Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Morten Strunge bag ny podcast-streamingtjeneste / Norge når ny miliepæl for elbiler / Thalas gennemfører opkøb og bliver global markedsleder

Morten Strunge bag ny podcast-streamingtjeneste. Norge når ny miliepæl for elbiler. Thalas gennemfører opkøb og bliver global markedsleder. Dustin vinder rammaftale: Skal levere pc’er til danske erhvervsskoler for 40 millioner kroner. Dansk lønplatformen Zenegy skal automatisere erhvervsforsikringer. Amerikanerne stoler fortsat ikke på selvkørende biler.

Godmorgen her fra Computerworld til endnu et overblik over dagens it-nyheder onsdag morgen.

Vi begynder morgenen hos den danske serieiværksætter Morten Strunge, der har gang i endnu et nyt streaming-projekt. Denne gang er det dog ikke bøger men en noget nyere form for underholdning.

Morten Strunge bag ny podcast-streamingtjeneste

Om tre år skal podcast-streamningtjenesten Podimo, som minimum have 300.000 lyttere.

Sådan lyder meldingen fra Morten Strunge, der står bag den nye streamningtjeneste for podcasts.

Det skriver Børsen.

"Det er jo ikke fordi, man bruger færre penge på underholdning. Der er sket et skred fra flow til on-demand, men det er ikke fordi, man bruger færre penge. Nu har man måske en lidt mindre tv-pakke, men så har man på toppen af det HBO, Netflix og meget andet," siger Morten Strunge til avisen.

Sammen med tidligere underdirektør i Tivoli Nikolaj Koppel og Sverre Dueholm håber Morten Strunge på at kunne tage kampen op mod de amerikanske streaming-giganter og få brugerne til at betale for at lytte til podcast gennem den nye tjeneste.

Strunge har blandt andet være med til at stifte bog-streamingtjenesten Mofibo.

Norge når ny miliepæl for elbiler

Vi springer videre til en nyhed fra vores norske naboer, hvor man har nået en ny milepæl for elbiler.

Mere end halvdelen af alle nye solgte biler i Norge er nu elbiler, skriver elbil.no.

Mere præcist ramte andelen af nye solgte elbiler 58,7 procent af det samlede bilsalg i hele landet i løbet af marts måned.

Norge har længe været langt fremme på antallet af solgte elbiler end i resten af verden.

Herhjemme går det fortsat noget mere sløvt med salget af elbiler. Ifølge Dansk Elbils Alliance udgjorde salget af elbiler og opladningshybridbiler 1,7 procent af det samlede bilsalg i de første seks måneder sidste år.

Thalas gennemfører opkøb og bliver global markedsleder

Det franske softwareselskab Thales køber virksomheden Gemalto og bliver verdens største inden for digital identitet og sikkerhed.

Sammen med opkøbet øger Thalas sin globale omsætning til 141 milliarder kroner og 80.000 medarbejdere i 68 lande, oplyser selskabet i en meddelelse.

"Med opkøbet af Gemalto, har Thales sikret en række komplimenterende teknologier og kompetencer. De kan anvendes på alle vores fem vertikale forretningsområder, der nu vil blive defineret som luftfart, rumfart, landtransport, digital identitet og sikkerhed samt forsvar og sikkerhed," skriver selskabet i forbindelse med opkøbet.

Prisen for Gemalto løber op i lige over 35 milliarder danske kroner.

Dustin vinder rammaftale: Skal levere pc’er til danske erhvervsskoler for 40 millioner kroner

Dustin skal levere pc’er og tilbehør til de 80 erhvervsskoler i Danmark, der er samlet i indkøbsfællesskabet Ifirs.

Dustin har nemlig vundet udbuddet om levering af udstyret i en rammeaftale, der er 40 millioner kroner værd. Selskabet og Ifirs har netop underskrevet kontrakten.

Rammeaftalen gælder indtil udgangen af marts 2021 og kan forlænges i yderligere to gange 12 måneder.

Dansk lønplatformen Zenegy skal automatisere erhvervsforsikringer

Den danske lønplatform Zenegy skal til at digitalisere forsikringsbranchen.

I hvert fald skal et nyt partnerskab med forsikringsgiganten Tryg, være med til at koble data fra lønsystemet sammen med selskabets forsikringer.

“Via partnerskabet med Tryg tilbyder vi alle vores kunder en aftale, hvor de automatisk opdateres på deres arbejdsskade- og erhvervsrejseforsikringer. Vi har en klar forventning om, at mellem 15-20 procent af vores kunder gerne vil have denne automatisering og dermed undgå administrativt bøvl,” lyder det fra Jes Tækker Stemann Brinch, der er CEO hos Zenegy, i en pressemeddelelse.

Partnerskabet skal være med til at sætte strøm til en række arbejdsgange, der i dag skal foretages manuelt.

Amerikanerne stoler fortsat ikke på selvkørende biler

Halvdelen af alle voksne amerikanere stoler ikke på, at fremtidige selvkørende biler er mere sikre end traditionelle biler.

Det skriver det amerikanske nyhedsbureau Reuters.

Desuden svarer to tredjedele, at de ikke vil købe en selvkørende bil, når det bliver en mulighed, viser undersøgelsen fra nyhedsbureauet.

Resultaterne er bekymrende læsning for virksomheder, der håber på at kunne sælge selvkørendebiler til det store amerikanske marked. Det tyder altså på, at der fortsat mangler lidt PR-arbejde før målgruppen, der i fremtiden skal købe bilerne, er helt overbevist.