Artikel top billede

(Foto: Computerworld.dk)

Nu lokker Microsoft udviklere med kontante fordele: Tager kun en brøkdel i betaling for apps i deres butik

Microsofts frasiger sig en stor andel af indtjeningen på de apps, der handles igennem Microsoft Store.

Mens stadigt flere udviklere forsøger at omgå Apples og Googles app-butikker til at udgive deres apps, eksempelvis Netflix, går Microsoft egne veje i kampen om udviklernes gunst.

Hvor Google og Apple tager en andel på mellem 15 og 30 procent af omsætningen, barberer Microsoft sin andel ned til mellem fem og 15 procent alt efter hvordan applikationen er hentet.

Den nye prisstruktur blev bebudet allerede tilbage i april 2018, men er ifølge The Register, nu trådt i kraft.

For at nøjes med at slippe fem procent til Microsoft, skal applikationen hentes igennem Microsoft Store enten direkte eller via dybdelink til Microsofts app-butik.

Er Windows app’en hentet som led i en Microsoft-kampagne eller igennem en anden Microsoft-tjeneste, vil selskabets andel stige til 15 procent.

Se også: Netflix-sats giver pote: Fravrister milliard-gevinst fra Apple

Væsentlige undtagelser

Mens Microsoft gør det mere interessant for udviklere at sælge apps via Microsoft Store, vælger selskabet samtidig at bevare deres tidligere andel på 30 procent i visse nøgleområder.

Er der tale om spil-apps, vil der stadigt skulle afleveres 30 procent af omsætningen til Microsoft, hvilket samtidig gør at ethvert køb igennem en Xbox fortsat vil takseres med 30 procent.

Den nye prisstruktur blev oprindeligt sat til at træde i kraft inden slutningen af 2018, men der skulle altså gå en håndfuld måneder, før Microsoft nye regler trådte i kraft.

Læs også: På 10 år har Apples App Store erobret verden: Her er to danske app-successers fortælling om, hvordan det er at leve på Apples nåde
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere