Artikel top billede

Morgen-briefing: Netcompany-bud kan splitte e-Boks’ digitale postkasse / Nyt it-system skal monitorere rejsende til Europa / Uber frikendt for dødsulykke / Elon Musk sagsøges for sit ’ukontrollerede brug af Twitter’

Netcompany-bud kan splitte e-Boks’ digitale postkasse. Nyt it-system skal monitorere rejsende til Europa. Uber frikendt for dødsulykke. Elon Musk sagsøges for sit ’ukontrollerede brug af Twitter’

Godmorgen her fra Computerworld. Her får du dagens it-overblik ved Niels de Boissezon.

Netcompany-bud kan splitte e-Boks’ digitale postkasse

Den digitale postkasse, e-boks, kan blive delt i to, så breve fra kommunen eller banken skal læses to forskellige steder.

Distributionen af den digitale post fra det offentlige er i udbud, hvilket ifølge minister for offentlig innovation, Sophie Løhde (V), kan munde ud i to forskellige digitale postkasser, skriver Ritzau.

Opdelingen vil resultere i en postkasse for offentlig e-post og en anden til post fra eksempelvis banker, pensions- og forsikringsselskaber.

I dag administreres begge digitale postløsninger af e-Boks, men et bud fra Netcompany kan dele de to løsninger i to separate digitale postbokse.

Digitaliseringsstyrelsen forventer, at det nye digitale posthus(e) vil få sin bredde debut i marts 2021.

Nyt it-system skal monitorere rejsende til Europa

Fra og med starten af 2021 vil et nyt registreringsystem træde i kraft, når rejsende fra blandt andre USA og 60 øvrige ikke EU-lande gæster Europa. Det oplyser det Europæiske Rejseinformations- og Godkendelsessystem (Etias).

Systemet vil minde om det amerikanske ESTA-system, hvor tilrejsende til Schengen-zonen vil skulle registreres. Er man registreret vil man blive tilladt visumfri adgang til zonen, så ofte det er nødvendigt i en periode på tre år.

Det nye system vil koste EU-kassen 52 millioner kroner, mens en enkel registrering vil løbe op i 7 euro, svarende til godt halvtreds kroner.

Uber frikendt for dødsulykke

Den amerikanske kørselsteknologi-virksomhed Uber, er blevet frikendt for et retsligt ansvar i den ulykke som i marts 2018 forårsagede en fatal personpåkørsel under test af selskabets selvkørende køretøjer.

Det fastslår retten i Yavapai County, USA, skriver Reuters.

Ulykken involverede en Volvo XC90 udstyret med Ubers’ selvkørende sensor- styringsteknologi. Køretøjets fører under testen, Rafael Vasquez, kan stadigt blive retsforfulgt for uagtsomt manddrab, lyder det i det amerikanske politis rapport fra juni 2018.

Elon Musk sagsøges for sit ’ukontrollerede brug af Twitter’

En gruppe Tesla-investorer vil have selskabets direktør, Elon Musk, til at holde fingrene væk fra Twitter-app’en.

Gruppen vil nu sagsøge it-milliardæren hos de amerikanske domstole for at gøre has med Elon Musks ’ukontrollerede brug af Twitter til at promovere urigtige oplysninger om virksomheden’. Det skriver Bloomberg.

Det sker efter, at direktøren i 2018 bedyrede at han havde sikret midler til at afnotere virksomheden og at han i februar 2019 estimerede at virksomheden ville fremstille en halv million biler i år. Begge påstande nøjagtighed bryder med en direktørs ansvar overfor investorer siger en talsperson for gruppen som blandt andet tæller en pensinoskasse fra Ohio, USA.

Efter en undersøgelse af de amerikanske tilsynsmyndigheder på området, har Musk indvilget i at betale 40 millioner dollar i bøde og at træde ud af Teslas bestyrelse i kølvandet på hans Twitter-påstande.

Se også: Alt tyder på, at det var Ubers software, der forårsagede fatal påkørsel
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
End-to-end Server Security: Hvad er det – og hvordan kan det styrke din forretning?
Hvorfor bør serverbaseret sikkerhed være en kritisk del af din sikkerhedsinfrastruktur – og hvordan sikrer du, at din hardware kan leve op til kravene? Læs mere i dette whitepaper.