Artikel top billede

Hos Google tjener mænd oftest mindre end kvinder i samme stilling. Nu kompenserer selskabet dem.

Google fordeler over 60 millioner lønkroner, for at kompensere for underbetaling af primært mandlige ansatte.

Mens der ofte lyder, at kvinder tjener mindre end mænd for samme arbejde, forholder det sig anderledes­ hos it-giganten Google, hvor mandlige ’Level 4 Software Engineers’ it-ingeniører viste sig at tjene mindre end deres kvindelige kollegaer.

Det har fået selskabet til at udbetale 9,7 millioner dollar, omkring 65 millioner kroner, til de berørte 10.677 ansatte.

Tallene kommer fra selskabets egen opgørelse, som Google detaljerer på deres blog, skriver netmediet TechCrunch.

Hvor stor en andel af de 10.677 ansatte der er mænd, præciserer selskabet ikke i deres rapport, men Google fremhæver underbetalingen af mænd som en grund til at der i alt er udbetalt en større kompensation i 2018 end i 2017.

Í 2017 udbetalte Google blot 270.000 amerikanske dollar for at udligne lønforskelle mellem kønnene hos deres ansatte.

”Vores løn-ligheds analyse er til for at sikre, at lønnen er fair for ansatte med samme job, med samme niveau, geografi og performance”, siger Googles ’Pay Equity’-chefanalytiker Lauren Barbato.

Se også: Løn i den danske it-branche: Microsoft, Oracle og Dell er helt i toppen på lønnen - så meget tjener de ansatte i gennemsnit
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere