Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Dansk kommune ramt af omfattende pshishing-problemer

Frederikssund Kommune plages af phishing-mails, der er afsendt fra kompromitterede mail-adresse, som tilhører ansatte i kommunen.

Den sjællandske kommune Frederikssund Kommune har gennem de seneste måneder været ramt af et omfattende pshishing problemer, der skyldes at kommunens mailsever er blevet kompromitteret. Det skriver it-mediet Version 2.

Ifølge Version2 er der både i januar og februar blevet udsendt phishing-mails fra kompromitterede mail-konti, der tilhører flere af kommunens medarbejdere.

De udsendte mails er kendtetegnet ved, at de hævder at være afsendt fra "Computer teknisk support."

Digitaliseringschef i Frederikssund Kommune Britt Christensen bekræfter over for Version2, at kommunen er opmærksom på problemt.

”Ja, vi er bekendt med denne, og er i dialog med vores sikkerhedsleverandør om, hvilke eventuelle yderligere tiltag der kan gøres," lyder det i et skriftligt fra Britt Christensen til Version2.

Kommunen har ifølge Version2 – tilsyneladende uden større succes - forsøgt at dæmme op for problemerne via blacklisting og andre sikkerhedstiltag.

Læs også: Novozymes it-sikkerhedschef vil phishing til livs med smart lille trick: En simpel lille knap med en fisk på
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere