Den danske e-handel bulder fortsat frem, men flere mørke skyer trækker sig sammen i horisonten

2018 blev et godt år for den danske e-handel 2018, men flere tendens kan give grund til bekymring.

Små 200 millioner varer har danskerne købt hjem via de digitale e-hylder igennem 2018, hvilket i alt udløste næsten 130 milliarder kroners omsætning i de danske e-butikker.

Det skriver FDIH i selskabet årlige e-handelsanalyse.

I forhold til forrige år er det en rekordstigning for danskernes købelyst online med et mersalg på næsten 15 milliarder kroner i forhold til 2017.

”Det er et meget flot resultat, som endnu en gang viser, at nethandel er blevet helt naturlig for forbrugerne – hvad enten de skal købe dagligvarer eller rejser,” siger Niels Ralund, adm. direktør i FDIH, som står bag E-handelsanalysen.

Rent procentuelt er den årlige udvikling dog den laveste i de seneste otte år med en samlet vækst på 13 procent.

Se også: Ny rapport: Danskernes e-handel runder 140 milliarder kroner i 2018 - få hele rapporten her

Mobilen og udlandet vinder andele
Mens desktop-maskiner fortsat er de mest populære, når der skal handles på nettet, vinder mobilen terræn, når der skal søges efter indkøb online.

I 2018 blev 51 procent af søgninger efter nye produkter foretaget på en pc eller en mac, mens smartphonen blev anvendt i 28 procent af søgningerne. I den disciplin er tabletten nu nede på 17 procent.

Når der skal betales, er desktop-computeren mere populær - over tre ud af fem handler afsluttes på pc’en eller mac’en.

Mens den danske nethandel vinder frem, køber danskerne stadigt flere og flere varer i udlandet.

I 2018 gik en tredjedel af online-omsætningen til udenlandske e-butikker, mens andelen i 2013 kun var lidt over en fjerdedel.

Den udvikling bekymrer FDIH-direktør Niels Ralund, som ser en voksende udfordring for danske e-butikker:

”Den stigende digitale grænsehandel presser virkelig de danske virksomheder, og hvis det fortsætter, risikerer vi at miste arbejdspladser og penge til fællesskabet,” forklarer han mens han samtidig kritiserer tjenester som den amerikanske-kinesisk Wish for at snyde med moms- og toldregnskaberne.

Danskernes tre foretrukne netbutikker er Zalando, Amazon og H&M som tegner sig for henholdsvis 3,4, 2,0 og 1,9 procent af den danske nethandel i 2018.

Hele rapporten kan læses på FDIH hjemmeside.

Læs også: Konkurrerende algoritmer kan 'samarbejde' om at hæve priserne på nettet: “Det risikerer i sidste ende at skade forbrugerne”


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 1

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

02. juni 2020 | Læs mere


Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 2

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

03. juni 2020 | Læs mere


Online webinar: Automatisering i dit datacenter – deltag og se hvordan!

Den der ikke automatiserer, repeterer hver gang. Med Ansible Tower får du dokumenteret og versioneret infrastrukturen, og du får mulighed for at lave udviklings- og testmiljøer. Se hvordan du gør i praksis.

03. juni 2020 | Læs mere


Premium
Her er forårets mest lovende computere
2020 er en lovende årgang, når det gælder bærbare maskiner. Overraskende mange af dem er endda velegnede til de fleksible arbejdspladser, som corona-pandemien dikterer.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
10 spændende lederstillinger, som er ledige netop nu
Der er stadigvæk mange ledige it-job. Vi har fundet en række spændende lederstillinger, som du kan søge med det samme.
White paper
Få styr på de 8 store megatrends - og de udfordringer der følger med
Brancher og forretningsmodeller ændrer sig konstant – og truslerne, skurkene og udfordringerne følger med. For mens hver megatrend rummer muligheder for større markeder og nye produkter, så rummer de også større risici for at blive ramt på pengepungen i takt med at finansielle tjenesteydelser som banker, forsikringsselskaber og pensionskasser står over for nye trusler. I dette whitepaper kan du derfor læse om, hvilke trends der dominerer den finansielle sektor pt. – og hvilket trusler der følger med trends som fintech, blockchain, IoT, machine learning og open banking.