Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

Huawei truer med at trække sig ud af vesten: Vil flytte forretning til lande, hvor man føler sig velkommen

Efter lang tid med vedvarende og tiltagende rygter om spionage og en handelskrig mellem USA og Kina truer Huawei nu sine vestlige kunder med at trække sig fra landene.

Den kinesiske teleproducent Huawei føler sig særlig ramt af forholdet mellem USA og Kina og den verserende handelkrig.

Faktisk i en sådan grad, at smartphoneproducenten nu truer med helt at trække sig fra de vestelige lande.

Det skriver Politiken.

“Hvis vi støder på yderligere problemer i visse lande, kan det ende med, at vi vælger at overføre teknologiske partnerskaber til lande, hvor vi er velkomne, og som vi kan samarbejde med,” sagde Huaweis bestyrelsesformand, Liang Hua, på topmødet i Davos ifølge avisen.

Læs også: Spionage-anklager mod Huawei bunder i en stor magt-kamp med Kina om data: Hvem skal have retten til at overvåge og spionere mod dig?

Udtalelsen kommer også efter, at flere lande mistænker Huawei for spionage på vegne af den kinesiske regering.

Rygterne om, at Huawei medvirker til spionage på sine kunder har fået både USA, Australien og New Zealand til at udelukke selskabet fra at arbejde på landenes kommende 5G-netværk.

Under luppen hos den danske regering

I den seneste tid er sagen om Huaweis forbindelser til den kinesiske regering spidset til, efter at Polen har anholdt salgschefen for Huawei i Polen efter mistanke om spionage.

Anholdelsen skete bare få uger efter, at Huaweis CFO blev anholdt i Canada på foranledning fra USA.

Læs også: Huawei lægges på is af et af Europas største telefirmaer efter spionrygter - al centralt udstyr skal fjernes

Senest har den danske forsvarsminister, Claus Hjort Frederiksen (V), udtrykt bekymring over ejerforholdene hos Huawei, som han mener er uigennemsigtige.

“Der skal ikke herske tvivl om, at regeringen tager spørgsmålet alvorligt og ser på, hvordan det kan håndteres,” sagde Claus Hjort Frederiksen på et samråd i Folketinget tirsdag.

Omvendt slog forsvarsministeren fast, at Danmark på nuværende tidspunkt ikke har mulighed for at udelukke det kinesiske selskab fra at levere udstyr til det kommende danske 5G-netværk.

Læs også: Claus Hjort Frederiksen: Danmark kan ikke udelukke Huawei fra at levere 5G-netværk
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere