Artikel top billede

Foto: YouSee PR (Foto: YouSee PR / Pavel Vladychenko vk.com/altern8or)

YouSees nyeste bredbåndspakke er en turbolader til landets sløveste netforbindelser

YouSee 'hybrid bredbånd' er en teknologi, der giver en væsentlig saltvandsindsprøjtning til landets langsomste internetforbindelser.

YouSee og dermed TDC kan fra denne uge tilbyde såkaldt ’hybrid bredbånd’ til de danskere som døjer med en sløv internet-forbindelse.

Her suppleres det eksisterende DSL-internetstik i de områder, der typisk kun kan trække 5-10 mbit/s med en molbil 4G-bredbåndsforbindelse.

Løsningen har eksisteret som forsøgsordning iblandt 500 husstande igennem det seneste år og der er erfaringerne, ifølge YouSee, at der kan forventes en seksdobling af netværkshastigheden.

I testperioden er download-hastigheden vokset fra 7 til 42 mbit/sekund i snit.

Opsætningen af hybrid bredbånd kræver opsætning af en ny dedikeret modem-boks i hjemmet.

Læs også: Yousee varsler prisstigninger på op til 36 procent - skal være med til at finansiere fiber-udrulning

Det med småt

For at opnå en seksdobling af nethastigheden forudsættes det, at man i forvejen bor i et område, hvor den kablede forbindelse er yderst begrænset.

YouSee skriver selv på deres produktside, at løsningen kan booste en kablet forbindelse med mellem 25 og 50 mbit/s.

Læser man det med småt, skal potentielle kunder bemærke, at boostet fra mobilnetværket er begrænset til to terabyte per måned, hvorefter hastigheden vil falde markant. Den kablede forbindelse er dog ubegrænset.

Samtidig er løsningen dyrere end sædvanlige internetforbindelser, med priser mellem 349 og 399 kroner per måned samt et engangsbeløb på 398 kroner i forsendelse og oprettelse af bredbåndspakken.

Den høje pris synes dog ikke at have afskrækket de første brugere, påpeger YouSee-direktør Jacob Mortensen i en pressemeddelelse.

”Vi kan se, at 8 ud af 10 kunder ønsker at fortsætte med hybrid bredbånd efter testperioden, så kombinationen af kabler og mobildækning er bestemt en god løsning for de danskere, der ikke har adgang til høje hastigheder i dag,” siger han.

Se også: YouSee hæver priserne på alle tv-pakker igen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere