Artikel top billede

Dansk professor får millioner til algoritme-projekt

DTU-professor Per Christian Hansen lander en bevilling på 35 millioner kroner til stort algoritme-projekt.

Den danske professor på DTU Compute, Per Christian Hansen, skal i de kommende seks år for alvor dykke ned i komplicerede algoritme-problematikker.

Den erfarne professor har nemlig modtaget 35 millioner kroner fra Villum Investigator-fonden til et algoritme-projekt.

Det sigter mod at udvikle nye algoritmer, der ‘kan bskrive usikkerheden i beregningen af inverse problemer,” meddeler DTU her.

Ifølge DTU handler de inverse problemer om at ‘sige noget om ting, som vi ikke direkte kan se eller måle.’

Det seks år lange algoritme-projekt skal anvendes til at ‘udvikle nye algoritmer, der kan styrke beregninger af inverse problemer,” hedder det.

“Målet med Per Christian Hansens VILLUM Investigator-projekt er først og fremmest at udvikle algoritmer, som med få tilretninger kan anvendes på alle områder. Det er en stor matematisk udfordring,” hedder det.

“For det første skal der tages forbehold for den støj, der uvægerligt vil være i de data, man måler. Dernæst vil der også i den model, man anvender, være fejl eller ting, der ikke er præcist nok beskrevet. En tredje ting er a priori-viden om, hvordan virkeligheden ser ud - der kan også være fejl. Og endelig kan der ofte i det program, man bruger til at lave beregningerne, også være fejl,” meddeler DTU.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Premium
Den store app-bombe fra Microsoft og Amazon: Tilbyder Android-apps i Windows 11
Alt om Windows 11: Et uventet samarbejde mellem de to største cloud-giganter bringer nu millionvis af apps til Windows-økosystemet.
Computerworld
I aften går det løs: Windows 11 slippes løs – følg med her
Det er intet mindre end 'årtiets opdatering', som Microsoft forventes at løfte sløret for senere på dagen.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.