Artikel top billede

Japan tjekker sikkerheden på 200 million enheder forud for OL i 2020: Vil forhindre passwords som 1234, admin og abcd

Når OL igen skal afholde i 2020 bliver det som bekendt afholdt i Japan, og her er regeringen allerede gået i gang med at forsøge at styrke it-sikkerheden forud for den store sportsbegivenhed.

Det tyder på, at de japanske myndigheder tager sikkerheden rimelig alvorligt forud for OL i 2020, som landet er vært for.

I hvert fald er den japanske regering gået i gang med at undersøge sikkerheden på intet mindre end 200 millioner internetforbundne-enheder i landets hovedstad Tokyo.

Det skriver mediet The Japan Times.

En del af forberedelsen handler blandt andet om at kontrollere hvilke enheder, der har meget udbredte og derfor ekstremt usikre passwords som 1234, admin eller abcd.

Læs også: Sparnord vil tillade alle enheder adgang til kundernes data: Sådan får banken styr på it-sikkerheden i det ambitiøse projekt

"Alt for ofte ser vi, at eksempelvis webcams bliver hacket fordi sikkerhedsinstillingerne er alt for simple, og den video de optager derfor kan ses af udefrakommende," siger en talsperson bag den omfattende undersøgelse til The Japanese Tmes.

Man vil ifølge mediet primært fokusere på enheder, der er fysisk forbundet til internettet gennem et kabel.

Man kommer dermed ikke til at undersøge sikkerheden på mobile enheder forbundet til internettet men i stedet stationære enheder som eksempelvis routere på byens cafeer, der tilbyder gratis wi-fi.

Læs også: Hackere opruster med AI i jagten på din virksomheds data: Sådan forsvarer du din organisation
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere