Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Er KMD ved at lukke alle sine store erstatningssager efter forlig med Skat? "Ingen kommentarer," lyder svaret

KMD har nu afviklet en ud af to store erstatningskrav mod selskabet, men et krav på 881 millioner kroner fra ATP hænger stadig som en mørk sky over den danske it-leverandør.

Da NEC gennemførte købet af KMD fra kapitalfonden Advent, overtog det japanske selskab samtidigt erstatningsskrav på mere på end 1,5 milliarder kroner.

Den danske stat krævede 692 millioner kroner tilbage for det kuldsejlede inddrivelssesystem EFI, men fredag har KMD indgået et forlig, hvor selskabet slipper med at betale en samlet erstatning til en værdi af 200 millioner kroner.

Det efterlader ATP's krav på 881 millioner kroner for det skandaleramte system Social Pension tilbage som KMD's sidste store erstatningskrav.

Spørgsmålet er derfor, om KMD's nye ejer også er ved at lukke den sag med et forlig?

Men det ønsker selskabet ikke at kommentere på.

"Vi har ingen kommentarer," siger Hernik Keller Jensen, senior presse- og kommunikationskonsulent hos KMD til Computerworld.

Læs også: KMD betaler 200 millioner kroner til staten i erstatning for skandaleramt EFI-system

Her er tvisten mellem KMD og ATP

Heller ikke ATP's pressechef, Mette Beck, ønsker at kommentere sagen over for Computerworld.

Sagen er for nyligt blusset op for alvor igen, da ATP allerede har stoppet betalingerne til KMD med henvisning til den kompensation, selskabet mener at have til gode.

KMD har som følge af ATP's manøvre truet med at lukke for kommunernes adgang til systemet.

Om ATP lovligt har kunnet lukke for betalingen til KMD skal efterprøves ved en voldgiftsret i begyndelsen af april.

Det kan du læse mere om her: Slagsmål mellem ATP og KMD om stort offentligt it-system eskalerer: Nu truer KMD med at lukke for kommuners adgang til Social Pension

Læs også: Ny KMD-ejer arver erstatningskrav på mere end 1,5
milliarder kroner - men kæmpekravene kan vendes til noget positivtPremium
Pär Fors stempler ind som ny CEO hos NNIT: Her er hans første store opgaver som topchef
Mandag rykkede Pär Fors ind på hjørnekontoret hos NNIT. Efter 14 år med Per Kogut ved roret har den 55-årige svensker nu taget over. Med en masse international erfaring i rygsækken skal han nu tage konsulenthuset til næste niveau. "Når man er ny som mig, så kan man stille dumme spørgsmål. Det er en god mulighed, der ikke bør gå til spilde," siger han til Computerworld.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.