Artikel top billede

Minister søger om flere millioner: Prisen på forsinket it-system til ejendomsvurderinger stiger yderligere

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) beder om flere penge til det stærkt forsinkede it-system til ejendomsvurderinger, hvis budget forlængst er sprunget.

Det bliver væsentligt dyrere at udvikle og drive det nye it-system til ejendomsvurderinger end først beregnet, viser et aktstykke, som skatteminister Karsten Lauritzen (V) i fjor sendte til Folketingets Finansudvalg, skriver Politiken.

Aktstykket - som du finder her - har været holdt hemmeligt indtil 20. december 2018.

Her skriver skatteministeren, at det ‘har vist sig’, at ‘omfanget af og kompleksiteten i dette arbejde’ med at tilpasse Skats eksisterende systemer til at kunne integreres med det nye vurderingssystem har været ‘væsentligt undervurderet’.

“Der forventes en væsentlig ændring af omkostningerne til udviklingen af ejendomssystemet, samt at tidsplanen ændres,” lyder det fra ministeren.

Han anmoder i aktstykket om yderligere 81,7 millioner kroner til projektet.

Ejendomsvurderingssystemet er blevet udskudt flere gange og ventes nu først klar engang i 2020.

Prisen er ligeledes blevet kraftigt forhøjet flere gange.

I november meddelte Skatteministeriet således, at prisen dvar steget med 259 millioner kroner i forhold til den foregående beregning.

Det fik da prisen til at stige til sammenlagt knap 1,1 miliarder kroner. Men den endelige pris kan sagtens vise sig at blive endnu højere.

Det kan du læse mere om her: Prisen på forsinket it-system bag ejendomsvurderinger runder en milliard kroner.

Udrulningen af de nye ejendomsvurdering kommer nu til at ske i flere etaper.

I 2019 bliver der alene udsendt vejledende vurdering, mens de juridisk bindende vurderinger først vil komme i midten 2020.

Herefter udsendes der erhvervsvurderinger.

De nye ejendomsvurderinger har været i støbeskeen siden 2013.

Her blev det tidligere ejendomsvurderingssystem suspenderet på grund af store unøjagtigheder i vurderingerne.

Det betyder, at det fortsat er boligpriser fra 2011, der ligger til for ejendomsskattens beskatningsgrundlag.

Arbejdet med det nye vurderingssystem gik i gang i 2013, men er blevet ramt af flere forsinkelser siden.

Senest blev vurderingerne udskudt til april 2019, men dem kan landets boligejere altså først få fat i de jurdisk bindende vurdering i juli 2020.

Læs også: Gigantisk it-udskiftning på vej i Skat: Vitale it-systemer er dybt forældede, slidte og præget af kompliceret knopskydning

Læs også:

Statens It-råd har i fire år forgæves efterlyst budget og tidsplan fra problemfyldt og milliard-dyrt offentligt it-projekt

Forsinket it-projekt udskyder danskernes nye ejendomsvurderinger med et år




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere