Huawei anklager USA for hykleri i spionagesag: "Spørg bare Edward Snowden"

Huawei begynder nu for alvor at gå til modangreb på den amerikanske regering. Selskabet antyder nu, at amerikanerne selv overvåger andre med henvisning til Edward Snowden.

Den kinesiske tele-gigant Huawei er tilsyneladende ved at få nok af amerikanernes vedholdende advarseler om, at selskabet kan blive brugt til at spionere for den kinesiske regering.

Under World Mobile Congress, der i disse dage bliver afholdt i Barcelona, udnyttede bestyrelsesformanden for Huawei lejligheden til endnu engang at afvise rygterne om, at Huawei spionere mod andre lande.

Læs også: USA's advarsel mod Huawei er lykkedes: Europa har forstået sikkerhedsrisikoen, mener regeringen

Men udover at gentage, at det ikke er tilfældet, leverede bestyrelsesformanden Guo Ping også en bredside til amerikanerne.

Prism, Prism on the wall, who is the most trustworthy of them all?" eller mindre poetisk oversat til dansk: “Prism, Prism på væggen der, hvem er den mest pålidelige her.”

Derefter bad han publikum spørge wistlebloweren Edward Snowden, hvis nogen skulle være i tivl om, hvad han mente.

Prism er nemlig navnet på det amerikanske overvågningsprogram, der blev afsløret af netop Edward Snowden.

Amerikanerne har også skærpet tonen over for det kinesiske selskab. Tidligere på ugen lød det sådan her fra den amerikanske regerings ambassadør for cyber- og international kommunikation, Robert L. Strayer.

“Vi ved, at Huawei selv har været bedragerisk og uærlig,” sagde ambassadøren.

Læs også:

Tidligere PET-chefer advarer: Udvist dansk Huawei-ansat kan være en sikkerhedsrisiko

New Zealands forbud mod Huawei kan koste dyrt: Nu kommer den kinesiske straf

Verdens største mobilselskab opfordrer USA til at dele beviser for spinageanklager mod Huawei


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer & Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
FutureLegal

FutureLegal giver dig viden og inspiration til at imødegå fremtiden for juridiske ydelser.

28. maj 2019 | Læs mere


Intelligent proces automatisering – et vigtigt værktøj til digitalisering

Med smart sammenkobling af de ‘dumme’ softwarerobotter, procestyrings-teknologi og avanceret machine learning, har du mulighed for at skabe selvlærende robotter, der er i stand til automatisk at forbedre sig. Teknologien hedder IPA - intelligent process automization. Kom og hør om anvendelsesmulighederne - og de fem teknologier, der ligger bag IPA.

28. maj 2019 | Læs mere


Microsoft Azure: Få det maksimale ud af din cloud-platform

Azure er en af de mest populære cloud-platforme, og Microsofts løsning rummer da også mange spændende muligheder og konkrete værktøjer, der kan hjælpe din virksomhed. Kom godt i gang med at udnytte Azure ved at deltage på dette formiddagsseminar.

06. juni 2019 | Læs mere


Premium
OnePlus 7 Pro til test: Nu er selskabet i stand til at banke mobilverdenens giganter
Det kinesiske selskab OnePlus vil ind i det fine selskab af topproducenter med OnePlus 7 Pro. Missionen er lykkedes.
Computerworld
Google blokerer med omgående virkning for Huaweis brug af Android-licenser - se hvad det kommer til at betyde for dig
Google begrænser med omgående virkning kinesiske Huaweis brug af Android. Huawei vil ikke længere have adgang til tjenester fra Google.
CIO
CIO Jesper Riis fra DSV: Sådan arbejder jeg med governance så omkostninger og kompleksitet kan begrænses
Der er dømt stram governance hos Jesper Riis, CIO for verdens femtestørste transportvirksomhed. Men det er samtidig en betingelse for innovationen slår han fast. Hør mere om ledelse, performancekultur og vision hos globale DSV med de danske rødder.
Job & Karriere
"Vi var fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet. "
"Da jeg var færdig med PhD´en så var vi fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Så skulle vi bare have et nyt universitet op og køre på seks måneder. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet."
White paper
It-sikkerheden afhænger af dig!
Du kender det sikkert. En kollega vil dele en fil med navne, mailadresser og andre personlige data fra jeres Salesforce database, med en partner i EU. Vedkommende beslutter at smide en Excel-fil i DropBox og sender et link til partneren til download. En anden kollega skal bruge en kundes bankoplysninger for at kunne lave en overførsel, så kunden sender selvfølgelig en e-mail med alle bankoplysninger. Ovenstående er blot to eksempler på det, der sker flere gange dagligt. Nemlig tilfælde hvor der skal deles følsomme oplysninger, hvor der er meget dårlig datasikkerhed. Det er en konstant stressfaktor for de sikkerhedsansvarlige i it. Derfor er det en absolut nødvendighed, at have de rigtige værktøjer og teknologier, for at gøre samarbejdet med andre virksomheder, så smertefrit som muligt. Det kan du læse mere om, hvordan du opnår i dette white paper.