Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Her er de 10 mest værdifulde brands i it-sektoren

IBM er vippet af pinden som det mest værdifulde brand i it-verden, efter at Accenture i 2018 har hævet sin brandværdi med over 50 procent. Se hele listen her.

Accenture er det mest værdifulde varemærke, når det kommer til it-servicevirksomheder.

Det fremgår af en rapport fra strategi- og analyse-virksomheden Brand Finance, der hvert år rangerer de 500 mest værdifulde brands i verden.

Ifølge Brand Finances beregninger er Accentures brand steget med 56 procent i værdi siden 2018. Det betyder, at brandet Accenture lige nu er 26,3 milliarder dollars svarende til knap 173 milliarder kroner værd.

Accenture omsatte i 2018 for 39,6 milliarder dollar og har globalt næsten 470.000 medarbejdere heraf knap 600 i Danmark.

Læs også: Accenture-boss: 'Intelligent enterprise' og 'frictionless business' - disse fem trends bliver afgørende for din succes i 2019

Samtidig må IBM i år se sig hensat til andenpladsen med en brandværdi på 20,4 milliarder dollars svarende til omkring 134 milliarder kroner.

Ifølge Brand Finance bør IBM fokusere på at udvikle nye teknologier så som cloud og sikkerhedssoftware i stedet for ældre forretningsenheder, hvis IBM skal gøre sig forhåbninger om at øge sin brandværdi i de kommende år.

Læs også: IBM leverer solidt regnskab: Øger omsætningen for første gang i otte år.

På tredjepladsen finder vi indiske TCS, hvis brandværdi er under halvt så meget værd som Accenture. Ud over TDC har de tre andre indiske it-leverandører Infosys, HCL og Wipro også fundet vej til top 10 over de mest værdifulde brands i it-servicekategorien.

Som en ny spiller på listen finder vi i år NTT Data på en niendeplads.

Brand Finance udregner værdien af brands ved blandt andet at se på den netto økonomiske gevinst, som en ejer vil opnå ved at licensere brandet på det åbne marked.

Listens top 10 ser således ud:

1. Accenture - brandværdi: 20,3 milliarder dollar.
2. IBM - brandværdi: 20,4 milliarder dollar.
3. TCS - brandværdi: 12,8 milliarder dollar.
4. Cognizant - brandværdi: 8,7 milliarder dollar.
5. Infosys - brandværdi: 6,5 milliarder dollar.
6. Capgemini - brandværdi: 6 milliarder dollar.
7. DXC Technology - brandværdi: 5,5 milliarder dollar.
8. HCL - brandværdi: 4,6 milliarder dollar.
9. NTT Data - brandværdi: 4,3 milliarder dollar.
10. Wipro - brandværdi: 4 milliarder dollar.

Læs også: Her er de konsulenthuse, der præsterer bedst lige nu: Se, om din virksomhed er med på listen med årets 65 vækstkometer




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere