Artikel top billede

Grafikkort med Nvidias Geforce RTX 2080 kan blive en mangelvare efter 'brutal produktionsfejl'.

Massiv produktionsfejl vækker frygt for store grafikkort-prisstigninger

Produktionen hos den taiwanske komponentproducent TSMC har været ude for en graverende fejl. Titusindvis af grafikchip skal skrottes, lyder det.

Har du planer om at investere i et af Nvidias nyeste RTX-grafikkort, skal du ikke regne med prisfald foreløbigt. Fejl kan det være at der er prisstigninger i sigte.

Det sker efter meldinger om, at den taiwanske komponentproducent, TSMC, der fremstiller Nvidias chips, oplever ’brutale produktionsfejl’.

Læs også: Denne processor får Intel svært ved at matche: AMD Ryzen 3 kan vende op og ned på markedet.

Ifølge mediet PCGames, som refererer til taiwanske kilder, har TSMC været nødsaget til at kassere titusindvis af chips i deres ’Fab 14’ fabrik, som blandt andet fremstiller Nvidias nyeste grafikchips

Andre komponenter til kinesiske MediaTek og HiSilicon, der fremstiller mobil-CPU’er er også berørt.

Produktionsfejlen menes at stamme fra urenheder, der har sneget sig ind i de kemikalier, der anvendes i TSMC's 12nm og 16nm printprocesser.

I sommeren 2018 oplevede TSMC et større tab for over en halv milliard kroner, dengang et virus-angreb forårsagede et sammenbrud i produktionen der varede knap et halvt døgn.

Efter driftsforstyrrelserne måtte TSMC kassere tusindvis af chips, i denne omgang kan produktionsfejlen forårsage et tab som er en størrelsesorden større, lyder det.

Skadens omfang kan ikke fastlægges endnu, da yderlige tests skal fastsl fejlens omfang.

Ifølge de første estimater bliver der tale om ’titusindevis af chips’, der skal skrottes.

Se også: Her er Nvidias avancerede RTX-grafikkort til masserne: GeForce RTX 2060
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Premium
Den store app-bombe fra Microsoft og Amazon: Tilbyder Android-apps i Windows 11
Alt om Windows 11: Et uventet samarbejde mellem de to største cloud-giganter bringer nu millionvis af apps til Windows-økosystemet.
Computerworld
I aften går det løs: Windows 11 slippes løs – følg med her
Det er intet mindre end 'årtiets opdatering', som Microsoft forventes at løfte sløret for senere på dagen.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Er de cyberkriminelle allerede trængt ind – uden at du har opdaget det?
Optimér din sikkerhed ved at kombinere indsatsen for at holde IT-kriminelle ude med en konstant antagelse om, at de muligvis allerede er trængt ind på dit netværk.