Artikel top billede

Foto: YouSee PR (Foto: YouSee PR / Pavel Vladychenko vk.com/altern8or)

YouSees nyeste bredbåndspakke er en turbolader til landets sløveste netforbindelser

YouSee 'hybrid bredbånd' er en teknologi, der giver en væsentlig saltvandsindsprøjtning til landets langsomste internetforbindelser.

YouSee og dermed TDC kan fra denne uge tilbyde såkaldt ’hybrid bredbånd’ til de danskere som døjer med en sløv internet-forbindelse.

Her suppleres det eksisterende DSL-internetstik i de områder, der typisk kun kan trække 5-10 mbit/s med en molbil 4G-bredbåndsforbindelse.

Løsningen har eksisteret som forsøgsordning iblandt 500 husstande igennem det seneste år og der er erfaringerne, ifølge YouSee, at der kan forventes en seksdobling af netværkshastigheden.

I testperioden er download-hastigheden vokset fra 7 til 42 mbit/sekund i snit.

Opsætningen af hybrid bredbånd kræver opsætning af en ny dedikeret modem-boks i hjemmet.

Læs også: Yousee varsler prisstigninger på op til 36 procent - skal være med til at finansiere fiber-udrulning

Det med småt

For at opnå en seksdobling af nethastigheden forudsættes det, at man i forvejen bor i et område, hvor den kablede forbindelse er yderst begrænset.

YouSee skriver selv på deres produktside, at løsningen kan booste en kablet forbindelse med mellem 25 og 50 mbit/s.

Læser man det med småt, skal potentielle kunder bemærke, at boostet fra mobilnetværket er begrænset til to terabyte per måned, hvorefter hastigheden vil falde markant. Den kablede forbindelse er dog ubegrænset.

Samtidig er løsningen dyrere end sædvanlige internetforbindelser, med priser mellem 349 og 399 kroner per måned samt et engangsbeløb på 398 kroner i forsendelse og oprettelse af bredbåndspakken.

Den høje pris synes dog ikke at have afskrækket de første brugere, påpeger YouSee-direktør Jacob Mortensen i en pressemeddelelse.

”Vi kan se, at 8 ud af 10 kunder ønsker at fortsætte med hybrid bredbånd efter testperioden, så kombinationen af kabler og mobildækning er bestemt en god løsning for de danskere, der ikke har adgang til høje hastigheder i dag,” siger han.

Se også: YouSee hæver priserne på alle tv-pakker igen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere