Millioner af passwords og e-mailadresser lækket: Se om dine data er kompromitteret

En sikkerhedsekspert har fundet en gigantisk samling af stjålne e-mailadresser og kodeord. Flere af oplysningerne kan endda kædes sammen til samme bruger.

Mere end 770 millioner e-mailadresser og knap 22 millioner passwords er blevet fundet på nettet.

Alle data var samlet et sted men kommer angiveligt fra flere tusinde af tidligere data-læk.

Det skriver mediet ZDNet.com

Det er sikkerhedseksperten Troy Hunt, der har fundet filerne, som til sammen fylder mere end 87GB.

Ud over de mange millioner af individuelle oplysninger, så er lige over en million af de lækkede e-mailadresser parret op med en tilsvarende adgangkode, herunder Hunts egen.

“Jeg kan sige, at mine egne personlige data er blandt filerne og er korrekte. En rigtig e-mailadresse og et password jeg bruge for flere år siden,” skriver han på sin blog.

Læs også: Google lukker socialt medie før tid efter kæmpe datalæk: 100 gange mere omfattende end første læk i oktober

“Hvis du er en del af det her læk, så flyder et eller flere af dine gamle passwords rundt derude, og kan ses af alle og enhver.”

De stjålne data var angiveligt på en cloud-service kaldet MEGA. Men alle informationer er efterfølgende blevet fjernet igen.

Tjek om dine data er lækket
De lækkede data går under navnet “Collection #1” (samling nummer 1 red.), og er blevet diskuteret på flere hacker-fora, skriver Hunt på sin blog.

Troy Hunt står også bag den poplære side haveibeenpwned.com. Her kan alle tjekke om deres e-mails har været involveret i tidligere lækager.

Han har opdateret siden med de millioner af nye e-mails og passwords, så alle kan tjekke om deres data er en del af Collection #1.

Læs også:

YouSee tavs efter læk af 10.000 hemmelige telefonnumre: "Vi har ikke mere at tilføje"

Norsk skoleelev afslører læk af 35.000 elever og lærers personoplysninger
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Computerworld A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler - sådan beskytter du din virksomhed

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere


Premium
Pandora-CIO har gennemført massiv cloud-migrering i foråret: "Vi har simpelthen foretaget en åben hjerteoperation under coronakrisen"
Interview: Ved årets udgang er 70 procent af Pandoras it-landskab flyttet i skyen. Dermed når CIO Peter Cabello Holmberg i mål med planerne fra sommeren 2020 trods coronakrisen. "Vi har gennemført en række massive migreringer her under coronakrisen," siger han.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Få arkitekturen på plads uden omfattende specialtilpasninger eller kodefærdigheder
I dette whitepaper får du en indsigt i KMDs WorkZone informationsplatform til private og offentlige virksomheder. Med WorkZone kan du modellere din specialiserede forretningsunderstøttelse entitet for entitet, opgave for opgave, proces for proces, så informationsarkitekturen flugter meget præcist med krav og ønsker. Og fordi KMD WorkZone er baseret på standardkomponenter og bliver driftet af KMD, er der altid styr på sikkerhed, governance og compliance. Dette whitepaper beskriver, hvordan KMD WorkZone fungerer som navet i en samlet informationsarkitektur på tværs af systemlandskabet og de enkelte fagløsninger. KMD WorkZone til understøttelse af eksempelvis Case Management, Records Management, Content Management, Contract Lifecycle Management og en række andre datadiscipliner uden behov for omfattende analyse, modellering eller konfigurationsprojekter.