Artikel top billede

Nvidia Geforce RTX2060 får snart en lillebror i GTX 1660 serien.

Prisvenligt Nvidia GTX-grafikkort på vej: Her er det, der kan forventes

Grafikgiganten Nvidia er snart klar med en afløser til deres budgetvenlige GTX 1060-serie.

Mens Nvidia har sat nye standarder både teknologi- og ydelsesmæssigt, med deres nyligt lancerede Geforce RTX-serie. For den bredde forbruger, har Nvidia dog også sat nye standarder med kort hvis listepris nærmer sig de ti tusinde kroner.

Nvidia har dog snart nyt til de mere prisbevidste gamere, i en kommende serie af GTX-grafikkort, som forener elementer fra arkitekturen fra RTX-serien (Turing-arkitekturen) med en skarpere pris.

Serien vil, ifølge Digitaltrends, byde på tre kort GTX 1660 Ti, GTX 1660 og GTX 1650 med priser på henholdsvis 279, 229 og 179 amerikanske dollar. Omsat til danske priser vil det svare til 1.850, 1.510 og 1.180 kroner uden moms og afgifter.

Det svarer til mellem 80 og 50 procent af prisen på Nvidias nyeste kort, RTX 2060, hvis danske pris debuterer omkring 3.000 kroner.

Færre features

Med den nye serie vil Nvidia skrotte RTX-navnet, sandsynligvis for at signalere at Raytracing-funktionerne ikke er tilgængelige i de billigere kort.

Alle tre kort bliver tilgængelige med 6GB VRAM, mens der under motorhjelmen rygtes at være færre regneenheder. GTX 1660 Ti får ifølge verserende rygter 1.536 CUDA-kerner, mens 1660 får 1.280 CUDA-kerner at arbejde med. Til sammenligning byder RTX 2060 på 1.920 CUDA-kerner.

Hvad Geforce GTX 1650 vil byde på, er mere usikkert, men der forlyder det hos Extremetech, at kortet vil dele GPU med GTX 1660 og leve med den sløvere GDDR5 VRAM i stedet for GDDR6 som i Nvidias nyeste grafikkort.

Hvornår kortet vil debutere er fortsat uvist, men billeder af salgseksemplarer og e-handelsopslag begynder allerede nu at florere på nettet, hvilket indikerer at 1660 Ti vil debutere i de kommende dage eller uger.

Her spår Digital trends på en GTX 1660 Ti lancering 15. februar, en GTX 1660 lancering i begyndelsen af marts efterfulgt af en GTX 1650 debut sidst i marts.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Anja Monrad lander ny international toppost: Bliver direktør for Dells største europæiske region
Interview. Efter otte år som ansvarlig for Øst- og Centraleuropa overtager Anja Monrad nu rollen som chef for Dells største europæiske region. "Jeg får ansvaret for syv lande nu, hvor det tidligere var 32. Landemæssigt er det færre, men markederne er meget større," fortæller hun til Computerworld.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Går du glip af fordelene ved at være på flere online markedspladser?
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.