Artikel top billede

Gartner spår AR/VR-ekplosion inden 2020: Halvdelen af detailbranchen forbereder sig

Over 100 millioner mennesker vil bruge AR eller VR, når de skal shoppe i det kommende år.

Inden udgangen af 2020 vil over 100 millioner mennesker benytte sig af AR og VR, når der skal shoppes.

Det spår analyseinstituttet Gartner, som ser store muligheder i hvordan både ’augmented reality’ og ’virtual reality’ vil gøre det nemmere for forbrugere at visualisere kommende indkøb.

”Det vil betyde et stødt stigende pres på detailhandlen, som skal retfærdiggøre den fysiske butik”, lyder det samtidigt fra selskabet, som forudser at 46 procent af detailbranchen planlægger at benytte AR og VR- løsninger inden udgangen af 2020.

Gartner noterer samtidigt, at teknologierne nu er kommet 15-30 procent længere ned af analyseselskabets såkaldte ’hype-cycle’ over de seneste 12 måneder.

Detailbranchen kan bruge AR som en udvidelse af deres brand-oplevelser til at øge indtjeningen, noteres det i rapporten, hvor IKEA’s Place app fremhæves som en AR-applikation, der gør det muligt for forbrugere at visualisere, hvordan deres næste møbel vil se ud i hjemmet.

Læs også: Nyt kæmpe it-marked: Her kaster man sig over augmented reality - bruges til at hindre alvorlige ulykker

5G som er turbolader for AR og VR

Gartner forudser samtidigt at 5G-netværk vil blive en bærende teknologi for AR og VR løsninger.

I selskabets enterprise-undersøgelse viser AR og VR sig at være de teknologier som får størst glæde af 5G-mobilnetværkets muligheder, lyder det.

Forventningen her er, at 5G-dækning vil gøre det muligt at tilbyde rendering af bl.a. video i realtid, kortere download og installationstider samt udvidelse af brand- og shopping-oplevelser udenfor forretningerne.

Se også: Maersk Drilling indgår augmented reality-samarbejde med Microsoft: Nu skal borerigge inspiceres virtuelt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Premium
Den store app-bombe fra Microsoft og Amazon: Tilbyder Android-apps i Windows 11
Alt om Windows 11: Et uventet samarbejde mellem de to største cloud-giganter bringer nu millionvis af apps til Windows-økosystemet.
Computerworld
I aften går det løs: Windows 11 slippes løs – følg med her
Det er intet mindre end 'årtiets opdatering', som Microsoft forventes at løfte sløret for senere på dagen.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Derfor virker mailbårne angreb – og sådan beskytter du dig
Cyberangreb via email er blandt de mest udbredte cybertrusler, og i dette whitepaper får du viden om hvordan de mest udbredte typer fungerer, detekteres og afvises.