Artikel top billede

(Foto: Kasper Lojtved)

Fullrate- og Plenti-stifter er klar med endnu et bredbåndsselskab: "Tidligere udfordrere har mistet noget af deres potens"

Det danske telemarked har mistet noget af sin potens, lyder det fra stifteren af et helt nyt dansk bredbåndsselskab.

Peter Mægbæk, der har været med til at stifte Fullrate og Plenti, er en af de danske televeteraner, der står bag et helt nyt dansk bredbåndsselskab ved navn Fastspeed.

Det oplyser det nye selskab i en pressemeddelelse.

Som administrerende direktør får selskabet desuden Jens Raith, der har en fortid som direktør for bredbånd og telefoni hos Yousee og som abonnementsdirektør hos Berlingske Media.

”Fastspeed er en rendyrket bredbåndsleverandør. Bredbåndsforbindelsen er blevet husstandens ’livline’, og det er således også blevet et absolut krav, at forbindelsen er yderst stabil – og med høj hastighed. Det er det, vi har sat os for at levere,” siger Jens Raith i pressemeddelelsen.

Fastspeed oplyser desuden, at selskabet forventer at lancere sin produkter i løbet af foråret.

Peter Mægbæk oplyser ligeledes i pressemeddelelsen, at han forventer at selskabet kan tilføre det danske bredbåndsmarked noget tiltrængt virilitet.

”Vi ser et stort potentiale i markedet, som det har udviklet sig. Tidligere udfordrere har mistet noget af deres potens, og vi ser stigende priser i markedet efter den seneste konsolidering,” lyder det fra Peter Mægbæk ifølge pressemeddelelsen.

Stifter har tjent millioner på at sælge til TDC

Peter Mægbæks to tidligere teleselskab-selskaber, Fullrate og Plenti, blev begge solgt til TDC.

Fullrate blev stiftet i 2005 af Stig Myken, Kasper Mejlgaard, Haktan Bulut, Nicolai Lamborg og Peter Mægbæk, og i 2009 blev selskabet solgt til TDC for en sum, der menes at lyde på knap 400 millioner kroner.

Senest var Mægbæk med til at stifte Plenti, der i 2017 blev solgt for 74 millioner kroner til TDC.

Dengang sagde Peter Mægbæk følgende til Computerworld om sine fremtidsplaner:

"Man kan sige, at jeg har ambitioner om at komme ud og få en anden type stilling. Jeg vil ikke udelukke, at det skal være som medejer af noget, men jeg tænker ikke, at jeg skal starte noget op helt fra bunden, som vi gjorde med Plenti. Det skal være noget, der er oppe at køre i et eller andet omfang.”

Læs også:
Peter Mægbæk har solgt både Fullrate og Plenti til TDC: "Jeg skal prøve noget nyt, der er svært og udfordrer mig"

Solgte sit firma for et trecifret millionbeløb: "Men jeg var bange hele tiden




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere