Artikel top billede

Foto: YouSee PR

YouSees nyeste bredbåndspakke er en turbolader til landets sløveste netforbindelser

YouSee 'hybrid bredbånd' er en teknologi, der giver en væsentlig saltvandsindsprøjtning til landets langsomste internetforbindelser.

YouSee og dermed TDC kan fra denne uge tilbyde såkaldt ’hybrid bredbånd’ til de danskere som døjer med en sløv internet-forbindelse.

Her suppleres det eksisterende DSL-internetstik i de områder, der typisk kun kan trække 5-10 mbit/s med en molbil 4G-bredbåndsforbindelse.

Løsningen har eksisteret som forsøgsordning iblandt 500 husstande igennem det seneste år og der er erfaringerne, ifølge YouSee, at der kan forventes en seksdobling af netværkshastigheden.

I testperioden er download-hastigheden vokset fra 7 til 42 mbit/sekund i snit.

Opsætningen af hybrid bredbånd kræver opsætning af en ny dedikeret modem-boks i hjemmet.

Læs også: Yousee varsler prisstigninger på op til 36 procent - skal være med til at finansiere fiber-udrulning

Det med småt

For at opnå en seksdobling af nethastigheden forudsættes det, at man i forvejen bor i et område, hvor den kablede forbindelse er yderst begrænset.

YouSee skriver selv på deres produktside, at løsningen kan booste en kablet forbindelse med mellem 25 og 50 mbit/s.

Læser man det med småt, skal potentielle kunder bemærke, at boostet fra mobilnetværket er begrænset til to terabyte per måned, hvorefter hastigheden vil falde markant. Den kablede forbindelse er dog ubegrænset.

Samtidig er løsningen dyrere end sædvanlige internetforbindelser, med priser mellem 349 og 399 kroner per måned samt et engangsbeløb på 398 kroner i forsendelse og oprettelse af bredbåndspakken.

Den høje pris synes dog ikke at have afskrækket de første brugere, påpeger YouSee-direktør Jacob Mortensen i en pressemeddelelse.

”Vi kan se, at 8 ud af 10 kunder ønsker at fortsætte med hybrid bredbånd efter testperioden, så kombinationen af kabler og mobildækning er bestemt en god løsning for de danskere, der ikke har adgang til høje hastigheder i dag,” siger han.

Se også: YouSee hæver priserne på alle tv-pakker igen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan: Sæt din fakturahåndtering på autopilot
Accounts payable automation frigør ressourcer i bogholderiet og minimerer risikoen for fejl, men hvordan kommer du i gang? Læs med her og få bud på, hvordan du opnår ”touchless flow.”