Artikel top billede

Gartner spår AR/VR-ekplosion inden 2020: Halvdelen af detailbranchen forbereder sig

Over 100 millioner mennesker vil bruge AR eller VR, når de skal shoppe i det kommende år.

Inden udgangen af 2020 vil over 100 millioner mennesker benytte sig af AR og VR, når der skal shoppes.

Det spår analyseinstituttet Gartner, som ser store muligheder i hvordan både ’augmented reality’ og ’virtual reality’ vil gøre det nemmere for forbrugere at visualisere kommende indkøb.

”Det vil betyde et stødt stigende pres på detailhandlen, som skal retfærdiggøre den fysiske butik”, lyder det samtidigt fra selskabet, som forudser at 46 procent af detailbranchen planlægger at benytte AR og VR- løsninger inden udgangen af 2020.

Gartner noterer samtidigt, at teknologierne nu er kommet 15-30 procent længere ned af analyseselskabets såkaldte ’hype-cycle’ over de seneste 12 måneder.

Detailbranchen kan bruge AR som en udvidelse af deres brand-oplevelser til at øge indtjeningen, noteres det i rapporten, hvor IKEA’s Place app fremhæves som en AR-applikation, der gør det muligt for forbrugere at visualisere, hvordan deres næste møbel vil se ud i hjemmet.

Læs også: Nyt kæmpe it-marked: Her kaster man sig over augmented reality - bruges til at hindre alvorlige ulykker

5G som er turbolader for AR og VR

Gartner forudser samtidigt at 5G-netværk vil blive en bærende teknologi for AR og VR løsninger.

I selskabets enterprise-undersøgelse viser AR og VR sig at være de teknologier som får størst glæde af 5G-mobilnetværkets muligheder, lyder det.

Forventningen her er, at 5G-dækning vil gøre det muligt at tilbyde rendering af bl.a. video i realtid, kortere download og installationstider samt udvidelse af brand- og shopping-oplevelser udenfor forretningerne.

Se også: Maersk Drilling indgår augmented reality-samarbejde med Microsoft: Nu skal borerigge inspiceres virtuelt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere