Artikel top billede

Grafikkort med Nvidias Geforce RTX 2080 kan blive en mangelvare efter 'brutal produktionsfejl'.

Massiv produktionsfejl vækker frygt for store grafikkort-prisstigninger

Produktionen hos den taiwanske komponentproducent TSMC har været ude for en graverende fejl. Titusindvis af grafikchip skal skrottes, lyder det.

Har du planer om at investere i et af Nvidias nyeste RTX-grafikkort, skal du ikke regne med prisfald foreløbigt. Fejl kan det være at der er prisstigninger i sigte.

Det sker efter meldinger om, at den taiwanske komponentproducent, TSMC, der fremstiller Nvidias chips, oplever ’brutale produktionsfejl’.

Læs også: Denne processor får Intel svært ved at matche: AMD Ryzen 3 kan vende op og ned på markedet.

Ifølge mediet PCGames, som refererer til taiwanske kilder, har TSMC været nødsaget til at kassere titusindvis af chips i deres ’Fab 14’ fabrik, som blandt andet fremstiller Nvidias nyeste grafikchips

Andre komponenter til kinesiske MediaTek og HiSilicon, der fremstiller mobil-CPU’er er også berørt.

Produktionsfejlen menes at stamme fra urenheder, der har sneget sig ind i de kemikalier, der anvendes i TSMC's 12nm og 16nm printprocesser.

I sommeren 2018 oplevede TSMC et større tab for over en halv milliard kroner, dengang et virus-angreb forårsagede et sammenbrud i produktionen der varede knap et halvt døgn.

Efter driftsforstyrrelserne måtte TSMC kassere tusindvis af chips, i denne omgang kan produktionsfejlen forårsage et tab som er en størrelsesorden større, lyder det.

Skadens omfang kan ikke fastlægges endnu, da yderlige tests skal fastsl fejlens omfang.

Ifølge de første estimater bliver der tale om ’titusindevis af chips’, der skal skrottes.

Se også: Her er Nvidias avancerede RTX-grafikkort til masserne: GeForce RTX 2060
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere