Artikel top billede

Morgen-briefing: Capnova-direktør i spidsen for ny digital investeringsfond / Sony flytter hovedkontor ud af Storbritannien efter brexit / Facebook fjerner flere falske politiske opslag: Eksperter advarer

Capnova-direktør i spidsen for ny digital investeringsfond. Sony flytter hovedkontor ud af Storbritannien efter brexit. Facebook fjerner flere falske politiske opslag: Eksperter advarer. EU kommissær skeptisk over for Danmarks modstand mod digital skat. Microsoft efterspørger regulering for ansigtsgenkendelse.

Godmorgen her fra Computerworld. Her får du ugens sidste morgenbriefing med overblikket over dagens it-nyheder.

Capnova-direktør i spidsen for ny digital investeringsfond

En politik aftale fra maj sidste år betyder, at iværksættere med en god it-idé ikke længere kan få investeringer fra det statslige investeringsselskab Capnova.

Men ud af netop Capnova udspringer nu et ny investerings- og udviklingsselskab, der kommer til at hedde Spring Nordic.

I takt med at Capnova ikke længere kan investere i nye, digitale virksomheder, vil Spring Nordic ved hjælp af blandt andet fonde og partnerskaber med industrien hjælpe virksomhederne.

“Vi ser et kapitalgab for de meget tidlige iværksættere, og det er en kæmpe stopklods for vækst og kommercialisering, især for spinouts fra universiteterne og andre videntunge iværksættere. I sidste ende er det også et samfundsproblem, fordi vi mister innovation og arbejdspladser herhjemme,” siger direktør for Spring Nordic, Kim Ove Olsen, der har været direktør i Capnova, i en pressemeddelelse.

Sony flytter hovedkontor ud af Storbritannien efter brexit

Elektronik-virksomheden Sony tager nu konsekvensen af briternes kommende exit af EU og flytter sit europæiske hovedkontor fra London til Amsterdam.

Beslutningen skyldes ikke alene det faktum, at London ikke længere vil være en del af EU, men særligt usikkerheden omkring, hvordan briterne kommer til at forlade unionen.

Det skriver CNN.

Sony fortæller, at man vil flytte hovedkvarteret 29. marts, der også er skæringsdatoen for, hvornår Storbritanien senest skal forlade EU.

“Der er meget usikkerhed omkring brexit,” lyder det ifølge CNN fra Sonys talsmand Takashi Lida.

Facebook fjerner flere falske politiske opslag: Eksperter advarer

Liberal Alliance har allerede bedt Facebook om at fjerne en kritisk kampagne mod partiet fra politiske modstandere, men eksperter advarer mod den praksis.

Det skriver Politiken.

Partiets kommunikationschef fortæller til avisen, at Facebook fjernede opslaget meget hurtigt, og det mener han er et udtryk for, at det sociale medie er meget opmærksom på ikke at sprede falske nyheder op til det kommende folketingsvalg.

Jesper Lund, der er formand for it-politisk forening er dog noget skeptisk over for den praksis Facebook fører i den politiske debat.

"Opslaget fremstår som en parodi, der ikke ligger voldsomt langt fra, hvad Joachim B. Olsen faktisk har sagt. Parodier af den slags er en alment accepteret del af den politiske debat," siger han til Politiken.

EU kommissær skeptisk over for Danmarks modstand mod digital skat

Danmarks Finansminister Kristian Jensen (V) åbnede døren på klem for, at Danmark kan være med på en særlig digital skat, men med visse forbehold.

I EU underer det dog samtidig kommissæren for finans og økonomi, at Danmark er så nøglende over for en skat, der rammer de digitale giganter.

Det skriver Børsen.

"Det er et emne, vi ikke kan håndtere nationalt. Hvis vi vil have tech-giganterne til at betale deres fair skat de steder, hvor de skaber profit og værdi, er vi nødt til at have en europæisk digital skat. Og ærligt talt forstår jeg virkelig ikke, hvorfor den danske regering er imod. Det er også i dansk interesse," finans- og økonomikommissær Pierre Moscovici til erhvervsavisen.

EU's udspil til den digital skat betyder, at hvis et selskabs globale omsætning er højere end 750 millioner euro, så skal de betale tre procent yderligere i skat. Men det forslag er Danmark ikke med på, som det ser ud nu.

Finansministeren efterlyser i stedet et "klogere" forslag.

Microsoft efterspørger regulering for ansigtsgenkendelse

Hos den amerikanske teknologi-gigant, Microsoft, efterspørger man større politisk regulering med brugen af ansigtskendelsen.

Sådan lyder det fra selskabets CEO, Satya Nadella, ifølge mediet CNBC.

Nadella advarer imod, at i takt med, at ansigtsgenkendelses-teknologien bliver mere udbredt, så er det ikke længere nok, at it-selskaberne alene fastsætter regler for brugen af teknologien.

"Jeg føler, at der i dag er stor konkurrence om det her. Der bliver ikke differentieret mellem rigtigt og forkert inden for brugen af ansigtsgenkendelse," lyder det fra Satya Nadella ifølge CNBC.

Det er ikke nyt, at de store amerikanske tech-selskaber efterlyser større regulering.

Herhjemme har Microsofts danske topchef, Marianne Dahl Steensen, også tidligere efterlyst større regulering med markedet for kunstig intelligens.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Går du glip af fordelene ved at være på flere online markedspladser?
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.