Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Capnova-direktør i spidsen for ny digital investeringsfond / Sony flytter hovedkontor ud af Storbritannien efter brexit / Facebook fjerner flere falske politiske opslag: Eksperter advarer

Capnova-direktør i spidsen for ny digital investeringsfond. Sony flytter hovedkontor ud af Storbritannien efter brexit. Facebook fjerner flere falske politiske opslag: Eksperter advarer. EU kommissær skeptisk over for Danmarks modstand mod digital skat. Microsoft efterspørger regulering for ansigtsgenkendelse.

Godmorgen her fra Computerworld. Her får du ugens sidste morgenbriefing med overblikket over dagens it-nyheder.

Capnova-direktør i spidsen for ny digital investeringsfond

En politik aftale fra maj sidste år betyder, at iværksættere med en god it-idé ikke længere kan få investeringer fra det statslige investeringsselskab Capnova.

Men ud af netop Capnova udspringer nu et ny investerings- og udviklingsselskab, der kommer til at hedde Spring Nordic.

I takt med at Capnova ikke længere kan investere i nye, digitale virksomheder, vil Spring Nordic ved hjælp af blandt andet fonde og partnerskaber med industrien hjælpe virksomhederne.

“Vi ser et kapitalgab for de meget tidlige iværksættere, og det er en kæmpe stopklods for vækst og kommercialisering, især for spinouts fra universiteterne og andre videntunge iværksættere. I sidste ende er det også et samfundsproblem, fordi vi mister innovation og arbejdspladser herhjemme,” siger direktør for Spring Nordic, Kim Ove Olsen, der har været direktør i Capnova, i en pressemeddelelse.

Sony flytter hovedkontor ud af Storbritannien efter brexit

Elektronik-virksomheden Sony tager nu konsekvensen af briternes kommende exit af EU og flytter sit europæiske hovedkontor fra London til Amsterdam.

Beslutningen skyldes ikke alene det faktum, at London ikke længere vil være en del af EU, men særligt usikkerheden omkring, hvordan briterne kommer til at forlade unionen.

Det skriver CNN.

Sony fortæller, at man vil flytte hovedkvarteret 29. marts, der også er skæringsdatoen for, hvornår Storbritanien senest skal forlade EU.

“Der er meget usikkerhed omkring brexit,” lyder det ifølge CNN fra Sonys talsmand Takashi Lida.

Facebook fjerner flere falske politiske opslag: Eksperter advarer

Liberal Alliance har allerede bedt Facebook om at fjerne en kritisk kampagne mod partiet fra politiske modstandere, men eksperter advarer mod den praksis.

Det skriver Politiken.

Partiets kommunikationschef fortæller til avisen, at Facebook fjernede opslaget meget hurtigt, og det mener han er et udtryk for, at det sociale medie er meget opmærksom på ikke at sprede falske nyheder op til det kommende folketingsvalg.

Jesper Lund, der er formand for it-politisk forening er dog noget skeptisk over for den praksis Facebook fører i den politiske debat.

"Opslaget fremstår som en parodi, der ikke ligger voldsomt langt fra, hvad Joachim B. Olsen faktisk har sagt. Parodier af den slags er en alment accepteret del af den politiske debat," siger han til Politiken.

EU kommissær skeptisk over for Danmarks modstand mod digital skat

Danmarks Finansminister Kristian Jensen (V) åbnede døren på klem for, at Danmark kan være med på en særlig digital skat, men med visse forbehold.

I EU underer det dog samtidig kommissæren for finans og økonomi, at Danmark er så nøglende over for en skat, der rammer de digitale giganter.

Det skriver Børsen.

"Det er et emne, vi ikke kan håndtere nationalt. Hvis vi vil have tech-giganterne til at betale deres fair skat de steder, hvor de skaber profit og værdi, er vi nødt til at have en europæisk digital skat. Og ærligt talt forstår jeg virkelig ikke, hvorfor den danske regering er imod. Det er også i dansk interesse," finans- og økonomikommissær Pierre Moscovici til erhvervsavisen.

EU's udspil til den digital skat betyder, at hvis et selskabs globale omsætning er højere end 750 millioner euro, så skal de betale tre procent yderligere i skat. Men det forslag er Danmark ikke med på, som det ser ud nu.

Finansministeren efterlyser i stedet et "klogere" forslag.

Microsoft efterspørger regulering for ansigtsgenkendelse

Hos den amerikanske teknologi-gigant, Microsoft, efterspørger man større politisk regulering med brugen af ansigtskendelsen.

Sådan lyder det fra selskabets CEO, Satya Nadella, ifølge mediet CNBC.

Nadella advarer imod, at i takt med, at ansigtsgenkendelses-teknologien bliver mere udbredt, så er det ikke længere nok, at it-selskaberne alene fastsætter regler for brugen af teknologien.

"Jeg føler, at der i dag er stor konkurrence om det her. Der bliver ikke differentieret mellem rigtigt og forkert inden for brugen af ansigtsgenkendelse," lyder det fra Satya Nadella ifølge CNBC.

Det er ikke nyt, at de store amerikanske tech-selskaber efterlyser større regulering.

Herhjemme har Microsofts danske topchef, Marianne Dahl Steensen, også tidligere efterlyst større regulering med markedet for kunstig intelligens.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere