Topnyhed:Ingrid Mjøen stopper som dansk landechef i Oracle: Skifter til international toppost

Artikel top billede

Årets hidtil største it-børsnotering på vej: Kontor-beskedtjenesten Slack skal introduceres på børsen

Når chat-tjenesten Slack går på børsen, bliver der sandsynligvis tale om årets hidtil største it børsnotering.

Det populære kontor-chat program Slack står overfor en snarlig børsnotering. Mandag 4. februar melder selskabet, at der er indsendt en begæring til de amerikanske handelsmyndigheder, Securities and Exchange Commission, at det vil introduceres på børsen.

Selskabet, som i dag tæller otte millioner aktive brugere dagligt, heraf tre millioner betalende abonnenter, forventes at blive årets helt store børsintroduktioner (IPO).

Senest er selskabets værdi blevet anslået til 7,1 milliarder amerikanske dollar, godt 46 milliarder kroner, men allerede tilbage i 2016 var Microsoft tæt på at byde 8 milliarder dollar for selskabet, skriver Quartz.

Selskabet har indtil nu modtaget investeringer for i alt 1,2 milliarder dollar og tæller i dag over 1.000 ansatte.

Tjenesten er blevet kaldt en ’E-mail killer’ ved at tilbyde chat-lignende service til virksomheder, der skærer ned på antallet af interne e-mails.

De dominerende applikationer på området forbliver dog Microsofts Skype For Business og Teams, sidstnævnte overhalede i 2018 Slack i udbredelse, mens Skype For Business gradvist afvikles til fordel for Teams.

Seneste opgørelse give respektive markedsandel på 44, 21, 15 og 12 procent til henholdsvis Skype For Business, Teams, Slack og Google Hangouts.

Slack blev stiftet i 2009 af spilvirksomheden Tiny Speck. Spilvirksomheden interne kommunikationsværktøj endte hurtigt med at blive selskabets kerneprodukt, og al spiludvikling hørte op i 2012.

Læs også: Microsoft Teams i stærk medvind: Overhaler Slack og Hangouts på under to år
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


Premium
LogPoint-topchef Jesper Zerlang indsætter tidligere Superliga-spiller som ny dansk landechef
Jesper Zerlang overlader pladsen som landechef for det danske marked hos it-sikkerhedsselskabet LogPoint. I stedet skal han fokusere på jobbet som topchef for hele koncernen, der er til stede i ni lande.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Er de cyberkriminelle allerede trængt ind – uden at du har opdaget det?
Optimér din sikkerhed ved at kombinere indsatsen for at holde IT-kriminelle ude med en konstant antagelse om, at de muligvis allerede er trængt ind på dit netværk.