Facebook løfter sløret: Sådan bliver det bestemt, hvad du skal se i dit nyhedsfeed - nu kan du ændre det

Facebook løfter sløret for den særlige algoritme, der afgør, hvad du skal se i dit nyheds-feed. Fremover får du mulighed for selv at bestemme.

Facebook har efter kritik og alvorlige sager for alvor lagt sig i selen i bestræbelserne på at overdrage mere kontrol til brugerne og sikre dem større transparens.

Nu løfter selskabet sløret for den algoritme, der automatisk bestemmer, hvilke nyheder du skal have præsenteret i dit nyhedsfeed.

Det sker med en ny feature, der hedder ‘Why am I seeing this post’, (på dansk: 'Hvorfor ser jeg dette'), som selskabet nu begynder at rulle ud.

Featuren skal give indblik i de mange tusinder input, som Facebook anvender til at bedømme, hvad der interesserer lige præcist dig.

“Dette værktøj giver grundlæggende brugerne mulighed for at se, hvorfor de bliver præsenteret for en bestemt postering i deres nyhedsfeed, og værktøjet giver dem mulighed for at få adgang til at ændre dem,” lyder det fra John Hegemann, der er Facebooks såkaldte ‘head of news’, skriver Reuters.

Den nye feature vil således vise, hvorfor du bliver præsenteret for en bestemt nyhed.

Eksempelvis at du er Facebook-ven med forfatteren, at du ofte liker posteringer fra afsenderen, at du ofte kommenterer denne type posteringer, at denne postering ofte likes af personer, der deler dine interesser og lignende.

I værktøjet vil du også få mulighed for at tweake fremvisningerne - eksemplevis ved at fravælge bestemte nyheder, prioritere dem anderledes og lignende.

Ifølge John Hegemann vil den nye feature dog ikke fremvise alle de ‘titusindevis’ af input, som algoritmen arbejder med - men nok til, at brugerne får indsigt i baggrunden for de valg, som den træffer.

“Vi har forsøgt at fokusere på de vigtigste signaler, som spiller den største rolle i beslutningen om, hvorvidt en bruger skal se en postering eller ej,” siger han.

Du finder Facebooks meddelelse om den nye funktion her: Why am I seeing this? We have an answer for you.


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Her er Microsofts planer med Windows for 2021: Pønser på fire nye versioner
Windows 10 vil udkomme i et væld af nye afskygninger i det kommende år. Få overblikket her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan grundlægger du en datacenterstrategi
Covid-19 understregede behovet for at kunne administrere datacentret på afstand – og for at lade virksomhedens øvrige medarbejdere løse endnu flere opgaver hjemmefra. Det har givet en lang række erfaringer, som kan komme din organisation til gavn på jeres videre digitale rejse. Herunder om, hvordan man optimerer forbindelsen mellem applikationer og data – og om, hvordan man målrettet placerer specifikke workloads, hvor det giver den største forretningsmæssige værdi. Det kan du læse meget mere om i denne hvidbog.