Kontroversielt it-system til gymnasieelever dumper efter tekniske fejl

Landets gymnasieelever skal forhindres i at snyde, når de bruger computere til eksamen. Men systemet, der skulle have været i drift til sommer, er nu dumpet en vigtig generalprøve og bliver derfor sendt til reparation på ubestemt tid.

8.000 af landets gymnasieelever blev i sidste uge udsat for Den Digitale Prøvevagt, der skal fange de elever, der forsøger at snyde sig til en bedre karakter.

Eleverne må dog vente lidt endnu med at blive set over skuldrene af systemet, der skulle have stået klart til sommerens eksamener. Det skriver Danmarks Radio.

Testen af systemet viste så store tekniske problemer med Den Digitale Prøvevagt, at den planlagte udrulning nu forkastes.

Det fortæller undervisningsminister Merete Rissager (LA) til DR.

"Vurderingen er, at der simpelthen er for mange fejl i produktet, og derfor bliver vi ikke klar til sommer," lyder det fra Merete Riisager til DR.

Flere elever oplevede blandt andet at blive smidt af systemet undervejs.

Læs også: Dansk universitet lukker it-uddannelse efter krav om færre udenlandske studerende: “Det er i høj grad et tilbageskridt”

Sendes til reparation
Den Digitale Prøvevagt tager løbende billeder af elevernes computerskærm, og sladrer efterfølgende, hvis der er registreret aktivitet, der ikke er tilladt.

Systemet er nu sendt retur for at blive lappet sammen, og Merete Riisager oplyser, at det er frivilligt for uddannelsesinstitutionerne at bruge andre løsninger på markedet.

Noget som Undervisningsministeriet vil hjælpe institutionerne med i form af vejledning.

Undervisningsministeren påpeger overfor DR, at der er tale om rettidig omhu i forhold til ikke at sætte et system i drift, der ikke er godt nok. Derfor bliver det nu sendt til reparation, forklarer hun.

Læs også: Her er overblikket over graduate programmer i Danmark: It og digitalisering brager frem


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Computerworld A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Robot Process Automation (RPA) - sådan høster du gevinsterne

Fremtidens digitale vindere fokuserer på at nedbringe driftsomkostningerne radikalt gennem digitaliserede ’touchless operations’, hvor kun undtagelser behandles manuelt, og hvor automatisering og kunstig intelligens spiller sømløst sammen. Kom og hør mere om RPA og softwarerobotter - hvordan ser teknologien ud og hvordan kommer du i gang?

26. marts 2019 | Læs mere


Mød NNIT og kom med på en rejse fra Excel-drevet budgetproces til ægte corporate performance management

På dette event får du netop en introduktion til digitalisering af CPM (Corporate Performance Management) og BI (Business Intelligence), uden at du skal vinke farvel til Excel. Du vil få introduktion til software, der omfavner Excel og optimerer dine nuværende planning-, forecasting-, og konsolideringsprocesser.

27. marts 2019 | Læs mere


Optimer din forretning med Microsofts splinternye Dynamics 365 Business Central

Microsofts nye generation af intelligente forretningsapplikationer indeholder med blandt andet Microsoft Dynamics 365 Business Central enorme muligheder for at høste værdi af virksomhedens komplekse it-miljø ved øget indsigt, optimering af processer og drift og automatisering. Kom og hør hvordan du høster størst værdi med Microsoft nye, sammenhængende administrations-system ved at optimerer virksomheden mange steder.

28. marts 2019 | Læs mere


Premium
Sådan ser det intelligente drømmekontor ud: Her kæmper 240 mennesker om 150 siddepladser - og de elsker det
I Polys kontor er det lykkedes at klemme 240 ansatte i et kontor med 150 siddepladser. Aligevel er medarbejdertilfredsheden er i den absolutte superliga.
Computerworld
Her er Kinas næste stjernemobil: Huawei P30
Seneste lækkede detaljer om Huaweis næste toptelefon, Huawei P30, lader ikke meget tilbage til fantasien.
CIO
Tech fra Toppen: Det har CIO Mads Madsbjerg Hansen fra FLSmidth lært af flere års global it-konsolidering
Tech fra Toppen: Flere års arbejde har betydet en reduktion i antallet af it-systemer hos FLSmidth. Men processen har ikke været uden overraskelser. Hør hvad CIO Mads Madsbjerg Hansen har lært af den omfattende og globale proces.
Job & Karriere
Efter blodrødt regnskab: Nu fyrer Atea 20 medarbejdere i Danmark
Atea fyrer nu 20 medarbejdere. Det sker som en direkte konsekvens af, at den danske forretning er under pres, oplyser selskabets direktør.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.