Artikel top billede

Dansk it-projekt-ekspert: Det har aldrig gået så godt som nu for statens it-projekter - man er på et helt andet niveau

Interview: Der er sket en markant forbedring af den måde, staten styrer it-projekter på, og det er sket på bare få år. På nogle områder er staten nu på niveau med best practice i det private. Det mener den drevne ekspert i store it-projekter Lars Mathiesen, tidligere top-CIO og nuværende medlem af både Statens It-råd og Københavns Kommunes It-råd.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Lars Mathiesens bud på status for it-udvikling i det offentlige i forhold til best practice
  • Her kikser it-udviklingen fortsat
  • Lars Mathiesens forklaring på, hvorfor projektforsinkelser kan være en klog beslutning
1.834
9:15 min
Det er eksamenstid for offentlige it-projekter. Både Statens It-råd og Københavns Kommunes It-råd har for ganske nylig sendt statusrapporter på gaden.

For statens vedkommende

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Når AI sætter sig ved rattet: Sådan passer infrastrukturen på sig selv
Selvkørende IT-infrastruktur styrker skaleringsmuligheder og ressourceudnyttelse. Dette whitepaper giver overblik over proces og muligheder.