Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Telenor, 3, TDC og Telia politianmeldes for ulovligt telefonsalg: TDC, Telenor og Telia betaler store bøder

Forbrugerombudsmanden politianmelder fire teleselskaber for ulovligt telefonsalg. Tre af selskaberne erkender overtrædelserne og betaler store bøder.

Forbrugerombudsmanden anmelder de fire store teleselskaber herhjemme for ulovligt telefonsalg.

Det drejer sig om TDC, Telenor, 3 og Telia, som ifølge Forbrugeromdbudsmanden i strid med loven har ringet til forbrugere for at sælge ydelser uden først at have fået tilladelse til at ringe.

Ifølge Forbrugerombudsmanden har selskaberne oplyst, at de i ‘langt de fleste tilfælde’ har fået samtykke fra de pågældende forbrugere.

Men det har de pågældende afvist at have givet over for Forbrugerombudsmanden.

Telenor, TDC og Telia har allerede erkendt at have brudt loven. De har alle accepteret at betale store bøder for lovovertrædelserne.

TDC har såldes betalt 250.000 kroner, mens Telenor har betalt 400.000 kroner og Telia 225.000 kroner.

“Telefonsalg til forbrugere er forbudt uden forbrugerens samtykke. Både leadvirksomheder, der indhenter og sælger forbrugerens samtykke til at blive kontaktet, og virksomheder, der anvender samtykket, er ansvarlige for at overholde loven. Leadvirksomhederne har efter vores opfattelse solgt ugyldige samtykker, som tele- og energiselskaberne har brugt til at kontakte forbrugerne med,” lyder det fra Forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen.

Ifølge Forbrugerombudsmanden drejer sagerne sig om:

- Telenor (opkald fra Telenor + CBB Mobil), leadvirksomheden Adtak Medier og New Lead Media som leadformidler/databehandler. Politianmeldelsen vedrører ét eller flere opkald til 50 forbrugere. New Lead Media er politianmeldt for i 32 af forholdene at have medvirket til overtrædelse af reglerne ved at have videreformidlet oplysningerne om forbrugerne fra Adtak Medier til Telenor.

- Hi3G (opkald fra 3Business + Oister) samt leadvirksomhederne SG Marketing, Leadpartnerog Quality Sales. Politianmeldelsen vedrører ét eller flere opkald til 24 forbrugere samt tre indehavere af enkeltmandsvirksomheder.

- TDC (opkald fra Telmore + Fullrate) samt leadvirksomheden Adtak Medier. Politianmeldelsen vedrører ét eller flere opkald til 25 forbrugere.

- Telia (opkald fra Telia + Call Me) samt leadvirksomheden Adtak Medier. Politianmeldelsen vedrører ét eller flere opkald til 22 forbrugere.

Du kan læse mere hos Forbrugerombudsmanden her:




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere