Artikel top billede

Foto: Christoffer Lund-Hansen

Derfor outsourcer Nordens største virksomheder til IBM: "I mange år har vi sagt rest in peace til mainframe, fordi det er ved at dø, men IBM sælger stadig mainframe for milliarder"

Interview: Store nordiske selskaber står i kø for at betale IBM milliarder af kroner for, at det amerikanske selskab kan overtage virksomhedernes mainframe, men hvordan kan IBM se en forretning på et område, som alle andre selskaber gerne vil af med? Få svaret fra outsourcing-ekspert Jens Brinksten her.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Bliv klogere på hvorfor IBM med glæde overtager driften af store nordiske selskabers mainframe
  • Få hemmeligheden bag IBM's succesfulde forretningsområde
  • Læs hvorfor selskaberne gerne vil af med driften til IBM
  • Find ud af hvorfor IBM ingen konkurrenter har på markedet
  • Indsigt i hvilke vilkår IBM forhandler ind i aftalerne
1.135
5:45 min
Selvom flere har dødsdømt mainframe-markedet, så overtager IBM glædeligt flere og flere af de klassiske driftsaftaler fra store nordiske virksomheder.

Den 6,5 milliarder kroner-store driftsaftale med norske Evry i 2015 markerede startskuddet for IBM's konsolideringsbølge, og den aftale er sidenhen blevet fulgt af op af to milliardaftaler om outsourcing af drift og medarbejdere med henholdsvis KMD og Nordea.

Men hvordan kan det være, at IBM er interesseret i de forretningsben, som en række af Nordens største virksomheder gerne vil skille sig af med?

De rigtige medarbejdere, manglende konkurrenter og gode forhandlere, lyder svaret fra outsourcing-ekspert Jens Brinksten til Computerworld.