Artikel top billede

Huawei truer med at trække sig ud af vesten: Vil flytte forretning til lande, hvor man føler sig velkommen

Efter lang tid med vedvarende og tiltagende rygter om spionage og en handelskrig mellem USA og Kina truer Huawei nu sine vestlige kunder med at trække sig fra landene.

Den kinesiske teleproducent Huawei føler sig særlig ramt af forholdet mellem USA og Kina og den verserende handelkrig.

Faktisk i en sådan grad, at smartphoneproducenten nu truer med helt at trække sig fra de vestelige lande.

Det skriver Politiken.

“Hvis vi støder på yderligere problemer i visse lande, kan det ende med, at vi vælger at overføre teknologiske partnerskaber til lande, hvor vi er velkomne, og som vi kan samarbejde med,” sagde Huaweis bestyrelsesformand, Liang Hua, på topmødet i Davos ifølge avisen.

Læs også: Spionage-anklager mod Huawei bunder i en stor magt-kamp med Kina om data: Hvem skal have retten til at overvåge og spionere mod dig?

Udtalelsen kommer også efter, at flere lande mistænker Huawei for spionage på vegne af den kinesiske regering.

Rygterne om, at Huawei medvirker til spionage på sine kunder har fået både USA, Australien og New Zealand til at udelukke selskabet fra at arbejde på landenes kommende 5G-netværk.

Under luppen hos den danske regering

I den seneste tid er sagen om Huaweis forbindelser til den kinesiske regering spidset til, efter at Polen har anholdt salgschefen for Huawei i Polen efter mistanke om spionage.

Anholdelsen skete bare få uger efter, at Huaweis CFO blev anholdt i Canada på foranledning fra USA.

Læs også: Huawei lægges på is af et af Europas største telefirmaer efter spionrygter - al centralt udstyr skal fjernes

Senest har den danske forsvarsminister, Claus Hjort Frederiksen (V), udtrykt bekymring over ejerforholdene hos Huawei, som han mener er uigennemsigtige.

“Der skal ikke herske tvivl om, at regeringen tager spørgsmålet alvorligt og ser på, hvordan det kan håndteres,” sagde Claus Hjort Frederiksen på et samråd i Folketinget tirsdag.

Omvendt slog forsvarsministeren fast, at Danmark på nuværende tidspunkt ikke har mulighed for at udelukke det kinesiske selskab fra at levere udstyr til det kommende danske 5G-netværk.

Læs også: Claus Hjort Frederiksen: Danmark kan ikke udelukke Huawei fra at levere 5G-netværk
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
83.439 udviklere har talt: Her er de mest populære programmerings-sprog lige nu - og de mest hadede
Se listen over de mest populære programmerings-sprog lige nu. Og hvilke programmerings-sprog, som ikke ret mange udviklere kan lide.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Sådan: Få sikker viden om styrker og svagheder i jeres sikkerhed
Markedet flyder over med sikkerhedsprodukter, og kompleksiteten gør sikkerhedsopgaven uoverskuelig. Få et værktøj, der hjælper jer med at gøre det nødvendige – hverken mere eller mindre. Læs her hvordan, du får prioriteret jeres sikkerhedskontroller.