Artikel top billede

Huawei imponerede med deres første foldbare enhed: Mate X.

5G, foldetelefoner og snedige kameraer: Her er højdepunkterne fra årets MWC-mobilmesse

Mobile World Congres, Barcelona. Mobil- og netværksmessen MWC er ved at lukke portene for i år. Her er de nyheder, der har imponeret mest.

Premium Kun for abonnenter
Denne Premium-artikel er normalt kun for abonnenter

Men vi har valgt at låse den op for at give dig et eksempel på den omfattende viden og de artikler, som du har adgang til som Computerworld Premium-abonnent.

Tak, lad mig læse den OK, fortæl mig mere om Premium
Det får du i artiklen
  • Få et overblik over de vigtigste nyheder fra årets MWC-messe
  • Se hvilke temaer der dominerede i år
  • Få et smugkig på de mest kuriøse indslag fra messen
445
2:15 min

Et af årets allerstørste højdepunkter inden for mobil- og netværksteknologi foregår lidt uden for Barcelona, hvor Mobile World Congress-messen har fundet sted under den spanske forårssol.

Her har mobil- og netværksproducenter fra hele verden kæmpet om pressens og kundernes gunst, mens alt, hvad der kan tænkes af mobile løsninger er blevet vist frem.

Årgang 2019 af messen lukker nu så småt portene for i år, men det gør det ikke uden at have budt på flere spændende, skøre og lovende enheder og teknologier.

Herunder finder du dem, der har imponeret Computerworld mest.

Huawei Mate X

Klodens næststørste mobilproducent og fremstormende telegigant, Huawei, havde i sinde at dominere ved dette års udgave af MWC.

Den mest iøjnefaldende teknologidemonstration fra selskabet kom i form af Mate X, en imponerende hybrid mellem en smartphone og en tablet.

Samsung Galaxy S10

Samsung indledte også årets MWC messe med et brag, den dobbeltskærmede foldetelefon Galaxy Fold. Huaweis løsning skulle dog vise sig at være slankere og mere elegant.

Selskabet benyttede også dagene forud for messen til at introducere en lovende serie af S10-telefoner, med flotte designs, tredobbelte kameraer, flere snedige features i et udvalg af forskellige prispunkter.

Nokia 9 Pureview

HMD Global benyttede årets MWC-messe til at fremvise en besynderlig kamerateknologi. Her fik producenten klemt et væld af kameraer på bagsiden af Nokia 9 Pureview-telefonen.

Her skulle de mange sensorer samarbejdet om at levere fotografiske muligheder såsom ekstrem lysfølsomhed og mulighed for at sløre for- og baggrund efter smag.

5G, 5G, 5G

Hvor 5G-netværksteknologien er blevet talt flittigt op de seneste år ved MWC, lød der andre toner i år. 5G er ikke noget man bare taler om, det er noget som er her.

Flere mobilproducenter kunne derfor også fremvise fuldt ud fungerende 5G-enheder, mens netværksudbydere fortalte om muligheder som streaming af 4K film og spil fra skyen.

Dertil kredsede meget af samtalen om, hvordan 5G’s ultra lave responstid bliver essentielt i et hav af specialiserede felter som fjernkirurgi eller autonome køretøjer og robotter.

De skøre indslag

Med over 100.000 deltagere ved messen konkurreres der massivt om opmærksomheden – og det giver nogle skøre, vilde og imponerende blikfang.

Til formålet fik BMW rullet sin Vision Dynamic konceptbil frem med plysinteriør, touch-konsol og dynamiske linjer, mens mobilproducenten ZTE dukkede op med et robot-band.

En anden, mere skør produktfremvisning stod kinesiske Nubia for, med sin Alpha-smartwatch som forener en firetommers smartphone med et armbåndsur. Resultatets æstetik kan diskuteres.


Kunne du lide, hvad du netop har læst?

Artiklen er en del af Computerworld Premium

Med Premium får du adgang til eksklusivt indhold for abonnenter

Se mere Premium indhold

Med Computerworld Premium får du

Øget indsigt i it og digitalisering. Premium klæder dig på til at træffe bedre beslutninger.

Et konkret overblik over it-markedet, nye tendenser samt konkrete råd og erfaringer fra danske beslutningstagere.

Råd og erfaringer fra danske CIO'er, analytikere og it-beslutningstagere. Samlet i 10-15 unikke artikler hver uge.

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Gigabit dropper navnet - nu skal selskabet hedde Wizer: Og det er der særlige grunde til, fortæller direktør Claus Østergaard Olesen

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Derfor gik det galt: Her er grunden til at det nye coronapas har været ramt af tre nedbrud på en uge

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Peter Kyhn stopper som CIO hos Nemlig.com

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

“Jeg har aldrig set en person have så stor indflydelse på et aktivs værdi, som Elon Musk har med et enkelt tweet”


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Whitepaper: Sådan kobler du kunstig intelligens på forskningen
Målrettet anvendelse af AI og High Performance Computing skyder genvej til indsigt i store mængder rå data og – i sidste ende – gennembrud i forskning og udviklingsarbejde.