Artikel top billede

Årets hidtil største it-børsnotering på vej: Kontor-beskedtjenesten Slack skal introduceres på børsen

Når chat-tjenesten Slack går på børsen, bliver der sandsynligvis tale om årets hidtil største it børsnotering.

Det populære kontor-chat program Slack står overfor en snarlig børsnotering. Mandag 4. februar melder selskabet, at der er indsendt en begæring til de amerikanske handelsmyndigheder, Securities and Exchange Commission, at det vil introduceres på børsen.

Selskabet, som i dag tæller otte millioner aktive brugere dagligt, heraf tre millioner betalende abonnenter, forventes at blive årets helt store børsintroduktioner (IPO).

Senest er selskabets værdi blevet anslået til 7,1 milliarder amerikanske dollar, godt 46 milliarder kroner, men allerede tilbage i 2016 var Microsoft tæt på at byde 8 milliarder dollar for selskabet, skriver Quartz.

Selskabet har indtil nu modtaget investeringer for i alt 1,2 milliarder dollar og tæller i dag over 1.000 ansatte.

Tjenesten er blevet kaldt en ’E-mail killer’ ved at tilbyde chat-lignende service til virksomheder, der skærer ned på antallet af interne e-mails.

De dominerende applikationer på området forbliver dog Microsofts Skype For Business og Teams, sidstnævnte overhalede i 2018 Slack i udbredelse, mens Skype For Business gradvist afvikles til fordel for Teams.

Seneste opgørelse give respektive markedsandel på 44, 21, 15 og 12 procent til henholdsvis Skype For Business, Teams, Slack og Google Hangouts.

Slack blev stiftet i 2009 af spilvirksomheden Tiny Speck. Spilvirksomheden interne kommunikationsværktøj endte hurtigt med at blive selskabets kerneprodukt, og al spiludvikling hørte op i 2012.

Læs også: Microsoft Teams i stærk medvind: Overhaler Slack og Hangouts på under to år
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?