Artikel top billede

36 danske kommuner vil købe chatbots ind i fællesskab

36 danske kommuner går sammen om i fællesskab at indkøbe bots via et EU-udbud.

36 danske kommuner er på vej med en fælles chatbot-løsning.

De har sammen sendt ordren om at levere chatbots i EU-udbud og venter at indlede forhandlinger med mulige leverandører til foråret, skriver KIT Magasinet.

Udbuddet bliver gennemført af fællesskabet Den Digitale Hotline (DDH), der er fælles kontaktcenter for 19 kommuner i Region Midtjylland, 11 kommuner i Region Nordjylland og seks kommuner på Sjælland.

Kontaktcenteret trækker på 250 medarbejdere, som de 36 kommuner stiller til rådighed på skift.

Borgerservice-chef i Aarhus Kommune og formand for styregruppen, Lene Hartig Danielsen, siger til bladet, at det er planen, at chatbots skal flyttes over på selvbetjening.

“Det vil være en langt billigere kanal til at betjene henvendelser på for en lang række opgaver. Samtidig viser forundersøgelser, at bots kan give høj borgertilfredshed inden for en lang række områder. Bots er med til at gøre det mere effektivt og videreudvikle den digitale borgerservice,” siger hun.

Ifølge hende vil mange kommuner ikke have råd til at investere i chatbots enkeltvist.

“Men da vi køber ind i fællesskab, forventer vi at kunne gøre det økonomisk overkommeligt for alle, og fagligt interessant, da vi løfter digitaliseringen i flok. Vi løser det ved at spille hinanden gode, så alle får fordele ud af det,” siger hun.

Læs også:

Forstå chatbots på fem minutter - og forstå hvordan du kan få succes med dem

Hos Adidas er mere end 50 procent af kundeservicen er blevet automatiseret med softwarerobotter

Robot-investeringer sørger for rekordoverskud hos Alka

Microsofts bot-guru vil udvikle en bot, der kan bestå Turing-testen: Om få år vil vi ikke kunne skelne bots fra mennesker
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere