Artikel top billede

Gartner spår AR/VR-ekplosion inden 2020: Halvdelen af detailbranchen forbereder sig

Over 100 millioner mennesker vil bruge AR eller VR, når de skal shoppe i det kommende år.

Inden udgangen af 2020 vil over 100 millioner mennesker benytte sig af AR og VR, når der skal shoppes.

Det spår analyseinstituttet Gartner, som ser store muligheder i hvordan både ’augmented reality’ og ’virtual reality’ vil gøre det nemmere for forbrugere at visualisere kommende indkøb.

”Det vil betyde et stødt stigende pres på detailhandlen, som skal retfærdiggøre den fysiske butik”, lyder det samtidigt fra selskabet, som forudser at 46 procent af detailbranchen planlægger at benytte AR og VR- løsninger inden udgangen af 2020.

Gartner noterer samtidigt, at teknologierne nu er kommet 15-30 procent længere ned af analyseselskabets såkaldte ’hype-cycle’ over de seneste 12 måneder.

Detailbranchen kan bruge AR som en udvidelse af deres brand-oplevelser til at øge indtjeningen, noteres det i rapporten, hvor IKEA’s Place app fremhæves som en AR-applikation, der gør det muligt for forbrugere at visualisere, hvordan deres næste møbel vil se ud i hjemmet.

Læs også: Nyt kæmpe it-marked: Her kaster man sig over augmented reality - bruges til at hindre alvorlige ulykker

5G som er turbolader for AR og VR

Gartner forudser samtidigt at 5G-netværk vil blive en bærende teknologi for AR og VR løsninger.

I selskabets enterprise-undersøgelse viser AR og VR sig at være de teknologier som får størst glæde af 5G-mobilnetværkets muligheder, lyder det.

Forventningen her er, at 5G-dækning vil gøre det muligt at tilbyde rendering af bl.a. video i realtid, kortere download og installationstider samt udvidelse af brand- og shopping-oplevelser udenfor forretningerne.

Se også: Maersk Drilling indgår augmented reality-samarbejde med Microsoft: Nu skal borerigge inspiceres virtuelt




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere