Artikel top billede

Microsoft fikser 77 sårbarheder - heraf 20 kritiske: Her er de programmer, som du straks bør patche

Tirsdag var den helt store dag for patches for Microsoft produkter. Intet mindre end 77 sårbarheder er blevet patchet af Microsoft. De 20 vurderes som særligt kritiske.

77 sårbarheder har Microsoft fundet og repareret siden tirsdag på dagen, der flere steder er blevet døbt patch tuesday.

Dermed skal brugerne nu i gang med at opdatere og patche programmerne for at lukke for smuthuller for verdens hackere.

Programmerne, der nu skal patches af brugerne, tæller både Adobe flash player, Windows, Microsoft Dynamics og Edge.

Læs også: Patch-veteran angriber Windows-opdateringer i opsigtvækkende brev til Microsofts topledelse: "Alt dette er ikke acceptabelt - vi kan ikke fortsætte med status quo"

Ud af de mange sårbarheder, der blev meldt ud tirsdag, er 20 af dem kategoriseret som særligt kritiske, mens 54 er vigtige og tre er moderat alvorlige, skriver mediet The Hacker News.

De 77 sårbarheder fordeler sig på 13 forskellige programmer.

Næsten alle de 20 kritiske sårbarheder giver ifølge it-mediet hackere mulighed for at hackere kan plante malware hos brugeren, der altså ikke har patchet sårbarhederne.

Skal patches hurtigst muligt

De mindre alvorlige sårbarheder kan derudover udnyttes af hackere til at få fat på information, som programmerne gemmer på, skriver The Hacker News.

Opfordringen fra Microsoft er derfor naturligvis også, at alle får patchet deres systemer hurtigst muligt, så de nyopdagede smutveje for hackerne kan blive lukket hos brugerne.

Du finder en blogpost fra Microsoft her, hvor du kan læse mere om de 77 sårbarheder.

Læs også:

Cisco advarer: Hackere udnytter nu alvorlig sårbarhed i firewalls - patch med det samme

Nye sårbarheder fundet: Android-brugere kan blive hacket bare ved at se på et billede
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere