Artikel top billede

IBM leverer solidt regnskab: Øger omsætningen for første gang i otte år

Overraskende højt overskud og stærke fremtidsudsigter giver stort kurshop til IBM-aktien.

Det er flotte tal som den amerikanske teknologigigant, IBM, leverer i sit seneste regnskab.

For første gang i otte år er selskabets omsætning vokset, skriver Reuters.

Det er blevet til kontrakter for i alt 16 milliarder dollar i det seneste regnskabskvartal, svarende til godt 105 milliarder kroner.

Siden Ginni Rometty trådte til som administrerende direktør i 2012, har selskabet vendt sig mod de hastigt vækstende markeder som cloud-, software- og andre service-løsninger frem for hardware.

Efter nogle skuffende årsregnskaber, synes strategien at bære frugt, mens det samtidig giver IBM mulighed for at være mere ekspansive.

I 2018 kulminerede det med et storopkøb af open source software-specialisten Red Hat for i alt 34 milliarder dollar. Det er det største opkøb i virksomheden over hundrede år lange historie.

Cloud-forretningen er samtidig vokset med 12 procent igennem 2018, så den sammenlagt omsatte for 19 milliarder dollar igennem 2018.

Læs også: Nordea outsourcer infrastruktur til IBM i kæmpeaftale til 3,5 milliarder kroner - IBM overtager omkring 120 medarbejdere fra Nordea

Højere afkast i sigte

Med det stærke regnskab opjusterer selskabet samtidig forventningerne til det kommende års indtjening. Hvor det tidligere lød, at der i 2019 kunne forventes et afkast på 13,79 dollar per aktie er estimatet nu på 13,90.

Det solide regnskab har, sammen med de opjusterede forventninger, udløst et markant aktiehop på børsen, hvor IBM-aktien er blevet 7 procent mere værdifuld.

Se også: KMD tæt på milliardaftale med IBM: Klar til at outsource infrastruktur og hundredevis af medarbejdere
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Premium
Den store app-bombe fra Microsoft og Amazon: Tilbyder Android-apps i Windows 11
Alt om Windows 11: Et uventet samarbejde mellem de to største cloud-giganter bringer nu millionvis af apps til Windows-økosystemet.
Computerworld
I aften går det løs: Windows 11 slippes løs – følg med her
Det er intet mindre end 'årtiets opdatering', som Microsoft forventes at løfte sløret for senere på dagen.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Er de cyberkriminelle allerede trængt ind – uden at du har opdaget det?
Optimér din sikkerhed ved at kombinere indsatsen for at holde IT-kriminelle ude med en konstant antagelse om, at de muligvis allerede er trængt ind på dit netværk.