Artikel top billede

Telia Danmark har reduceret medarbejderstaben og er nu under 1.000 ansatte: "Vi driver en stadig mere effektiv forretning"

Telia i Danmark har sammenlignet med sidste år fået færre ansatte og færre abonnementer, men til gengæld går omsætningen frem.

I forhold til samme kvartal sidste er der 149 færre ansatte i Telias danske forretning.

Det fremgår af Telia-koncernens, Telia Company, regnskab for det seneste kvartal.

Her fremgår det, at den danske forretning i fjerde kvartal i 2017 havde 1026 ansatte, mens den i samme kvartal i 2018 blot har 877 ansatte.

Telia Danmark oplyser desuden, at den danske forretning kan fremvise et overskud på 545 millioner danske kroner. 2 millioner kroner mere end i samme kvartal året før.

Herudover er omsætningen i den danske forretning ifølge koncernregnskabet vokset med knap 79 millioner svenske kroner til 1,634 milliarder svenske kroner i 2018.

Det vidner ifølge Morten Bentzen, administrerende direktør i Telia Danmark, om at selskabet er blevet mere lean.

”Vi driver en stadig mere effektiv forretning med et konstant fokus på vores kunders behov og vores omkostninger, så overordnet set er jeg tilfreds med årets resultat,” siger han ifølge en pressemeddelelse.

I pressemeddelelsen fremhæver Telia desuden, at selskabet i fjerde kvartal i 2018 havde 8.000 flere abonnementer end i tredje kvartal. Her er det dog værd at hæfte sig ved, at Telia til gengæld gik tilbage med 28.000 mobil-abonnementer i forhold til samme kvartal året før.

I fjerde kvartal 2017 havde Telia Danmark således 1.479.000 abonnementer, mens det tallet i fjerde kvartal 2018 lød på 1.451.000.

Telia oplevede ligeledes en mindre tilbagegang på antallet af fastnet-, tv- og bredbåndskunder sammenlignet med samme kvartal året før.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Dansk e-sportsplatform får plads i det eftertragtede Y Combinator: "Vores første mål er at nå en årlig omsætning på 100 millioner dollar"
Den nystartede danske virksomhed Gamerpay vil gøre det sikkert og nemt at handle med digitale udsmykninger i computerspillet Counter-Strike. Det er der så mange penge og tro på, at startup-virksomheden med fem danskere har fået en plads hos iværksætterskolen Y Combinator. Nu venter global ekspansion.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.