Artikel top billede

Annoncører trækker sig fra YouTube efter pædofiliskandale

YouTube bliver i kraftige vendinger kritiseret for at blive brugt af pædofile til at finde videoer af letpåklædte børn og dele stødende materiale. Det får nu flere store virksomheder til at stoppe annoncering på platformen.

Disney, Nestlé, Fortnite-virksomheden Epic Games, Dr. Oetker, McDonald's og AT&T har stoppet deres annonceringer på YouTube, i hvad der ser ud til at kunne blive en kommerciel shitstorm mod videodelingstjeneste.

Det sker efter, at en række internationale medier kan fortælle, at et netværk af pædofile blandt andet bruger YouTube til at finde videoer af mindreårige. I kommentarfelterne angiver de pædofile ofte med tidskoder steder i videoerne, hvor børnene er let påklædte og deler andet stødende materiale.

Danske Spies har også valgt at indstille sin annonceringer.

"Vi ved endnu ikke så meget om, hvad der er foregået. Men hvis bare der er den mindste mistanke, så trækker vi os indtil videre. For det er ikke noget, som vi vil sættes i forbindelse med. Vi sælger jo familierejser," siger kommunikationschefen, Lisbeth Nedergaard, til TV 2.

Læs også: Efter fire års ventetid: Nu kommer YouTube Kids til Danmark

Video på YouTube satte gang i skandalen
Historien stammer fra en video på YouTube, der lige nu er blevet vist over to millioner gange med knap 14.000 kommentarer.

Her demonstrerer amerikanske Matt Watson, hvor nemt det er via YouTubes søgealgoritme og kommentarsystem at finde og dele erotiske videoer af børn i badetøj eller i andre sårbare situationer, der er uskyldigt delt af børn og deres forældre.

”Det, der foregår, er at sammenligne med, hvis de her piger var nede på legepladsen, og der var en gruppe mænd, der satte sig ned ved siden af dem, og kiggede dem op under skørterne. Det ville der blive grebet ind over for hurtigt. Men her er det skjult og svært at gennemskue”, siger Kuno Sørensen fra Red Barnet til Politiken.

YouTube, der ejes af Google, oplyser, at selskabet har fjernet noget af det indhold, som ikke lever op til dets regler på området. Selskabet tilføjer, at det har stoppet kommentarsporet for millioner af videoer, der inkluderer mindreårige.

"Der er mere, der skal gøres, og vi fortsætter med at arbejde på at blive bedre og fange overgreb hurtigere," lyder det fra YouTube ifølge Reuters.

Læs også: YouTube truer med at afskære EU-borgere fra at se millioner af videoer i copyright-debat




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere