Kontroversielt it-system til gymnasieelever dumper efter tekniske fejl

Landets gymnasieelever skal forhindres i at snyde, når de bruger computere til eksamen. Men systemet, der skulle have været i drift til sommer, er nu dumpet en vigtig generalprøve og bliver derfor sendt til reparation på ubestemt tid.

8.000 af landets gymnasieelever blev i sidste uge udsat for Den Digitale Prøvevagt, der skal fange de elever, der forsøger at snyde sig til en bedre karakter.

Eleverne må dog vente lidt endnu med at blive set over skuldrene af systemet, der skulle have stået klart til sommerens eksamener. Det skriver Danmarks Radio.

Testen af systemet viste så store tekniske problemer med Den Digitale Prøvevagt, at den planlagte udrulning nu forkastes.

Det fortæller undervisningsminister Merete Rissager (LA) til DR.

"Vurderingen er, at der simpelthen er for mange fejl i produktet, og derfor bliver vi ikke klar til sommer," lyder det fra Merete Riisager til DR.

Flere elever oplevede blandt andet at blive smidt af systemet undervejs.

Læs også: Dansk universitet lukker it-uddannelse efter krav om færre udenlandske studerende: “Det er i høj grad et tilbageskridt”

Sendes til reparation
Den Digitale Prøvevagt tager løbende billeder af elevernes computerskærm, og sladrer efterfølgende, hvis der er registreret aktivitet, der ikke er tilladt.

Systemet er nu sendt retur for at blive lappet sammen, og Merete Riisager oplyser, at det er frivilligt for uddannelsesinstitutionerne at bruge andre løsninger på markedet.

Noget som Undervisningsministeriet vil hjælpe institutionerne med i form af vejledning.

Undervisningsministeren påpeger overfor DR, at der er tale om rettidig omhu i forhold til ikke at sætte et system i drift, der ikke er godt nok. Derfor bliver det nu sendt til reparation, forklarer hun.

Læs også: Her er overblikket over graduate programmer i Danmark: It og digitalisering brager frem


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Få styr på dine kontrakter - også i årene efter de er blevet underskrevet

I en verden fyldt med kontrakter og aftaler er det afgørende, at du har styr på håndteringen af din organisations kontrakter - både de nye og de eksisterende. På dette seminar gennemgår vi nogle af de største risici og hvordan du minimerer dem. Der er mange penge at spare. Og stor mulighed for kraftig effektivisering.

23. maj 2019 | Læs mere


CXO roundtable: Sæt strategisk it-sikkerhed på dagsordenen

Eksklusivt roundtable: Hør hvordan DSBs Chief Information Security Officer arbejder med fremtidens it-trusler og strategisk it-sikkerhed - og vær med til at sætte fokus på strategisk it-sikkerhed, incident response, beredskabsplaner og business continuity blandt en udvalgt gruppe af digitale ledere fra danske virksomheder.

24. maj 2019 | Læs mere


FutureLegal

FutureLegal giver dig viden og inspiration til at imødegå fremtiden for juridiske ydelser.

28. maj 2019 | Læs mere


Premium
Knald eller fald? Det kommer Googles Huawei-forbud til at betyde for din smartphone
Eksisterende og kommende ejere af Huawei telefoner kan se frem til en del usikkerhed omkring Android- og Google-økosystemet på deres smartphones.
Computerworld
Google blokerer med omgående virkning for Huaweis brug af Android-licenser - se hvad det kommer til at betyde for dig
Google begrænser med omgående virkning kinesiske Huaweis brug af Android. Huawei vil ikke længere have adgang til tjenester fra Google.
CIO
Danske Joachim Ærtebjerg er med i toppen som CTO for Intel i EMEA - hør hans bud på it-udviklingen efter 25 år hos processor-giganten
Tech fra Toppen: Danske Joachim Ærtebjerg har arbejdet for Intel siden de lancerede Pentium-processoren i midten af 90´erne. I dag er han CTO for EMEA-området - og giver her sit bud på it-udviklingen.
Job & Karriere
"Vi var fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet. "
"Da jeg var færdig med PhD´en så var vi fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Så skulle vi bare have et nyt universitet op og køre på seks måneder. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet."
White paper
Hvad gør du? Printsikkerhed er en trussel for din virksomhed!
Du tænker nok: Er printere virkelig så stort en sikkerhedstrussel? På mange måder ja, for i en tid med konstante angreb, er en printer et nemt og ofte overset mål. Blandt andet viser undersøgelsen i dette whitepaper, at der er 68% større sandsynlighed for at printere er kilden til en ekstern trussel eller brist, end der var i 2016, og hele 118% større sandsynlighed for sker internt. Med dette in mente er det overraskende, at kun 30% af de adspurgte it-professionelle anerkender at printere udgør en sikkerhedsrisiko. Læs dette whitepaper og bliv klar over hvad det er du skal være opmærksom på.