Artikel top billede

Nvidia Geforce RTX2060 får snart en lillebror i GTX 1660 serien.

Prisvenligt Nvidia GTX-grafikkort på vej: Her er det, der kan forventes

Grafikgiganten Nvidia er snart klar med en afløser til deres budgetvenlige GTX 1060-serie.

Mens Nvidia har sat nye standarder både teknologi- og ydelsesmæssigt, med deres nyligt lancerede Geforce RTX-serie. For den bredde forbruger, har Nvidia dog også sat nye standarder med kort hvis listepris nærmer sig de ti tusinde kroner.

Nvidia har dog snart nyt til de mere prisbevidste gamere, i en kommende serie af GTX-grafikkort, som forener elementer fra arkitekturen fra RTX-serien (Turing-arkitekturen) med en skarpere pris.

Serien vil, ifølge Digitaltrends, byde på tre kort GTX 1660 Ti, GTX 1660 og GTX 1650 med priser på henholdsvis 279, 229 og 179 amerikanske dollar. Omsat til danske priser vil det svare til 1.850, 1.510 og 1.180 kroner uden moms og afgifter.

Det svarer til mellem 80 og 50 procent af prisen på Nvidias nyeste kort, RTX 2060, hvis danske pris debuterer omkring 3.000 kroner.

Færre features

Med den nye serie vil Nvidia skrotte RTX-navnet, sandsynligvis for at signalere at Raytracing-funktionerne ikke er tilgængelige i de billigere kort.

Alle tre kort bliver tilgængelige med 6GB VRAM, mens der under motorhjelmen rygtes at være færre regneenheder. GTX 1660 Ti får ifølge verserende rygter 1.536 CUDA-kerner, mens 1660 får 1.280 CUDA-kerner at arbejde med. Til sammenligning byder RTX 2060 på 1.920 CUDA-kerner.

Hvad Geforce GTX 1650 vil byde på, er mere usikkert, men der forlyder det hos Extremetech, at kortet vil dele GPU med GTX 1660 og leve med den sløvere GDDR5 VRAM i stedet for GDDR6 som i Nvidias nyeste grafikkort.

Hvornår kortet vil debutere er fortsat uvist, men billeder af salgseksemplarer og e-handelsopslag begynder allerede nu at florere på nettet, hvilket indikerer at 1660 Ti vil debutere i de kommende dage eller uger.

Her spår Digital trends på en GTX 1660 Ti lancering 15. februar, en GTX 1660 lancering i begyndelsen af marts efterfulgt af en GTX 1650 debut sidst i marts.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


Premium
Pär Fors stempler ind som ny CEO hos NNIT: Her er hans første store opgaver som topchef
Mandag rykkede Pär Fors ind på hjørnekontoret hos NNIT. Efter 14 år med Per Kogut ved roret har den 55-årige svensker nu taget over. Med en masse international erfaring i rygsækken skal han nu tage konsulenthuset til næste niveau. "Når man er ny som mig, så kan man stille dumme spørgsmål. Det er en god mulighed, der ikke bør gå til spilde," siger han til Computerworld.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.