Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Apple forlangte formue af Qualcomm, hvis Qualcomm skulle blive ene-leverandør af modem-chip til iPhone

Apple forlangte en milliard dollar af chip-selskabet Qualcomm, hvis selskabet skulle blive ene-leverandør af modem-chip til iPhone.

En milliard dollar. Så meget forlangte Apple, at chip-selskabet og den mangeårige samarbejdspartner Qualcomm skulle lægge på bordet i såkaldt ‘incentive payment,’ hvis Qualcomm skulle blive ene-leverandør af modem-chip til iPhone.

Det fortalte Qualcomms topchec, Steve Mollenkopf, fredag i en høring i det amerikanske finanstilsyn, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Ifølge topchefen skulle beløbet dække en del af omkostninger ved at give den daværende Apple-leverandør Infineon sparket.

Steve Mollenkopf siger, at den slags ‘incentive payments’ er ret normale. Til gengæld er et beløb på en milliard dollar ret usædvanligt.

Apple forlangte den runde milliard dollar uden til gengæld at stille nogen former for garanti om, hvor mange chip selskabet til gengæld ville købe.

Aftalen blev indgået i 2011, og herefter tiltrådte Qualcomm som Apples ene-leverandør af modem-chip, som håndterer forbindelsen mellem mobiltelefoner og trådløse netværk.

Som led i ene-aftalen fik Apple desuden rabat, fortæller direktøren.

Hans vidneforklaring er led i en større sag, hvor Qualcomm beskyldes for at arbejde for at holde konkurrenter som Intel ude af markedet for modem-chip.

Apple selv bedyrer, at selskabet altid har arbejdet med en model, hvor mindst to og op til seks leverandører indgiver tilbud på alle de mere end 1.000 iPhone-komponenter, som selskabet anvender.

Læs også:

Apple og chip-gigant i juridisk hanekamp: Qualcomm kan blive smidt på porten, når den næste iPhone kommer

Apple dropper Qualcomm som kæmpe-leverandør - og det kan gå ud over hastigheden på din næste iPhone
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere