkerhed i servermiljøet – her er fordelene
Få et samlet og teknisk velfunderet overblik over alle sikkerhedsfeatures i Dells PowerEdge-servere.