Artikel top billede

Kontroversielt it-system til gymnasieelever dumper efter tekniske fejl

Landets gymnasieelever skal forhindres i at snyde, når de bruger computere til eksamen. Men systemet, der skulle have været i drift til sommer, er nu dumpet en vigtig generalprøve og bliver derfor sendt til reparation på ubestemt tid.

8.000 af landets gymnasieelever blev i sidste uge udsat for Den Digitale Prøvevagt, der skal fange de elever, der forsøger at snyde sig til en bedre karakter.

Eleverne må dog vente lidt endnu med at blive set over skuldrene af systemet, der skulle have stået klart til sommerens eksamener. Det skriver Danmarks Radio.

Testen af systemet viste så store tekniske problemer med Den Digitale Prøvevagt, at den planlagte udrulning nu forkastes.

Det fortæller undervisningsminister Merete Rissager (LA) til DR.

"Vurderingen er, at der simpelthen er for mange fejl i produktet, og derfor bliver vi ikke klar til sommer," lyder det fra Merete Riisager til DR.

Flere elever oplevede blandt andet at blive smidt af systemet undervejs.

Læs også: Dansk universitet lukker it-uddannelse efter krav om færre udenlandske studerende: “Det er i høj grad et tilbageskridt”

Sendes til reparation

Den Digitale Prøvevagt tager løbende billeder af elevernes computerskærm, og sladrer efterfølgende, hvis der er registreret aktivitet, der ikke er tilladt.

Systemet er nu sendt retur for at blive lappet sammen, og Merete Riisager oplyser, at det er frivilligt for uddannelsesinstitutionerne at bruge andre løsninger på markedet.

Noget som Undervisningsministeriet vil hjælpe institutionerne med i form af vejledning.

Undervisningsministeren påpeger overfor DR, at der er tale om rettidig omhu i forhold til ikke at sætte et system i drift, der ikke er godt nok. Derfor bliver det nu sendt til reparation, forklarer hun.

Læs også: Her er overblikket over graduate programmer i Danmark: It og digitalisering brager frem
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Skyder gammelt sikkerhedsråd i sænk: Derfor kan du trygt koble dig på åbne wifi-netværk
Du behøver ikke længere frygte, at blive udsat for digitalt misbrug, hvis du logger på et åbent wifi-netværk, lyder det fra en norsk sikkerhedsekspert. En dansk ekspert mener dog endnu ikke, at tiden er inde til at droppe sikkerhedsrådet.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.