Stort nedbrud:KMD arbejder på højtryk for at klarlægge omfanget og årsagen - rammer flere af selskabets kunder

Artikel top billede

Huawei anklager USA for hykleri i spionagesag: "Spørg bare Edward Snowden"

Huawei begynder nu for alvor at gå til modangreb på den amerikanske regering. Selskabet antyder nu, at amerikanerne selv overvåger andre med henvisning til Edward Snowden.

Den kinesiske tele-gigant Huawei er tilsyneladende ved at få nok af amerikanernes vedholdende advarseler om, at selskabet kan blive brugt til at spionere for den kinesiske regering.

Under World Mobile Congress, der i disse dage bliver afholdt i Barcelona, udnyttede bestyrelsesformanden for Huawei lejligheden til endnu engang at afvise rygterne om, at Huawei spionere mod andre lande.

Læs også: USA's advarsel mod Huawei er lykkedes: Europa har forstået sikkerhedsrisikoen, mener regeringen

Men udover at gentage, at det ikke er tilfældet, leverede bestyrelsesformanden Guo Ping også en bredside til amerikanerne.

Prism, Prism on the wall, who is the most trustworthy of them all?" eller mindre poetisk oversat til dansk: “Prism, Prism på væggen der, hvem er den mest pålidelige her.”

Derefter bad han publikum spørge wistlebloweren Edward Snowden, hvis nogen skulle være i tivl om, hvad han mente.

Prism er nemlig navnet på det amerikanske overvågningsprogram, der blev afsløret af netop Edward Snowden.

Amerikanerne har også skærpet tonen over for det kinesiske selskab. Tidligere på ugen lød det sådan her fra den amerikanske regerings ambassadør for cyber- og international kommunikation, Robert L. Strayer.

“Vi ved, at Huawei selv har været bedragerisk og uærlig,” sagde ambassadøren.

Læs også:

Tidligere PET-chefer advarer: Udvist dansk Huawei-ansat kan være en sikkerhedsrisiko

New Zealands forbud mod Huawei kan koste dyrt: Nu kommer den kinesiske straf

Verdens største mobilselskab opfordrer USA til at dele beviser for spinageanklager mod Huawei
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere