Artikel top billede

Facebook løfter sløret: Sådan bliver det bestemt, hvad du skal se i dit nyhedsfeed - nu kan du ændre det

Facebook løfter sløret for den særlige algoritme, der afgør, hvad du skal se i dit nyheds-feed. Fremover får du mulighed for selv at bestemme.

Facebook har efter kritik og alvorlige sager for alvor lagt sig i selen i bestræbelserne på at overdrage mere kontrol til brugerne og sikre dem større transparens.

Nu løfter selskabet sløret for den algoritme, der automatisk bestemmer, hvilke nyheder du skal have præsenteret i dit nyhedsfeed.

Det sker med en ny feature, der hedder ‘Why am I seeing this post’, (på dansk: 'Hvorfor ser jeg dette'), som selskabet nu begynder at rulle ud.

Featuren skal give indblik i de mange tusinder input, som Facebook anvender til at bedømme, hvad der interesserer lige præcist dig.

“Dette værktøj giver grundlæggende brugerne mulighed for at se, hvorfor de bliver præsenteret for en bestemt postering i deres nyhedsfeed, og værktøjet giver dem mulighed for at få adgang til at ændre dem,” lyder det fra John Hegemann, der er Facebooks såkaldte ‘head of news’, skriver Reuters.

Den nye feature vil således vise, hvorfor du bliver præsenteret for en bestemt nyhed.

Eksempelvis at du er Facebook-ven med forfatteren, at du ofte liker posteringer fra afsenderen, at du ofte kommenterer denne type posteringer, at denne postering ofte likes af personer, der deler dine interesser og lignende.

I værktøjet vil du også få mulighed for at tweake fremvisningerne - eksemplevis ved at fravælge bestemte nyheder, prioritere dem anderledes og lignende.

Ifølge John Hegemann vil den nye feature dog ikke fremvise alle de ‘titusindevis’ af input, som algoritmen arbejder med - men nok til, at brugerne får indsigt i baggrunden for de valg, som den træffer.

“Vi har forsøgt at fokusere på de vigtigste signaler, som spiller den største rolle i beslutningen om, hvorvidt en bruger skal se en postering eller ej,” siger han.

Du finder Facebooks meddelelse om den nye funktion her: Why am I seeing this? We have an answer for you.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere