Artikel top billede

Hos Google tjener mænd oftest mindre end kvinder i samme stilling. Nu kompenserer selskabet dem.

Google fordeler over 60 millioner lønkroner, for at kompensere for underbetaling af primært mandlige ansatte.

Mens der ofte lyder, at kvinder tjener mindre end mænd for samme arbejde, forholder det sig anderledes­ hos it-giganten Google, hvor mandlige ’Level 4 Software Engineers’ it-ingeniører viste sig at tjene mindre end deres kvindelige kollegaer.

Det har fået selskabet til at udbetale 9,7 millioner dollar, omkring 65 millioner kroner, til de berørte 10.677 ansatte.

Tallene kommer fra selskabets egen opgørelse, som Google detaljerer på deres blog, skriver netmediet TechCrunch.

Hvor stor en andel af de 10.677 ansatte der er mænd, præciserer selskabet ikke i deres rapport, men Google fremhæver underbetalingen af mænd som en grund til at der i alt er udbetalt en større kompensation i 2018 end i 2017.

Í 2017 udbetalte Google blot 270.000 amerikanske dollar for at udligne lønforskelle mellem kønnene hos deres ansatte.

”Vores løn-ligheds analyse er til for at sikre, at lønnen er fair for ansatte med samme job, med samme niveau, geografi og performance”, siger Googles ’Pay Equity’-chefanalytiker Lauren Barbato.

Se også: Løn i den danske it-branche: Microsoft, Oracle og Dell er helt i toppen på lønnen - så meget tjener de ansatte i gennemsnit
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


Premium
Pär Fors stempler ind som ny CEO hos NNIT: Her er hans første store opgaver som topchef
Mandag rykkede Pär Fors ind på hjørnekontoret hos NNIT. Efter 14 år med Per Kogut ved roret har den 55-årige svensker nu taget over. Med en masse international erfaring i rygsækken skal han nu tage konsulenthuset til næste niveau. "Når man er ny som mig, så kan man stille dumme spørgsmål. Det er en god mulighed, der ikke bør gå til spilde," siger han til Computerworld.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Smid lænkerne, ryd op i legacy-IT og kom videre på den digitale rejse
Få indblik i gennemprøvet metodik, som gør det muligt at analysere og gennemskue præcis hvordan du moderniserer dine legacy-systemer.