Artikel top billede

Danmarks tech-ambassadør hjalp med at få fjernet henrettelsesvideoer fra Marokko

Den danske tech-ambassadør, Casper Klynge, hjalp PET med at tage kontakt til topfolk i Silicon Valley med henblik på omgående at få fjernet videoer af henrettelsen af dansk og norsk pige i Marokko.

Det er ikke ualmindeligt, at PET aktiv forsøger at få fjernet ekstremistisk og terrorrelateret materiale fra internettet.

Men i sagen, hvor en dansk og norsk pige blev myrdet i Marokko, og hvor en efterfølgende henrettelsesvideo blev lagt på internettet, havde Danmarks efterretnings- og sikkerhedstjeneste travlt.

Derfor havde man brug for en direkte linje til Silicon Valleys chefgange, hvilket den danske tech-ambassadør, Casper Klynge hjalp til med.

Det skriver Berlingske.

Læs også: Efter 18 måneder som tech-ambassadør i Silicon Valley: Her er det vigtigste, som Casper Klynge har fået udrettet (ifølge ham selv)

Ifølge Berlingskes oplysninger var videoerne så voldsomme, at PET var nødt til at gøre noget mere drastisk for omgående at få dem fjernet.

"Spredningen af sådanne videoer kan medføre stærke reaktioner hos børn og unge, samtidig med at de kan være radikaliserende faktorer," skriver PET i et svar til Berlingske.

Den danske tech-ambassade i Silicon Valley tog efterfølgende direkte kontakt til topfolk hos Facebook, Google, Youtube, Twitter og Reddit.

Casper Klynge ønskede ikke at stille op til interview med Berlingske, men han bekræfter, at virksomhederne imødekom ønsket med kort varsel og tog sagen alvorligt.

Casper Klynge har tidligere været dansk ambassadør i Indonesien, men den 1. september 2017 tiltrådte han i en ny rolle som tech-ambassadør med et globalt mandat men med hovedsæde i Palo Alto i Silicon Valley.

Læs også: Danmarks tech-ambassadør: Amazon Web Services' indtog i Danmark er kun begyndelsen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Skyder gammelt sikkerhedsråd i sænk: Derfor kan du trygt koble dig på åbne wifi-netværk
Du behøver ikke længere frygte, at blive udsat for digitalt misbrug, hvis du logger på et åbent wifi-netværk, lyder det fra en norsk sikkerhedsekspert. En dansk ekspert mener dog endnu ikke, at tiden er inde til at droppe sikkerhedsrådet.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Servere til finans, avanceret dataanalyse eller forskning? Få hurtigt overblik her
Få viden om nyeste muligheder for at vælge servere til understøttelse af både stabile workloads og særdeles krævende opgaver med behov for eksempelvis AI og ML og tungt træk på GPU.