Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

36 danske kommuner vil købe chatbots ind i fællesskab

36 danske kommuner går sammen om i fællesskab at indkøbe bots via et EU-udbud.

36 danske kommuner er på vej med en fælles chatbot-løsning.

De har sammen sendt ordren om at levere chatbots i EU-udbud og venter at indlede forhandlinger med mulige leverandører til foråret, skriver KIT Magasinet.

Udbuddet bliver gennemført af fællesskabet Den Digitale Hotline (DDH), der er fælles kontaktcenter for 19 kommuner i Region Midtjylland, 11 kommuner i Region Nordjylland og seks kommuner på Sjælland.

Kontaktcenteret trækker på 250 medarbejdere, som de 36 kommuner stiller til rådighed på skift.

Borgerservice-chef i Aarhus Kommune og formand for styregruppen, Lene Hartig Danielsen, siger til bladet, at det er planen, at chatbots skal flyttes over på selvbetjening.

“Det vil være en langt billigere kanal til at betjene henvendelser på for en lang række opgaver. Samtidig viser forundersøgelser, at bots kan give høj borgertilfredshed inden for en lang række områder. Bots er med til at gøre det mere effektivt og videreudvikle den digitale borgerservice,” siger hun.

Ifølge hende vil mange kommuner ikke have råd til at investere i chatbots enkeltvist.

“Men da vi køber ind i fællesskab, forventer vi at kunne gøre det økonomisk overkommeligt for alle, og fagligt interessant, da vi løfter digitaliseringen i flok. Vi løser det ved at spille hinanden gode, så alle får fordele ud af det,” siger hun.

Læs også:

Forstå chatbots på fem minutter - og forstå hvordan du kan få succes med dem

Hos Adidas er mere end 50 procent af kundeservicen er blevet automatiseret med softwarerobotter

Robot-investeringer sørger for rekordoverskud hos Alka

Microsofts bot-guru vil udvikle en bot, der kan bestå Turing-testen: Om få år vil vi ikke kunne skelne bots fra mennesker
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.