Huawei anklager USA for hykleri i spionagesag: "Spørg bare Edward Snowden"

Huawei begynder nu for alvor at gå til modangreb på den amerikanske regering. Selskabet antyder nu, at amerikanerne selv overvåger andre med henvisning til Edward Snowden.

Den kinesiske tele-gigant Huawei er tilsyneladende ved at få nok af amerikanernes vedholdende advarseler om, at selskabet kan blive brugt til at spionere for den kinesiske regering.

Under World Mobile Congress, der i disse dage bliver afholdt i Barcelona, udnyttede bestyrelsesformanden for Huawei lejligheden til endnu engang at afvise rygterne om, at Huawei spionere mod andre lande.

Læs også: USA's advarsel mod Huawei er lykkedes: Europa har forstået sikkerhedsrisikoen, mener regeringen

Men udover at gentage, at det ikke er tilfældet, leverede bestyrelsesformanden Guo Ping også en bredside til amerikanerne.

Prism, Prism on the wall, who is the most trustworthy of them all?" eller mindre poetisk oversat til dansk: “Prism, Prism på væggen der, hvem er den mest pålidelige her.”

Derefter bad han publikum spørge wistlebloweren Edward Snowden, hvis nogen skulle være i tivl om, hvad han mente.

Prism er nemlig navnet på det amerikanske overvågningsprogram, der blev afsløret af netop Edward Snowden.

Amerikanerne har også skærpet tonen over for det kinesiske selskab. Tidligere på ugen lød det sådan her fra den amerikanske regerings ambassadør for cyber- og international kommunikation, Robert L. Strayer.

“Vi ved, at Huawei selv har været bedragerisk og uærlig,” sagde ambassadøren.

Læs også:

Tidligere PET-chefer advarer: Udvist dansk Huawei-ansat kan være en sikkerhedsrisiko

New Zealands forbud mod Huawei kan koste dyrt: Nu kommer den kinesiske straf

Verdens største mobilselskab opfordrer USA til at dele beviser for spinageanklager mod Huawei


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Blockchain: Fremtidens betalingsløsninger

Blockchain-teknologien er på vej ind i betalingsmiljøerne og har potentialet til at sikre og effektivisere betalingsmetoderne i høj grad. Potentialet er enormt. Men hvordan kommer du i gang? Og hvordan finder du de lavthængende frugter? Det får du svar på på dette Computerworldevent

21. marts 2019 | Læs mere


Robot Process Automation (RPA) - sådan høster du gevinsterne

Fremtidens digitale vindere fokuserer på at nedbringe driftsomkostningerne radikalt gennem digitaliserede ’touchless operations’, hvor kun undtagelser behandles manuelt, og hvor automatisering og kunstig intelligens spiller sømløst sammen. Kom og hør mere om RPA og softwarerobotter - hvordan ser teknologien ud og hvordan kommer du i gang?

26. marts 2019 | Læs mere


Mød NNIT og kom med på en rejse fra Excel-drevet budgetproces til ægte corporate performance management

På dette event får du netop en introduktion til digitalisering af CPM (Corporate Performance Management) og BI (Business Intelligence), uden at du skal vinke farvel til Excel. Du vil få introduktion til software, der omfavner Excel og optimerer dine nuværende planning-, forecasting-, og konsolideringsprocesser.

27. marts 2019 | Læs mere


Premium
Dansk milliardvirksomhed bliver i Danmark efter ændringer af ny overvågningslov: “Tvangselementet eksisterer stadigvæk, men det er fint nok i forhold til rigets sikkerhed”
Den danske milliardvirksomhed Tradeshift åndede lettet op i sidste uge, da man kunne konstatere, at regeringen havde indgået en politisk aftale om en ny lov for Center for Cybersikkerhed. For Tradeshift har tidligere truet med at forlade landet på grund af loven.
Computerworld
Google slipper første version af Android 10 løs: Her er de vigtigste nyheder
Tiende version af styresystemet Android er ude i sin første betaversion: Her er de nye funktioner, som systemsoftwaren vil byde på.
CIO
Tech fra Toppen: Det har CIO Mads Madsbjerg Hansen fra FLSmidth lært af flere års global it-konsolidering
Tech fra Toppen: Flere års arbejde har betydet en reduktion i antallet af it-systemer hos FLSmidth. Men processen har ikke været uden overraskelser. Hør hvad CIO Mads Madsbjerg Hansen har lært af den omfattende og globale proces.
Job & Karriere
Efter blodrødt regnskab: Nu fyrer Atea 20 medarbejdere i Danmark
Atea fyrer nu 20 medarbejdere. Det sker som en direkte konsekvens af, at den danske forretning er under pres, oplyser selskabets direktør.
White paper
Modernisér din it-sikkerhed nu – her er 10 grunde til hvorfor og hvordan du gør!
Lad os se det i øjnene. Din organisation gør højst sandsynligt ikke alt, hvad den kan, for at sikre brugere og it-ressourcer. Du kender alt til high-profile hacks og sårbarheder, og selvfølgelig er du bekymret. Men sikkerhed er ikke den eneste ting, som konsumerer din virksomheds begrænsede ressourcer, og udover det, så har I ikke været udsat for alvorlige brud, endnu. Som mange andre virksomheder har lært på den hårde måde, så er håb en værdifuld menneskelig egenskab, men det er bestemt ikke et stærkt fundament for en Enterprise strategi. Heldigvis, så er der både overbevisende grunde til at fokusere på at forbedre din virksomheds sikkerhed, og skridt du kan tage i dag for at gøre det væsentligt.