Artikel top billede

Facebook løfter sløret: Sådan bliver det bestemt, hvad du skal se i dit nyhedsfeed - nu kan du ændre det

Facebook løfter sløret for den særlige algoritme, der afgør, hvad du skal se i dit nyheds-feed. Fremover får du mulighed for selv at bestemme.

Facebook har efter kritik og alvorlige sager for alvor lagt sig i selen i bestræbelserne på at overdrage mere kontrol til brugerne og sikre dem større transparens.

Nu løfter selskabet sløret for den algoritme, der automatisk bestemmer, hvilke nyheder du skal have præsenteret i dit nyhedsfeed.

Det sker med en ny feature, der hedder ‘Why am I seeing this post’, (på dansk: 'Hvorfor ser jeg dette'), som selskabet nu begynder at rulle ud.

Featuren skal give indblik i de mange tusinder input, som Facebook anvender til at bedømme, hvad der interesserer lige præcist dig.

“Dette værktøj giver grundlæggende brugerne mulighed for at se, hvorfor de bliver præsenteret for en bestemt postering i deres nyhedsfeed, og værktøjet giver dem mulighed for at få adgang til at ændre dem,” lyder det fra John Hegemann, der er Facebooks såkaldte ‘head of news’, skriver Reuters.

Den nye feature vil således vise, hvorfor du bliver præsenteret for en bestemt nyhed.

Eksempelvis at du er Facebook-ven med forfatteren, at du ofte liker posteringer fra afsenderen, at du ofte kommenterer denne type posteringer, at denne postering ofte likes af personer, der deler dine interesser og lignende.

I værktøjet vil du også få mulighed for at tweake fremvisningerne - eksemplevis ved at fravælge bestemte nyheder, prioritere dem anderledes og lignende.

Ifølge John Hegemann vil den nye feature dog ikke fremvise alle de ‘titusindevis’ af input, som algoritmen arbejder med - men nok til, at brugerne får indsigt i baggrunden for de valg, som den træffer.

“Vi har forsøgt at fokusere på de vigtigste signaler, som spiller den største rolle i beslutningen om, hvorvidt en bruger skal se en postering eller ej,” siger han.

Du finder Facebooks meddelelse om den nye funktion her: Why am I seeing this? We have an answer for you.
IT-JOB

Mobilplan ApS

Content Creator

De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland (GEUS)

IT-systemadministrator søges til GEUS
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere