Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Uber bliver børsnoteret næste måned / It-fejl forårsager masseflytning i Kolding / Apple-leverandører lider langt mere end Apple selv / Facebooks produktchef forlader selskabet

Uber bliver børsnoteret i april / It-fejl forårsager masseflytning i Kolding / Apple-leverandører lider langt mere end Apple selv / Facebooks produktchef forlader selskabet

Godmorgen og velkommen til Computerworlds morgen-briefing fredag 15. marts.

Uber bliver børsnoteret i april

Transport-tjenesten Uber planlægger at få sin børsdebut i april, det rapporterer Reuters ud fra kilder tæt på selskabet.

Næste måned vil børsbegæringen offentliggøres og dermed vil det være startskuddet til en af tech-industriens største børsnoteringer nogensinde.

Uber er senest blevet vurderet til at have en værdi på 76 milliarder amerikanske dollar, godt 500 milliarder kroner. Reuters noterer her, at selskabet vil ansøge om en værdifastsættelse på 120 milliarder dollar, om end analytikere estimerer at den endelige sum bliver tættere på 100 milliarder dollar.

Børsintroduktionen vil komme på omtrent samme tidspunkt som Ubers direkte konkurrent, Lyft, færdiggør sin egen børsnotering.

It-fejl forårsager masseflytning i Kolding

En it-fejl i Kolding Kommunes Byggesagsafdeling fik flyttet rundt på alle beboere i Nørregade, Kolding, til en anden adresse: Zinzendorfgade. Det oplyser Kolding kommune på deres hjemmeside.

Samtlige beboere på adressen modtog efterfølgende besked via e-Boks om, at de havde fået ny adresse.

Kolding kommune beklager fejlen, og meddeler at fejlen vil blive rettet fredag eftermiddag 15. marts.

”Vi beklager meget, den fejl, der er sket og det besvær, som den eventuelt må medføre for beboerne i Nørregade. Da de kommunale og statslige IT-systemer hænger sammen, er navneændringen slået i gennem i alle offentlige registre, og selv om fejlen blev rettet hurtigt, vil rettelsen desværre først slå i gennem i morgen fredag kl. 16,” forklarer Ingelise Jellesen, afdelingsleder i Byggesag.

Apple-leverandører lider langt mere end Apple selv

Apples underleverandører lider, i takt med at Apple iPhone-salg er dalende ud og selskabet i stigende grad satser på services.

I følgende en analyse udarbejdet af The Information er aktiekursen igennem det sidste år faldet med 23 procent i snit hos Apples underleverandører, mens Apples aktie i samme periode kun inkasserer et fald på 5 procent.

Ovesigten viser samtidig, at Apple i stigende grad beror på kinesiske selskaber, når der skal fremstilles hardware. Sidste år var 31 af Apples underleverandører kinesiske, mod bare 12 tilbage i 2012.

Facebooks produktchef forlader selskabet

Facebooks produktchef, Chris Cox, træder ud af selskabet skriver Facebook CEO Mark Zuckerberg i en notits.

Chris Cox var som 23-årig en blandt de første 15 software-ingeniører hos selskabet og har igennem sin tid hos Facebook haft stadigt større indflydelse på selskabet.

Han har bidraget til flere af Facebooks nøgleproduket såsom nyhedsfeedet og Facebooks app. Som produktchef ledte han strategien for samtlige af Facebooks apps, skriver CNBC.

Han trådte ud af selskabet mandag 10. marts efter 13 år hos Facebook. Facebooks aktie er efterfølgende faldet med to procent efter udmeldingen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere