Artikel top billede

Japan tjekker sikkerheden på 200 million enheder forud for OL i 2020: Vil forhindre passwords som 1234, admin og abcd

Når OL igen skal afholde i 2020 bliver det som bekendt afholdt i Japan, og her er regeringen allerede gået i gang med at forsøge at styrke it-sikkerheden forud for den store sportsbegivenhed.

Det tyder på, at de japanske myndigheder tager sikkerheden rimelig alvorligt forud for OL i 2020, som landet er vært for.

I hvert fald er den japanske regering gået i gang med at undersøge sikkerheden på intet mindre end 200 millioner internetforbundne-enheder i landets hovedstad Tokyo.

Det skriver mediet The Japan Times.

En del af forberedelsen handler blandt andet om at kontrollere hvilke enheder, der har meget udbredte og derfor ekstremt usikre passwords som 1234, admin eller abcd.

Læs også: Sparnord vil tillade alle enheder adgang til kundernes data: Sådan får banken styr på it-sikkerheden i det ambitiøse projekt

"Alt for ofte ser vi, at eksempelvis webcams bliver hacket fordi sikkerhedsinstillingerne er alt for simple, og den video de optager derfor kan ses af udefrakommende," siger en talsperson bag den omfattende undersøgelse til The Japanese Tmes.

Man vil ifølge mediet primært fokusere på enheder, der er fysisk forbundet til internettet gennem et kabel.

Man kommer dermed ikke til at undersøge sikkerheden på mobile enheder forbundet til internettet men i stedet stationære enheder som eksempelvis routere på byens cafeer, der tilbyder gratis wi-fi.

Læs også: Hackere opruster med AI i jagten på din virksomheds data: Sådan forsvarer du din organisation
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere