Artikel top billede

Kontroversielt it-system til gymnasieelever dumper efter tekniske fejl

Landets gymnasieelever skal forhindres i at snyde, når de bruger computere til eksamen. Men systemet, der skulle have været i drift til sommer, er nu dumpet en vigtig generalprøve og bliver derfor sendt til reparation på ubestemt tid.

8.000 af landets gymnasieelever blev i sidste uge udsat for Den Digitale Prøvevagt, der skal fange de elever, der forsøger at snyde sig til en bedre karakter.

Eleverne må dog vente lidt endnu med at blive set over skuldrene af systemet, der skulle have stået klart til sommerens eksamener. Det skriver Danmarks Radio.

Testen af systemet viste så store tekniske problemer med Den Digitale Prøvevagt, at den planlagte udrulning nu forkastes.

Det fortæller undervisningsminister Merete Rissager (LA) til DR.

"Vurderingen er, at der simpelthen er for mange fejl i produktet, og derfor bliver vi ikke klar til sommer," lyder det fra Merete Riisager til DR.

Flere elever oplevede blandt andet at blive smidt af systemet undervejs.

Læs også: Dansk universitet lukker it-uddannelse efter krav om færre udenlandske studerende: “Det er i høj grad et tilbageskridt”

Sendes til reparation

Den Digitale Prøvevagt tager løbende billeder af elevernes computerskærm, og sladrer efterfølgende, hvis der er registreret aktivitet, der ikke er tilladt.

Systemet er nu sendt retur for at blive lappet sammen, og Merete Riisager oplyser, at det er frivilligt for uddannelsesinstitutionerne at bruge andre løsninger på markedet.

Noget som Undervisningsministeriet vil hjælpe institutionerne med i form af vejledning.

Undervisningsministeren påpeger overfor DR, at der er tale om rettidig omhu i forhold til ikke at sætte et system i drift, der ikke er godt nok. Derfor bliver det nu sendt til reparation, forklarer hun.

Læs også: Her er overblikket over graduate programmer i Danmark: It og digitalisering brager frem
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere