Huawei imponerede med deres første foldbare enhed: Mate X.

5G, foldetelefoner og snedige kameraer: Her er højdepunkterne fra årets MWC-mobilmesse

Mobile World Congres, Barcelona. Mobil- og netværksmessen MWC er ved at lukke portene for i år. Her er de nyheder, der har imponeret mest.

Premium Kun for abonnenter
Denne Premium-artikel er normalt kun for abonnenter

Men vi har valgt at låse den op for at give dig et eksempel på den omfattende viden og de artikler, som du har adgang til som Computerworld Premium-abonnent.

Tak, lad mig læse den OK, fortæl mig mere om Premium

Det får du i artiklen

  • Få et overblik over de vigtigste nyheder fra årets MWC-messe
  • Se hvilke temaer der dominerede i år
  • Få et smugkig på de mest kuriøse indslag fra messen
445
2:15 min
Et af årets allerstørste højdepunkter inden for mobil- og netværksteknologi foregår lidt uden for Barcelona, hvor Mobile World Congress-messen har fundet sted under den spanske forårssol.

Her har mobil- og netværksproducenter fra hele verden kæmpet om pressens og kundernes gunst, mens alt, hvad der kan tænkes af mobile løsninger er blevet vist frem.

Årgang 2019 af messen lukker nu så småt portene for i år, men det gør det ikke uden at have budt på flere spændende, skøre og lovende enheder og teknologier.

Herunder finder du dem, der har imponeret Computerworld mest.Huawei Mate X
Klodens næststørste mobilproducent og fremstormende telegigant, Huawei, havde i sinde at dominere ved dette års udgave af MWC.

Den mest iøjnefaldende teknologidemonstration fra selskabet kom i form af Mate X, en imponerende hybrid mellem en smartphone og en tablet.

Samsung Galaxy S10
Samsung indledte også årets MWC messe med et brag, den dobbeltskærmede foldetelefon Galaxy Fold. Huaweis løsning skulle dog vise sig at være slankere og mere elegant.

Selskabet benyttede også dagene forud for messen til at introducere en lovende serie af S10-telefoner, med flotte designs, tredobbelte kameraer, flere snedige features i et udvalg af forskellige prispunkter.

Nokia 9 Pureview
HMD Global benyttede årets MWC-messe til at fremvise en besynderlig kamerateknologi. Her fik producenten klemt et væld af kameraer på bagsiden af Nokia 9 Pureview-telefonen.

Her skulle de mange sensorer samarbejdet om at levere fotografiske muligheder såsom ekstrem lysfølsomhed og mulighed for at sløre for- og baggrund efter smag.

5G, 5G, 5G
Hvor 5G-netværksteknologien er blevet talt flittigt op de seneste år ved MWC, lød der andre toner i år. 5G er ikke noget man bare taler om, det er noget som er her.

Flere mobilproducenter kunne derfor også fremvise fuldt ud fungerende 5G-enheder, mens netværksudbydere fortalte om muligheder som streaming af 4K film og spil fra skyen.

Dertil kredsede meget af samtalen om, hvordan 5G’s ultra lave responstid bliver essentielt i et hav af specialiserede felter som fjernkirurgi eller autonome køretøjer og robotter.De skøre indslag
Med over 100.000 deltagere ved messen konkurreres der massivt om opmærksomheden – og det giver nogle skøre, vilde og imponerende blikfang.

Til formålet fik BMW rullet sin Vision Dynamic konceptbil frem med plysinteriør, touch-konsol og dynamiske linjer, mens mobilproducenten ZTE dukkede op med et robot-band.

En anden, mere skør produktfremvisning stod kinesiske Nubia for, med sin Alpha-smartwatch som forener en firetommers smartphone med et armbåndsur. Resultatets æstetik kan diskuteres.Kunne du lide, hvad du netop har læst?

Artiklen er en del af Computerworld Premium

Med Premium får du adgang til eksklusivt indhold for abonnenter

Se mere Premium indhold

Med Computerworld Premium får du

Øget indsigt i it og digitalisering. Premium klæder dig på til at træffe bedre beslutninger.

Et konkret overblik over it-markedet, nye tendenser samt konkrete råd og erfaringer fra danske beslutningstagere.

Råd og erfaringer fra danske CIO'er, analytikere og it-beslutningstagere. Samlet i 10-15 unikke artikler hver uge.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter

0 Premium-indhold

OnePlus 7 Pro til test: Nu er selskabet i stand til at banke mobilverdenens giganter

1 Premium-indhold

Rædselsuge for Huawei: Her er alle de internationale virksomheder, der boykotter selskabet

0 Premium-indhold

Aalborgensisk software-selskab vokser med over 1000 procent på bundlinjen

1 Premium-indhold

Her er millionregningen: Så meget koster GDPR de danske it-selskaber

0 Premium-indhold

Disse virksomheder drømmer de danske it-studerende om at arbejde for: Få overblikket her


Premium
OnePlus 7 Pro til test: Nu er selskabet i stand til at banke mobilverdenens giganter
Det kinesiske selskab OnePlus vil ind i det fine selskab af topproducenter med OnePlus 7 Pro. Missionen er lykkedes.
Computerworld
Google blokerer med omgående virkning for Huaweis brug af Android-licenser - se hvad det kommer til at betyde for dig
Google begrænser med omgående virkning kinesiske Huaweis brug af Android. Huawei vil ikke længere have adgang til tjenester fra Google.
CIO
CIO Jesper Riis fra DSV: Sådan arbejder jeg med governance så omkostninger og kompleksitet kan begrænses
Der er dømt stram governance hos Jesper Riis, CIO for verdens femtestørste transportvirksomhed. Men det er samtidig en betingelse for innovationen slår han fast. Hør mere om ledelse, performancekultur og vision hos globale DSV med de danske rødder.
Job & Karriere
"Vi var fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet. "
"Da jeg var færdig med PhD´en så var vi fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Så skulle vi bare have et nyt universitet op og køre på seks måneder. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet."
White paper
Ny undersøgelse blandt detail- og produktionsvirksomheder
En ny stor rapport viser, at 100% af de virksomheder i undersøgelsen, som ikke bruger EDI i dag, mener, at det vil være en fordel for deres forretning, hvis de benyttede EDI. Undersøgelsen er foretaget af Vanson Bourne på vegne af TrueCommerce, som er baseret på besvarelser fra 300 detail- og produktionsvirksomheder. Virksomheder inden for især detail og produktion oplever i dag et marked og en supply chain, som er i konstant udvikling. Forbrugerne stiller stadig større krav til leveringstid, priser, produktudvalg, lagertilgængelighed, m.v., og der kommer hele tiden nye købskanaler til. Det kan være en udfordring for detail- og produktionsvirksomheder at holde sig på forkant med udviklingen, både når det drejer sig om at være til stede i de rette kanaler og - ikke mindst - den teknologi, som understøtter en mere effektiv supply chain. Hent hele rapporten helt gratis her.