Artikel top billede

(Foto: Computerworld / Niels de Boissezon)

Facebook lapper kæmpe datahul: Mere end 500 millioner konti ramt

Mere end en halv milliard brugeres Facebook-oplysninger har ligget frit tilgængelige på Amazons servere.

Facebook befinder sig igen i en datalæk-fadæse, efter sikkerhedsselskabet UPguard Cyber risk onsdag 3. april kunne dokumentere, hvordan 540 millioner Facebook-brugeres oplysninger kunne tilgås igennem Amazons servere.

Oplysningerne rummede blandt andet brugernes Facebook-identitet, kommentarer, reaktioner og kontonavne, skriver Reuters. Den sociale gigant oplyser nu, at datalækket er inddæmmet.

Læs også: Google lukker socialt medie før tid efter kæmpe datalæk: 100 gange mere omfattende end første læk i oktober

Lækket stammer i den Mexico-baserede nyhedstjeneste Cultura Colectivas brug af Amazon servere til at lagre Facebook oplysninger.

”Hverken følsomme eller private data, som emails eller passwords, var tilgængelige, så vores brugeres privatliv og sikkerhed er sikrede,” forsikrer den mexicanske nyhedstjeneste, som samtidig bedyrer, at der er indført skærpede sikkerhedstiltag.

For 22.000 brugere betød lækket, at deres navne, passwords og email-adresser er kompromitterede. Disse stammer fra den hedengangne Facebook-app ’At the pool’, som ligeledes blev lagret hos Amazons servere.

Facebook oplyser til Reuters, at man arbejder med Amazon, for at få stoppet lignende adgang hos Amazons servere.

”Facebook retningslinjer forbyder lagring af Facebook-oplysninger på offentligt tilgængelige servere,” lyder det fra selskabet.

Læs også: Facebook rodet ind i endnu et kæmpelæk: 6,8 millioner brugeres fotos er i farezonen – selv dem der ikke er delt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere


Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere