Artikel top billede

Mobilepay sætter Apple og Google til vægs: Så stort er forspringet på det danske marked

Mobilepay er den absolut mest populære løsning, når det kommer til mobilbetaling blandt danskerne. Konkurrenterne er langt bagefter, viser en ny undersøgelsen.

Det Danske Bank-udviklede Mobilpay cementerer sin position som den mest udbredte app til mobilbetaling.

I en ny Yougov-undersøgelse, som Nordea har fået foretaget, angiver hele 97 procent af aktive mobilbetaler, at de bruger Mobilepay.

Det skriver Berlingske.

Samtidig bruger 80 procent af danskerne en eller flere mobilbetalingsløsninger som for eksempel Mobilepay, Apple Pay, Google Pay, Fitbit Pay eller Mobilt Dankort.

Læs også: Mobilepay sender ved fejl besked til 1,6 millioner brugere

Men det er Mobilepay, der stjæler opmærksomheden.

Den næstmest populære mobilbetalingsløsning, det mobile Dankort, bliver kun brugt af knap 8 procent af respondenterne. På en tredjeplads finder vi Google Pay med 3,8 procent, mens Apple Pay bliver brugt af 3,3 procent.

Fortsat et stort marked at kæmpe om

Danskerne har fortsat ikke taget wearables som Garmin Pay, Fitbit Pay og Apple Watch til sig. Disse løsninger bliver kun brugt af 0,22 procent af de mobile betalingsbrugere, viser undersøgelsen.

Undersøgelsen peger på, at der fortsat er mange danskere, der slet ikke bruger deres mobil til at betale med. Der er stadig et stort marked at kæmpe om for de mobilbetalingsløsninger, der forsøger at tage kampen op mod Mobilepay.

"Selv om mobilbetalinger er blevet populær, bruger 925.000 danskere endnu ikke mobilbetaling. 157.000 forvewnter, at de vil komme i gang med mobilbetaling i løbet af i år, mens en lille halv million siger blankt nej tak," lyder det fra Ann Lehmann Erichsen, forbrugerøkonom hos Nordea.

Læs også: MobilePay dropper Apple Watch, ikonisk iPhone og andre populære smartphones: Se dem her
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere