Artikel top billede

Smartphone-salget falder for femte kvartal i træk i et marked i opbrud: Huawei og Xiaomi stormer frem

Det globale smartphone-salg fortsætter med at falde. 2018 blev det værste år i smartphone-telefonernes historie. Markedet er i opbrud. Kineserne stormer frem.

Det globale salg af smartphones er nu faldet støt i i fem kvartaler i træk, viser tal fra IDC.

Det har gjort 2018 til det værste år i ‘smartphone-alderen,’ der tog sin begyndelse med lanceringen af den første iPhone i 2007.

I alt gik det globale smartphone-marked 4,1 procent tilbage i 2018 efter et ‘udfordrende jule-kvartal,’ lyder det fra IDC.

Det betyder, at der samlet i 2018 blev solgt 1,4 milliarder smartphones verden over.

I det ellers meget salgstunge 4. kvartal - hvor julesalget medregnes verden over - blev der solgt 375,4 millioner smartphones. Det svarer til en nedgang på 4,9 procent.

Ser ud til at fortsætte

Intet tyder på, at opbremsningen i salget af smartphone er ved at stoppe.

IDC henviser til, at markeds-situationen fortsat er udfordret i dette indeværende første kvartal af 2019.

Høje priser og længere cyklus

Blandt årsagerne til det faldende salg nævnes både høje priser samt at en række af de store vækstmarkeder er ved at være mættede med smartphones.

Hertil kommer, at både forbrugere og organisationer ser ud til at vente længere tid, inden de skifter deres smartphones ud med nye modeller.

Desuden rammes salget af den for tiden politiske og økomiske usikkerhed i verden samt det, som analysehuset kalder for ‘voksende forbruger-frustration.’

“Det globale smartphone-marked er i en sørgelig forfatning lige nu. Fraregnet en håndfuld højvækst-markeder som Indien, Indonesien, Korea og Vietnam har der ikke været meget positivt aktivitet i 2018,” siger Ryan Reith fra IDC’s Worldwide Mobile Device Trackers til vores amerikanske nyhedsbureau.

Apple hårdt ramt

Nedturen har især ramt Apple, hvis salg er droppet med hele 11,5 procent i fjerde kvartal på trods af lanceringen af tre nye iPhone-modeller.

Set over hele året er Apples salg faldet med 3,2 procent.

IDC skriver, at Apple ‘uden tvivl’ ikke er spillet helt ud ad banen.

Men selskabet har brug for at formulere en stærk historie - ikke mindst fordi, at det er sandsynligt, at selskabet ikke vil være klar med en 5G-telefon i år.

“Kan nogen det [fortælle en stærk historie, red], er det Apple. Men det bliver helt sikkert ikke nemt i lyset af det store pres på markedet,” lyder det fra IDC.

Til gengæld buldrer de kinesiske leverandører som Huawei og Xiaomi frem med store vækstrater.

Sætter sin lid til 5G og foldable

IDC vurderer, at netop 5G samt den kommende bølge af foldbare smartphones måske vil kunne stoppe nedturen.

Men det afhænger helt af, hvordan leverandørerne og udbyderne griber opgaven an, hedder det.

Læs også: Overblik: Her er de foldbare smartphones, som vi får at se i 2019
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere