Artikel top billede

Nvidia Geforce RTX2060 får snart en lillebror i GTX 1660 serien.

Prisvenligt Nvidia GTX-grafikkort på vej: Her er det, der kan forventes

Grafikgiganten Nvidia er snart klar med en afløser til deres budgetvenlige GTX 1060-serie.

Mens Nvidia har sat nye standarder både teknologi- og ydelsesmæssigt, med deres nyligt lancerede Geforce RTX-serie. For den bredde forbruger, har Nvidia dog også sat nye standarder med kort hvis listepris nærmer sig de ti tusinde kroner.

Nvidia har dog snart nyt til de mere prisbevidste gamere, i en kommende serie af GTX-grafikkort, som forener elementer fra arkitekturen fra RTX-serien (Turing-arkitekturen) med en skarpere pris.

Serien vil, ifølge Digitaltrends, byde på tre kort GTX 1660 Ti, GTX 1660 og GTX 1650 med priser på henholdsvis 279, 229 og 179 amerikanske dollar. Omsat til danske priser vil det svare til 1.850, 1.510 og 1.180 kroner uden moms og afgifter.

Det svarer til mellem 80 og 50 procent af prisen på Nvidias nyeste kort, RTX 2060, hvis danske pris debuterer omkring 3.000 kroner.

Færre features

Med den nye serie vil Nvidia skrotte RTX-navnet, sandsynligvis for at signalere at Raytracing-funktionerne ikke er tilgængelige i de billigere kort.

Alle tre kort bliver tilgængelige med 6GB VRAM, mens der under motorhjelmen rygtes at være færre regneenheder. GTX 1660 Ti får ifølge verserende rygter 1.536 CUDA-kerner, mens 1660 får 1.280 CUDA-kerner at arbejde med. Til sammenligning byder RTX 2060 på 1.920 CUDA-kerner.

Hvad Geforce GTX 1650 vil byde på, er mere usikkert, men der forlyder det hos Extremetech, at kortet vil dele GPU med GTX 1660 og leve med den sløvere GDDR5 VRAM i stedet for GDDR6 som i Nvidias nyeste grafikkort.

Hvornår kortet vil debutere er fortsat uvist, men billeder af salgseksemplarer og e-handelsopslag begynder allerede nu at florere på nettet, hvilket indikerer at 1660 Ti vil debutere i de kommende dage eller uger.

Her spår Digital trends på en GTX 1660 Ti lancering 15. februar, en GTX 1660 lancering i begyndelsen af marts efterfulgt af en GTX 1650 debut sidst i marts.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere