Artikel top billede

Kæmpe sikkerhedsbrist i iOS og MacOS: Du kan blive aflyttet via Facetime-appen

Mac, iPhone og iPad-brugere risikerer at blive aflyttet, hvis de ikke slår Facetime-app’en fra.

En alvorlig sikkerhedsbrist blev opdaget i aftentimerne 28. januar, hvor flere brugere oplevede at Apples beskedtjeneste FaceTime kunne benyttes til at aflytte andre FaceTime-brugere.

Fejlen opstår ved, at mikrofonen på Mac og iOS-enhederne begynder at optage og transmittere lyd og i nogle tilfælde video fra de intetanende brugere, når de tilføjes til et gruppeopkald.

Optagelserne går straks i gang, før den der modtager opkaldet, når at besvare eller afvise opkaldet.

I praksis betyder det, at enhver med en Mac eller en iOS-enhed intetanende kan blive aflyttet eller overvåget i en rum tid medmindre FaceTime-programmet er deaktiveret.

Apple har siden anerkendt sikkerhedsbristen og meddelt at en software-opdatering vil blive udsendt senere på ugen, skriver 9to5Mac.

Som en midlertidig fix på problemet, har Apple valgt at trække stikket til deres nye gruppe-opkalds features. En funktion som debuterede med lanceringen af iOS 12 i september 2018.

Ønsker du at slå FaceTime fra indtil Apple får adresseret problemet kan dette gøres ved at følge disse tre trin:

  1. Åbn ’Indstillinger’ app’en
  2. søg efter ’FaceTime’
  3. Slå FaceTime fra
Læs også: Ny opdatering til iOS gør det meget sværere for politiet at få adgang til indholdet på en iPhone
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere