Artikel top billede

Millioner af passwords og e-mailadresser lækket: Se om dine data er kompromitteret

En sikkerhedsekspert har fundet en gigantisk samling af stjålne e-mailadresser og kodeord. Flere af oplysningerne kan endda kædes sammen til samme bruger.

Mere end 770 millioner e-mailadresser og knap 22 millioner passwords er blevet fundet på nettet.

Alle data var samlet et sted men kommer angiveligt fra flere tusinde af tidligere data-læk.

Det skriver mediet ZDNet.com

Det er sikkerhedseksperten Troy Hunt, der har fundet filerne, som til sammen fylder mere end 87GB.

Ud over de mange millioner af individuelle oplysninger, så er lige over en million af de lækkede e-mailadresser parret op med en tilsvarende adgangkode, herunder Hunts egen.

“Jeg kan sige, at mine egne personlige data er blandt filerne og er korrekte. En rigtig e-mailadresse og et password jeg bruge for flere år siden,” skriver han på sin blog.

Læs også: Google lukker socialt medie før tid efter kæmpe datalæk: 100 gange mere omfattende end første læk i oktober

“Hvis du er en del af det her læk, så flyder et eller flere af dine gamle passwords rundt derude, og kan ses af alle og enhver.”

De stjålne data var angiveligt på en cloud-service kaldet MEGA. Men alle informationer er efterfølgende blevet fjernet igen.

Tjek om dine data er lækket

De lækkede data går under navnet “Collection #1” (samling nummer 1 red.), og er blevet diskuteret på flere hacker-fora, skriver Hunt på sin blog.

Troy Hunt står også bag den poplære side haveibeenpwned.com. Her kan alle tjekke om deres e-mails har været involveret i tidligere lækager.

Han har opdateret siden med de millioner af nye e-mails og passwords, så alle kan tjekke om deres data er en del af Collection #1.

Læs også:

YouSee tavs efter læk af 10.000 hemmelige telefonnumre: "Vi har ikke mere at tilføje"

Norsk skoleelev afslører læk af 35.000 elever og lærers personoplysninger
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft drosler ned for lancerings-tempoet for Windows Server: Vil fremover udsende nye releases med flere års mellemrum
Microsoft skrotter sin hidtidige hastige udrulningsplan for Windows Server. Fra og med lanceringen af Windows Server 2022 vil Microsoft udsende nye releases hvert andet eller tredje år.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.