Artikel top billede

Årets hidtil største it-børsnotering på vej: Kontor-beskedtjenesten Slack skal introduceres på børsen

Når chat-tjenesten Slack går på børsen, bliver der sandsynligvis tale om årets hidtil største it børsnotering.

Det populære kontor-chat program Slack står overfor en snarlig børsnotering. Mandag 4. februar melder selskabet, at der er indsendt en begæring til de amerikanske handelsmyndigheder, Securities and Exchange Commission, at det vil introduceres på børsen.

Selskabet, som i dag tæller otte millioner aktive brugere dagligt, heraf tre millioner betalende abonnenter, forventes at blive årets helt store børsintroduktioner (IPO).

Senest er selskabets værdi blevet anslået til 7,1 milliarder amerikanske dollar, godt 46 milliarder kroner, men allerede tilbage i 2016 var Microsoft tæt på at byde 8 milliarder dollar for selskabet, skriver Quartz.

Selskabet har indtil nu modtaget investeringer for i alt 1,2 milliarder dollar og tæller i dag over 1.000 ansatte.

Tjenesten er blevet kaldt en ’E-mail killer’ ved at tilbyde chat-lignende service til virksomheder, der skærer ned på antallet af interne e-mails.

De dominerende applikationer på området forbliver dog Microsofts Skype For Business og Teams, sidstnævnte overhalede i 2018 Slack i udbredelse, mens Skype For Business gradvist afvikles til fordel for Teams.

Seneste opgørelse give respektive markedsandel på 44, 21, 15 og 12 procent til henholdsvis Skype For Business, Teams, Slack og Google Hangouts.

Slack blev stiftet i 2009 af spilvirksomheden Tiny Speck. Spilvirksomheden interne kommunikationsværktøj endte hurtigt med at blive selskabets kerneprodukt, og al spiludvikling hørte op i 2012.

Læs også: Microsoft Teams i stærk medvind: Overhaler Slack og Hangouts på under to år
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere