Artikel top billede

Efter fire års ventetid: Nu kommer YouTube Kids til Danmark

Nu kan danske børn omsider streame video hos den mere børnevenlige pendant til YouTube.

Knap fire efter at Google udvidede YouTube-streaming-tjenesten med et mere børneegnede univers, kan danske unger nu også få glæde af YouTube Kids.

Fra og med starten af februar tilbydes YouTube Kids som en app, der kan hentes herhjemme. Med app’en følger en mere børnevenlig interface, mulighed for stemmestyring og indhold som overvåges både algoritmisk og af danske Google-ansatte.

Forældre kan endda låse tjenesten til udelukkende at tillade indhold fra bestemte YouTube-kanaler. Samtidig kan der bestemmes en forudbestemt skærmtid for de unge.

YouTube Kids er ikke reklamefri, men for streaming-tjenesten gælder en stribe udvidede krav til annoncering, hvor eksempelvis product placement er forment.

Se også: Ugen i tech: YouTube byder på Hollywood-film - kvit og frit /Kvantekompasset fungerer uden GPS-satellitter / HTC Vive gør omsider sin Virtual Reality kabelfri

Brugere i børnehaveklassen

Selvom tjenesten er tjenesten er tænkt for unge under tretten, ser de alleryngste også med på tjenesten. Her påpeger Jon Lange, som er seniorrådgiver Red Barnet, overfor Politiken, at børn ned til fireårs alderen ser med på den ellers voksne udgave af YouTube.

Han hilser derfor også tjenesten velkommen, men råder stadig forældre til at se med over skulderen, for der kan dukke uegnet indhold op på platformen, advarer han.

”YouTube Kids kan si det værste fra, men der vil altid være noget, der stikker ud. Appen er en bedre kontrol end det normale YouTube, men virksomheden bør informere om, at platformen ikke er helt sikker. Det skal man vide som forældre,” siger han til Politiken.

På den amerikanske version af YouTube Kids udviklede sige hurtigt for et mareridt for de små, hvor en satirevideo med den ellers børnekære Gurli Gris dukkede op på den ellers børnesikrede tjenesten, skriver the Guardian.

Læs også: YouTube og Google går i kødet på Spotify med ny streaming-tjeneste
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere