Artikel top billede

(Foto: Copyright: GALA / MRA Photographer)

Danmarks tech-ambassadør hjalp med at få fjernet henrettelsesvideoer fra Marokko

Den danske tech-ambassadør, Casper Klynge, hjalp PET med at tage kontakt til topfolk i Silicon Valley med henblik på omgående at få fjernet videoer af henrettelsen af dansk og norsk pige i Marokko.

Det er ikke ualmindeligt, at PET aktiv forsøger at få fjernet ekstremistisk og terrorrelateret materiale fra internettet.

Men i sagen, hvor en dansk og norsk pige blev myrdet i Marokko, og hvor en efterfølgende henrettelsesvideo blev lagt på internettet, havde Danmarks efterretnings- og sikkerhedstjeneste travlt.

Derfor havde man brug for en direkte linje til Silicon Valleys chefgange, hvilket den danske tech-ambassadør, Casper Klynge hjalp til med.

Det skriver Berlingske.

Læs også: Efter 18 måneder som tech-ambassadør i Silicon Valley: Her er det vigtigste, som Casper Klynge har fået udrettet (ifølge ham selv)

Ifølge Berlingskes oplysninger var videoerne så voldsomme, at PET var nødt til at gøre noget mere drastisk for omgående at få dem fjernet.

"Spredningen af sådanne videoer kan medføre stærke reaktioner hos børn og unge, samtidig med at de kan være radikaliserende faktorer," skriver PET i et svar til Berlingske.

Den danske tech-ambassade i Silicon Valley tog efterfølgende direkte kontakt til topfolk hos Facebook, Google, Youtube, Twitter og Reddit.

Casper Klynge ønskede ikke at stille op til interview med Berlingske, men han bekræfter, at virksomhederne imødekom ønsket med kort varsel og tog sagen alvorligt.

Casper Klynge har tidligere været dansk ambassadør i Indonesien, men den 1. september 2017 tiltrådte han i en ny rolle som tech-ambassadør med et globalt mandat men med hovedsæde i Palo Alto i Silicon Valley.

Læs også: Danmarks tech-ambassadør: Amazon Web Services' indtog i Danmark er kun begyndelsen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere