Artikel top billede

Stor undersøgelse afslører: Så sandsynligt er det, at din harddisk bryder sammen

Der er store forskelle på, hvor ofte det sker, at en traditionel harddisk fejler. Visse drev er ti gange mindre driftssikre end andre, viser ny undersøgelse.

Data er ikke mere værd, end det lager det opbevares på.

Mens cloud-lager samt SSD-drev og den tilhørende flash-teknologi efterhånden har vundet indpas, har traditionelle harddiske med roterende dataskiver ombord stadig deres niche, når det gælder opbevaring af store mængder data.

De fysiske anordninger bag traditionelle harddiske er dog sårbare, hvorfor backup-selskabets Backblaze årlige opgørelse over traditionelle drev giver værdifulde oplysninger, når de hvert år kan vise hvilke drev der er de mest driftsikre.

I undersøgelsen indgår de drev som backup-tjenesten selv benytter. Her indgår de mest populære drev fra en stribe producenter i varierende kapaciteter.

Blandt de mest imponerende værdier står Seagate for, som med deres 10tb drev mønstrer en fejl-rate på bare 0,33% procent i 2018. Det svarer til at kun en ud af 300 drev sætter ud årligt.

Anderledes står det til med Toshibas 14tb drev, som er næsten ti gange mere tilbøjelig til at sætte ud med en fejl-rate på 3,03 procent.

Herunder kan du se, hvordan de enkelte drever klarer sig:

Af Backblaze undersøgelsen fremgår det desuden, at 2018 var et år hvor mange mindre kapacatiter som to, tre og fire tb-drev blev vraget til fordel for størrelser på 8, 10 12 og endda 14 tb diske. Den gennemsnittelige diskstørrelse er vokset fra 4,5 tb i 2016 til 7,7 tb i 2018.

En anden tendens er, at harddiske overordnet set er blevet mere pålidelige. Hvor det i 2016 var en ud af godt 50 diske der stod af årligt, er det i 2018 kun en ud af 80 harddiske, der oplever fejl.

Undersøgelsen er baseret på tal fra over 100.000 diskdrev, heraf bliver knap 2.000 benyttet som system-drev (boot-drive). Hele undersøgelsen kan læses her.

Læs også: Helt ny type sensor skal anvendes i fremtidens harddiske - og til at måle din hjerneaktivitet




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere