Artikel top billede

Millioner af passwords og e-mailadresser lækket: Se om dine data er kompromitteret

En sikkerhedsekspert har fundet en gigantisk samling af stjålne e-mailadresser og kodeord. Flere af oplysningerne kan endda kædes sammen til samme bruger.

Mere end 770 millioner e-mailadresser og knap 22 millioner passwords er blevet fundet på nettet.

Alle data var samlet et sted men kommer angiveligt fra flere tusinde af tidligere data-læk.

Det skriver mediet ZDNet.com

Det er sikkerhedseksperten Troy Hunt, der har fundet filerne, som til sammen fylder mere end 87GB.

Ud over de mange millioner af individuelle oplysninger, så er lige over en million af de lækkede e-mailadresser parret op med en tilsvarende adgangkode, herunder Hunts egen.

“Jeg kan sige, at mine egne personlige data er blandt filerne og er korrekte. En rigtig e-mailadresse og et password jeg bruge for flere år siden,” skriver han på sin blog.

Læs også: Google lukker socialt medie før tid efter kæmpe datalæk: 100 gange mere omfattende end første læk i oktober

“Hvis du er en del af det her læk, så flyder et eller flere af dine gamle passwords rundt derude, og kan ses af alle og enhver.”

De stjålne data var angiveligt på en cloud-service kaldet MEGA. Men alle informationer er efterfølgende blevet fjernet igen.

Tjek om dine data er lækket

De lækkede data går under navnet “Collection #1” (samling nummer 1 red.), og er blevet diskuteret på flere hacker-fora, skriver Hunt på sin blog.

Troy Hunt står også bag den poplære side haveibeenpwned.com. Her kan alle tjekke om deres e-mails har været involveret i tidligere lækager.

Han har opdateret siden med de millioner af nye e-mails og passwords, så alle kan tjekke om deres data er en del af Collection #1.

Læs også:

YouSee tavs efter læk af 10.000 hemmelige telefonnumre: "Vi har ikke mere at tilføje"

Norsk skoleelev afslører læk af 35.000 elever og lærers personoplysninger
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere