Morgen-briefing: Netcompany-bud kan splitte e-Boks’ digitale postkasse / Nyt it-system skal monitorere rejsende til Europa / Uber frikendt for dødsulykke / Elon Musk sagsøges for sit ’ukontrollerede brug af Twitter’

Netcompany-bud kan splitte e-Boks’ digitale postkasse. Nyt it-system skal monitorere rejsende til Europa. Uber frikendt for dødsulykke. Elon Musk sagsøges for sit ’ukontrollerede brug af Twitter’

Godmorgen her fra Computerworld. Her får du dagens it-overblik ved Niels de Boissezon.

Netcompany-bud kan splitte e-Boks’ digitale postkasse
Den digitale postkasse, e-boks, kan blive delt i to, så breve fra kommunen eller banken skal læses to forskellige steder.

Distributionen af den digitale post fra det offentlige er i udbud, hvilket ifølge minister for offentlig innovation, Sophie Løhde (V), kan munde ud i to forskellige digitale postkasser, skriver Ritzau.

Opdelingen vil resultere i en postkasse for offentlig e-post og en anden til post fra eksempelvis banker, pensions- og forsikringsselskaber.

I dag administreres begge digitale postløsninger af e-Boks, men et bud fra Netcompany kan dele de to løsninger i to separate digitale postbokse.

Digitaliseringsstyrelsen forventer, at det nye digitale posthus(e) vil få sin bredde debut i marts 2021.

Nyt it-system skal monitorere rejsende til Europa
Fra og med starten af 2021 vil et nyt registreringsystem træde i kraft, når rejsende fra blandt andre USA og 60 øvrige ikke EU-lande gæster Europa. Det oplyser det Europæiske Rejseinformations- og Godkendelsessystem (Etias).

Systemet vil minde om det amerikanske ESTA-system, hvor tilrejsende til Schengen-zonen vil skulle registreres. Er man registreret vil man blive tilladt visumfri adgang til zonen, så ofte det er nødvendigt i en periode på tre år.

Det nye system vil koste EU-kassen 52 millioner kroner, mens en enkel registrering vil løbe op i 7 euro, svarende til godt halvtreds kroner.

Uber frikendt for dødsulykke
Den amerikanske kørselsteknologi-virksomhed Uber, er blevet frikendt for et retsligt ansvar i den ulykke som i marts 2018 forårsagede en fatal personpåkørsel under test af selskabets selvkørende køretøjer.

Det fastslår retten i Yavapai County, USA, skriver Reuters.

Ulykken involverede en Volvo XC90 udstyret med Ubers’ selvkørende sensor- styringsteknologi. Køretøjets fører under testen, Rafael Vasquez, kan stadigt blive retsforfulgt for uagtsomt manddrab, lyder det i det amerikanske politis rapport fra juni 2018.

Elon Musk sagsøges for sit ’ukontrollerede brug af Twitter’
En gruppe Tesla-investorer vil have selskabets direktør, Elon Musk, til at holde fingrene væk fra Twitter-app’en.

Gruppen vil nu sagsøge it-milliardæren hos de amerikanske domstole for at gøre has med Elon Musks ’ukontrollerede brug af Twitter til at promovere urigtige oplysninger om virksomheden’. Det skriver Bloomberg.

Det sker efter, at direktøren i 2018 bedyrede at han havde sikret midler til at afnotere virksomheden og at han i februar 2019 estimerede at virksomheden ville fremstille en halv million biler i år. Begge påstande nøjagtighed bryder med en direktørs ansvar overfor investorer siger en talsperson for gruppen som blandt andet tæller en pensinoskasse fra Ohio, USA.

Efter en undersøgelse af de amerikanske tilsynsmyndigheder på området, har Musk indvilget i at betale 40 millioner dollar i bøde og at træde ud af Teslas bestyrelse i kølvandet på hans Twitter-påstande.

Se også: Alt tyder på, at det var Ubers software, der forårsagede fatal påkørsel


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Få succes med sourcing - hør erfaringerne fra Widex, Getinge, One Q og Amesto Group

Sourcing er en af de vigtigste strategiske discipliner i moderne it-drift. Uanset om du overvejer at in- eller outsource og hvad enten det er globalt eller lokalt, så kræver det viden og styr på aftaler og kontrakter.

21. august 2019 | Læs mere


Cybertrusler: Få styr på it-sikkerheden – aktuelle trusler, strategi og business continuity

It-sikkerhed er forretningskritisk for alle. Men har du styr på, hvilken type sikkerhed, der er relevant for lige netop din virksomhed? På denne konference tager vi temperaturen på it-sikkerhedslandskabet lige nu og går i dybden med de nyeste tendenser, løsninger og værktøjer på området.

22. august 2019 | Læs mere


Cybertrusler: Få styr på it-sikkerheden – aktuelle trusler, strategi og business continuity

It-sikkerhed er forretningskritisk for alle. Men har du styr på, hvilken type sikkerhed, der er relevant for lige netop din virksomhed? På denne konference tager vi temperaturen på it-sikkerhedslandskabet lige nu og går i dybden med de nyeste tendenser, løsninger og værktøjer på området.

27. august 2019 | Læs mere


Premium
DR klar med it-konsulentudbud til 160 millioner: Her er detaljerne i de to delaftaler
Danmarks største udbyder af public service, DR, har netop sendt en rammeaftale om it-konsulentbistand i markedet. Værdien af rammeaftalen er på 160 millioner kroner.
Computerworld
Huaweis nye budget-mobil sigter betydeligt højere end sit prisskilt
Den kinesiske telegigant slipper en velekviperet budget-telefon ud i handlen med P Smart Z.
Job & Karriere
Nye danskkrav får ansøgertallet til at falde på IT-Universitetet
Et nyt sprogkrav, der skal begrænse antallet af internationale studerende, har betydet, at 16 procent færre har søgt om at blive optaget på en bacheloruddannelse på IT-Universitetet i København.
White paper
Introduktion til Microsoft Dynamics 365 Business Central
Microsoft Dynamics 365 Business Central er til små og mellemstore virksomheder. En fleksible løsning, der er let at tilpasse og som via automatisering giver virksomheder, det de behøver her og nu for at udvikle sig og vokse hurtigt. Få en introduktion til løsningen gennem fem korte demovideoer, som stiller skarpt på brugerfladen, synergieffekt, intelligens og fleksibilitet, samt giver dig vores bud på, hvordan du kommer godt i gang med Business Central.