Artikel top billede

Alle ovenstående billeder er af personner, som ikke eksisterer. De er genererede af Nvidias AI-program 'StyleGAN'.

Kunstige profilbilleder ser nu naturtro ud – Så vellykkede er de AI-genererede resultater

Alle ovenstående profilbilleder ser naturtro ud, men de er allesammen computergenererede.

Resultaterne fra et af Nvidias nyeste forskningsprojekter ligner umiddelbart fotorealistiske portrætbilleder af personer med forskellige aldre og hudfarver – men det er de ikke.

Billederne er computergenererede af selskabets ’StyleGAN’-program, software baseret på en type kunstig intelligens kaldet ’Generative Adversarial Networks’.

Her lykkedes det Nvidia at generere naturtro profilbilleder af både ældre og unge, mænd som kvinder i en palette af forskellige hudfarver.

Til opbygningen af de kunstige portrætfotos tager StyleGAN udgangspunkt i såkaldte ’styles’, eksisterende portrætbilleder, som sammenflettes med øvrige portrætfotos for at kreere helt nye og naturtro billeder.

Teknikkerne bag er ikke forbeholdt mennesker, men kan også generere andre objekter som køretøjer, dyr og indendørs omgivelser, noterer netmediet Medium.

StyleGAN er nu Open Source og interesserede kan nu hente programmet på databasen Github til både Linux og Windows.

Bemærk, at teknikken er yderst resource-krævende. For at generere et billede på et megapixels estimerer Nvidia at der skal bruges en uges regnekraft for et system med otte Nvidia V100 grafikkort ombord.

I videoen nedenunder kan du se, hvordan GAN-teknikkerne kan benyttes til at kreere kunstige portrætter.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere