Artikel top billede

Alle ovenstående billeder er af personner, som ikke eksisterer. De er genererede af Nvidias AI-program 'StyleGAN'. (Foto: Nvidia)

Kunstige profilbilleder ser nu naturtro ud – Så vellykkede er de AI-genererede resultater

Alle ovenstående profilbilleder ser naturtro ud, men de er allesammen computergenererede.

Resultaterne fra et af Nvidias nyeste forskningsprojekter ligner umiddelbart fotorealistiske portrætbilleder af personer med forskellige aldre og hudfarver – men det er de ikke.

Billederne er computergenererede af selskabets ’StyleGAN’-program, software baseret på en type kunstig intelligens kaldet ’Generative Adversarial Networks’.

Her lykkedes det Nvidia at generere naturtro profilbilleder af både ældre og unge, mænd som kvinder i en palette af forskellige hudfarver.

Til opbygningen af de kunstige portrætfotos tager StyleGAN udgangspunkt i såkaldte ’styles’, eksisterende portrætbilleder, som sammenflettes med øvrige portrætfotos for at kreere helt nye og naturtro billeder.

Teknikkerne bag er ikke forbeholdt mennesker, men kan også generere andre objekter som køretøjer, dyr og indendørs omgivelser, noterer netmediet Medium.

StyleGAN er nu Open Source og interesserede kan nu hente programmet på databasen Github til både Linux og Windows.

Bemærk, at teknikken er yderst resource-krævende. For at generere et billede på et megapixels estimerer Nvidia at der skal bruges en uges regnekraft for et system med otte Nvidia V100 grafikkort ombord.

I videoen nedenunder kan du se, hvordan GAN-teknikkerne kan benyttes til at kreere kunstige portrætter.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere