Artikel top billede

Mobilepay sætter Apple og Google til vægs: Så stort er forspringet på det danske marked

Mobilepay er den absolut mest populære løsning, når det kommer til mobilbetaling blandt danskerne. Konkurrenterne er langt bagefter, viser en ny undersøgelsen.

Det Danske Bank-udviklede Mobilpay cementerer sin position som den mest udbredte app til mobilbetaling.

I en ny Yougov-undersøgelse, som Nordea har fået foretaget, angiver hele 97 procent af aktive mobilbetaler, at de bruger Mobilepay.

Det skriver Berlingske.

Samtidig bruger 80 procent af danskerne en eller flere mobilbetalingsløsninger som for eksempel Mobilepay, Apple Pay, Google Pay, Fitbit Pay eller Mobilt Dankort.

Læs også: Mobilepay sender ved fejl besked til 1,6 millioner brugere

Men det er Mobilepay, der stjæler opmærksomheden.

Den næstmest populære mobilbetalingsløsning, det mobile Dankort, bliver kun brugt af knap 8 procent af respondenterne. På en tredjeplads finder vi Google Pay med 3,8 procent, mens Apple Pay bliver brugt af 3,3 procent.

Fortsat et stort marked at kæmpe om

Danskerne har fortsat ikke taget wearables som Garmin Pay, Fitbit Pay og Apple Watch til sig. Disse løsninger bliver kun brugt af 0,22 procent af de mobile betalingsbrugere, viser undersøgelsen.

Undersøgelsen peger på, at der fortsat er mange danskere, der slet ikke bruger deres mobil til at betale med. Der er stadig et stort marked at kæmpe om for de mobilbetalingsløsninger, der forsøger at tage kampen op mod Mobilepay.

"Selv om mobilbetalinger er blevet populær, bruger 925.000 danskere endnu ikke mobilbetaling. 157.000 forvewnter, at de vil komme i gang med mobilbetaling i løbet af i år, mens en lille halv million siger blankt nej tak," lyder det fra Ann Lehmann Erichsen, forbrugerøkonom hos Nordea.

Læs også: MobilePay dropper Apple Watch, ikonisk iPhone og andre populære smartphones: Se dem her
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.