Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Netcompany-bud kan splitte e-Boks’ digitale postkasse / Nyt it-system skal monitorere rejsende til Europa / Uber frikendt for dødsulykke / Elon Musk sagsøges for sit ’ukontrollerede brug af Twitter’

Netcompany-bud kan splitte e-Boks’ digitale postkasse. Nyt it-system skal monitorere rejsende til Europa. Uber frikendt for dødsulykke. Elon Musk sagsøges for sit ’ukontrollerede brug af Twitter’

Godmorgen her fra Computerworld. Her får du dagens it-overblik ved Niels de Boissezon.

Netcompany-bud kan splitte e-Boks’ digitale postkasse

Den digitale postkasse, e-boks, kan blive delt i to, så breve fra kommunen eller banken skal læses to forskellige steder.

Distributionen af den digitale post fra det offentlige er i udbud, hvilket ifølge minister for offentlig innovation, Sophie Løhde (V), kan munde ud i to forskellige digitale postkasser, skriver Ritzau.

Opdelingen vil resultere i en postkasse for offentlig e-post og en anden til post fra eksempelvis banker, pensions- og forsikringsselskaber.

I dag administreres begge digitale postløsninger af e-Boks, men et bud fra Netcompany kan dele de to løsninger i to separate digitale postbokse.

Digitaliseringsstyrelsen forventer, at det nye digitale posthus(e) vil få sin bredde debut i marts 2021.

Nyt it-system skal monitorere rejsende til Europa

Fra og med starten af 2021 vil et nyt registreringsystem træde i kraft, når rejsende fra blandt andre USA og 60 øvrige ikke EU-lande gæster Europa. Det oplyser det Europæiske Rejseinformations- og Godkendelsessystem (Etias).

Systemet vil minde om det amerikanske ESTA-system, hvor tilrejsende til Schengen-zonen vil skulle registreres. Er man registreret vil man blive tilladt visumfri adgang til zonen, så ofte det er nødvendigt i en periode på tre år.

Det nye system vil koste EU-kassen 52 millioner kroner, mens en enkel registrering vil løbe op i 7 euro, svarende til godt halvtreds kroner.

Uber frikendt for dødsulykke

Den amerikanske kørselsteknologi-virksomhed Uber, er blevet frikendt for et retsligt ansvar i den ulykke som i marts 2018 forårsagede en fatal personpåkørsel under test af selskabets selvkørende køretøjer.

Det fastslår retten i Yavapai County, USA, skriver Reuters.

Ulykken involverede en Volvo XC90 udstyret med Ubers’ selvkørende sensor- styringsteknologi. Køretøjets fører under testen, Rafael Vasquez, kan stadigt blive retsforfulgt for uagtsomt manddrab, lyder det i det amerikanske politis rapport fra juni 2018.

Elon Musk sagsøges for sit ’ukontrollerede brug af Twitter’

En gruppe Tesla-investorer vil have selskabets direktør, Elon Musk, til at holde fingrene væk fra Twitter-app’en.

Gruppen vil nu sagsøge it-milliardæren hos de amerikanske domstole for at gøre has med Elon Musks ’ukontrollerede brug af Twitter til at promovere urigtige oplysninger om virksomheden’. Det skriver Bloomberg.

Det sker efter, at direktøren i 2018 bedyrede at han havde sikret midler til at afnotere virksomheden og at han i februar 2019 estimerede at virksomheden ville fremstille en halv million biler i år. Begge påstande nøjagtighed bryder med en direktørs ansvar overfor investorer siger en talsperson for gruppen som blandt andet tæller en pensinoskasse fra Ohio, USA.

Efter en undersøgelse af de amerikanske tilsynsmyndigheder på området, har Musk indvilget i at betale 40 millioner dollar i bøde og at træde ud af Teslas bestyrelse i kølvandet på hans Twitter-påstande.

Se også: Alt tyder på, at det var Ubers software, der forårsagede fatal påkørsel
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere