Artikel top billede

Efter fire års ventetid: Nu kommer YouTube Kids til Danmark

Nu kan danske børn omsider streame video hos den mere børnevenlige pendant til YouTube.

Knap fire efter at Google udvidede YouTube-streaming-tjenesten med et mere børneegnede univers, kan danske unger nu også få glæde af YouTube Kids.

Fra og med starten af februar tilbydes YouTube Kids som en app, der kan hentes herhjemme. Med app’en følger en mere børnevenlig interface, mulighed for stemmestyring og indhold som overvåges både algoritmisk og af danske Google-ansatte.

Forældre kan endda låse tjenesten til udelukkende at tillade indhold fra bestemte YouTube-kanaler. Samtidig kan der bestemmes en forudbestemt skærmtid for de unge.

YouTube Kids er ikke reklamefri, men for streaming-tjenesten gælder en stribe udvidede krav til annoncering, hvor eksempelvis product placement er forment.

Se også: Ugen i tech: YouTube byder på Hollywood-film - kvit og frit /Kvantekompasset fungerer uden GPS-satellitter / HTC Vive gør omsider sin Virtual Reality kabelfri

Brugere i børnehaveklassen

Selvom tjenesten er tjenesten er tænkt for unge under tretten, ser de alleryngste også med på tjenesten. Her påpeger Jon Lange, som er seniorrådgiver Red Barnet, overfor Politiken, at børn ned til fireårs alderen ser med på den ellers voksne udgave af YouTube.

Han hilser derfor også tjenesten velkommen, men råder stadig forældre til at se med over skulderen, for der kan dukke uegnet indhold op på platformen, advarer han.

”YouTube Kids kan si det værste fra, men der vil altid være noget, der stikker ud. Appen er en bedre kontrol end det normale YouTube, men virksomheden bør informere om, at platformen ikke er helt sikker. Det skal man vide som forældre,” siger han til Politiken.

På den amerikanske version af YouTube Kids udviklede sige hurtigt for et mareridt for de små, hvor en satirevideo med den ellers børnekære Gurli Gris dukkede op på den ellers børnesikrede tjenesten, skriver the Guardian.

Læs også: YouTube og Google går i kødet på Spotify med ny streaming-tjeneste
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere