Artikel top billede

It-sikkerhedsfolk er under pres: Mangler opbakning fra deres chefer - indtil de bliver ramt af et angreb

It-sikkerhedsfolk føler sig ofte svigtede af deres chefer og ofte isolerede i deres arbejde, lyder konklusionen i ny survey.

De it-sikkerhedsansvarlige føler sig ofte isolerede i deres arbejde med at fremme it-sikkerheden i de forskellige organisationer.

Sådan lyder konklusionen i en ny survey fra it-sikkerhedsfirmaet Trend Micro, som har spurgt godt 1.100 sikkerhedsansvarlige verden over.

Hver tredje af dem melder, at de føler sig isolerede i deres job, mens 43 procent siger, at deres it-sikkerhedsmiljø er usammenhængende og svært at holde styr på.

Hertil kommer, at næsten halvdelen melder, at de har svært ved at finde ud af, hvilke trusler, de egentlig skal holde øje med.

Ansvaret skal fordeles

Rundspørgen er blevet udarbejdet med deltagelse af it-sikkerhedsansvarlige i Sverige, Finland, Storbritannien, USA, Tyskland, Spanien, Italien, Frankrig, Holland, Polen, Belgien og Tjekkiet

Og selv om den således slet ikke har deltagelse af danske it-sikkerhedschefer, har Trend Micros danske landechef, Andreas Christensen, en opsang:

“Virksomhedslederne er nødt til at indse, at it-sikkerhedsmedarbejderne er under pres. Cyberangrebene stiger ikke bare i antal, men bliver også mere avancerede. Derfor er hele organisationen fremover nødt til at dele ansvaret for cybersikkerheden i langt højere grad end i dag,” siger han.

Ifølge rundspørgen peger mange it-sikkerhedansvarlige på, at direktionerne først for alvor vågner op, hvis virksomheden rammes af et stort cyberangreb.

“Det er kun første skridt at være med i bestyrelseslokalet. it-sikkerhedsmedarbejderne er nødt til at blive bedre til at få formidlet værdien i, at sikkerhedsekspertisen bliver bredt ud i hele organisationen,” lyder det fra Trend Micro.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
NNIT åbner igen kontorerne for sine medarbejdere - snart vil alle være tilbage: Her er hele genåbningsplanen
De tomme mødelokaler og stille kontorer er ved at blive udskiftet med en summen af stemmer hos NNIT. Konsulenthuset er i gang med at eksekvere på en genåbningsplan, der skal munde ud i en fuld genåbning af kontorerne.
Computerworld
Ransomware-hackere krævede 15 millioner kroner: Betal og kom videre, lød det fra politiet
En fagforening med 1,3 millioner medlemmer blev i 2019 ramt af et ransomware-angreb, hvor hackerne krævede en løsesum på 15 millioner kroner. Myndighederne opfordrede dem til at betale løsesummen, men de valgte en helt anden løsning, og i stedet fandt de fysiske kopier frem og forsøgte at gendanne data.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Whitepaper: Sådan kobler du kunstig intelligens på forskningen
Målrettet anvendelse af AI og High Performance Computing skyder genvej til indsigt i store mængder rå data og – i sidste ende – gennembrud i forskning og udviklingsarbejde.