Artikel top billede

Hos Google tjener mænd oftest mindre end kvinder i samme stilling. Nu kompenserer selskabet dem.

Google fordeler over 60 millioner lønkroner, for at kompensere for underbetaling af primært mandlige ansatte.

Mens der ofte lyder, at kvinder tjener mindre end mænd for samme arbejde, forholder det sig anderledes­ hos it-giganten Google, hvor mandlige ’Level 4 Software Engineers’ it-ingeniører viste sig at tjene mindre end deres kvindelige kollegaer.

Det har fået selskabet til at udbetale 9,7 millioner dollar, omkring 65 millioner kroner, til de berørte 10.677 ansatte.

Tallene kommer fra selskabets egen opgørelse, som Google detaljerer på deres blog, skriver netmediet TechCrunch.

Hvor stor en andel af de 10.677 ansatte der er mænd, præciserer selskabet ikke i deres rapport, men Google fremhæver underbetalingen af mænd som en grund til at der i alt er udbetalt en større kompensation i 2018 end i 2017.

Í 2017 udbetalte Google blot 270.000 amerikanske dollar for at udligne lønforskelle mellem kønnene hos deres ansatte.

”Vores løn-ligheds analyse er til for at sikre, at lønnen er fair for ansatte med samme job, med samme niveau, geografi og performance”, siger Googles ’Pay Equity’-chefanalytiker Lauren Barbato.

Se også: Løn i den danske it-branche: Microsoft, Oracle og Dell er helt i toppen på lønnen - så meget tjener de ansatte i gennemsnit
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere