Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

Alle ovenstående billeder er af personner, som ikke eksisterer. De er genererede af Nvidias AI-program 'StyleGAN'. (Foto: Nvidia)

Kunstige profilbilleder ser nu naturtro ud – Så vellykkede er de AI-genererede resultater

Alle ovenstående profilbilleder ser naturtro ud, men de er allesammen computergenererede.

Resultaterne fra et af Nvidias nyeste forskningsprojekter ligner umiddelbart fotorealistiske portrætbilleder af personer med forskellige aldre og hudfarver – men det er de ikke.

Billederne er computergenererede af selskabets ’StyleGAN’-program, software baseret på en type kunstig intelligens kaldet ’Generative Adversarial Networks’.

Her lykkedes det Nvidia at generere naturtro profilbilleder af både ældre og unge, mænd som kvinder i en palette af forskellige hudfarver.

Til opbygningen af de kunstige portrætfotos tager StyleGAN udgangspunkt i såkaldte ’styles’, eksisterende portrætbilleder, som sammenflettes med øvrige portrætfotos for at kreere helt nye og naturtro billeder.

Teknikkerne bag er ikke forbeholdt mennesker, men kan også generere andre objekter som køretøjer, dyr og indendørs omgivelser, noterer netmediet Medium.

StyleGAN er nu Open Source og interesserede kan nu hente programmet på databasen Github til både Linux og Windows.

Bemærk, at teknikken er yderst resource-krævende. For at generere et billede på et megapixels estimerer Nvidia at der skal bruges en uges regnekraft for et system med otte Nvidia V100 grafikkort ombord.

I videoen nedenunder kan du se, hvordan GAN-teknikkerne kan benyttes til at kreere kunstige portrætter.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere