Huawei imponerede med deres første foldbare enhed: Mate X.

5G, foldetelefoner og snedige kameraer: Her er højdepunkterne fra årets MWC-mobilmesse

Mobile World Congres, Barcelona. Mobil- og netværksmessen MWC er ved at lukke portene for i år. Her er de nyheder, der har imponeret mest.

Premium Kun for abonnenter
Denne Premium-artikel er normalt kun for abonnenter

Men vi har valgt at låse den op for at give dig et eksempel på den omfattende viden og de artikler, som du har adgang til som Computerworld Premium-abonnent.

Tak, lad mig læse den OK, fortæl mig mere om Premium

Det får du i artiklen

  • Få et overblik over de vigtigste nyheder fra årets MWC-messe
  • Se hvilke temaer der dominerede i år
  • Få et smugkig på de mest kuriøse indslag fra messen
445
2:15 min
Et af årets allerstørste højdepunkter inden for mobil- og netværksteknologi foregår lidt uden for Barcelona, hvor Mobile World Congress-messen har fundet sted under den spanske forårssol.

Her har mobil- og netværksproducenter fra hele verden kæmpet om pressens og kundernes gunst, mens alt, hvad der kan tænkes af mobile løsninger er blevet vist frem.

Årgang 2019 af messen lukker nu så småt portene for i år, men det gør det ikke uden at have budt på flere spændende, skøre og lovende enheder og teknologier.

Herunder finder du dem, der har imponeret Computerworld mest.Huawei Mate X
Klodens næststørste mobilproducent og fremstormende telegigant, Huawei, havde i sinde at dominere ved dette års udgave af MWC.

Den mest iøjnefaldende teknologidemonstration fra selskabet kom i form af Mate X, en imponerende hybrid mellem en smartphone og en tablet.

Samsung Galaxy S10
Samsung indledte også årets MWC messe med et brag, den dobbeltskærmede foldetelefon Galaxy Fold. Huaweis løsning skulle dog vise sig at være slankere og mere elegant.

Selskabet benyttede også dagene forud for messen til at introducere en lovende serie af S10-telefoner, med flotte designs, tredobbelte kameraer, flere snedige features i et udvalg af forskellige prispunkter.

Nokia 9 Pureview
HMD Global benyttede årets MWC-messe til at fremvise en besynderlig kamerateknologi. Her fik producenten klemt et væld af kameraer på bagsiden af Nokia 9 Pureview-telefonen.

Her skulle de mange sensorer samarbejdet om at levere fotografiske muligheder såsom ekstrem lysfølsomhed og mulighed for at sløre for- og baggrund efter smag.

5G, 5G, 5G
Hvor 5G-netværksteknologien er blevet talt flittigt op de seneste år ved MWC, lød der andre toner i år. 5G er ikke noget man bare taler om, det er noget som er her.

Flere mobilproducenter kunne derfor også fremvise fuldt ud fungerende 5G-enheder, mens netværksudbydere fortalte om muligheder som streaming af 4K film og spil fra skyen.

Dertil kredsede meget af samtalen om, hvordan 5G’s ultra lave responstid bliver essentielt i et hav af specialiserede felter som fjernkirurgi eller autonome køretøjer og robotter.De skøre indslag
Med over 100.000 deltagere ved messen konkurreres der massivt om opmærksomheden – og det giver nogle skøre, vilde og imponerende blikfang.

Til formålet fik BMW rullet sin Vision Dynamic konceptbil frem med plysinteriør, touch-konsol og dynamiske linjer, mens mobilproducenten ZTE dukkede op med et robot-band.

En anden, mere skør produktfremvisning stod kinesiske Nubia for, med sin Alpha-smartwatch som forener en firetommers smartphone med et armbåndsur. Resultatets æstetik kan diskuteres.Kunne du lide, hvad du netop har læst?

Artiklen er en del af Computerworld Premium

Med Premium får du adgang til eksklusivt indhold for abonnenter

Se mere Premium indhold

Med Computerworld Premium får du

Øget indsigt i it og digitalisering. Premium klæder dig på til at træffe bedre beslutninger.

Et konkret overblik over it-markedet, nye tendenser samt konkrete råd og erfaringer fra danske beslutningstagere.

Råd og erfaringer fra danske CIO'er, analytikere og it-beslutningstagere. Samlet i 10-15 unikke artikler hver uge.

Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter

0 Premium-indhold

Microsoft klar med en række store opdateringer til Teams: Se dem demonstreret her

0 Premium-indhold

Hydros danske afdeling helt stille efter globalt hackerangreb: Denne besked møder de danske kunder

0 Premium-indhold

Bestikkelsessagen kostede Atea store millionbeløb og kunder i 2018 - men 2019 skal være comeback-året: "Nu har vi afsonet vores straf"

0 Premium-indhold

"Huawei vil ikke have, at man begår en fejl. Det er helt ekstremt rigidt. Jeg har faktisk aldrig oplevet noget lignende. Så nej, jeg er slet ikke urolig for, at Huawei skulle spionere"

0 Premium-indhold

Ny udbudslov kan kun løse en lille del af problemet for it-branchen: "Tilgangen i det offentlige er ofte stadig meget lukket"


Premium
Microsoft klar med en række store opdateringer til Teams: Se dem demonstreret her
Senere på året kan du se frem til at par nye funktioner i Teams. Microsoft er klar til at give dig større kontrol over samarbejdet på tværs af din organisation, men har også en overhaling klar til video-chat og det klassiske whiteboard. Få overblikket her.
Computerworld
Google slipper første version af Android 10 løs: Her er de vigtigste nyheder
Tiende version af styresystemet Android er ude i sin første betaversion: Her er de nye funktioner, som systemsoftwaren vil byde på.
CIO
Tech fra Toppen: Det har CIO Mads Madsbjerg Hansen fra FLSmidth lært af flere års global it-konsolidering
Tech fra Toppen: Flere års arbejde har betydet en reduktion i antallet af it-systemer hos FLSmidth. Men processen har ikke været uden overraskelser. Hør hvad CIO Mads Madsbjerg Hansen har lært af den omfattende og globale proces.
Job & Karriere
Efter blodrødt regnskab: Nu fyrer Atea 20 medarbejdere i Danmark
Atea fyrer nu 20 medarbejdere. Det sker som en direkte konsekvens af, at den danske forretning er under pres, oplyser selskabets direktør.
White paper
Kvartalsrapport på cyber-trusselslandskabet
I denne rapport dykker vi ned i cyber-trusselsbilledet for Q4. Vi har opsummeret statistikkerne fra millioner af trusselsforekomster observeret af Fortinet enheder i live produktionsmiljøer i hele verden. Ifølge IDC er Fortinet den mest adapterede netværks-sikkerhedsløsning, med 4,2 mio. implementerede devices. Det giver et unikt perspektiv på trusselslandskabet, som er destilleret ned i denne rapport. Download den her og få det fulde overblik.