Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Airbnb og Folketinget indgår ny skatteaftale / Waoo varsler bredbåndskrig i forsøg på at gafle flere kunder / Commentor henter ny bestyrelsesformand

Airbnb og Folketinget indgår ny skatteaftale. Waoo varsler bredbåndskrig i forsøg på at gafle flere kunder. Commentor henter ny bestyrelsesformand. Nyt erhvervshus uddeler over 50 millioner til it-initiativer. Apple dumper prisen på sin HomePod.

Godmorgen og velkommen til den sidste morgen-briefing inden, at weekenden igen står for døren.

Vi begynder dagens nyhedsoverblik med den digitale tjeneste Airbnb, der endeligt har indgået et samarbejde med de danske myndigheder.

Airbnb og Folketinget indgår ny skatteaftale

Mens den digitale udlejningsplatform Airbnb flere steder er forbudt, så har Danmark valgt at gå en anden retning.

Torsdag vedtog Folketinget nemlig en ny lov, der skal give Airbnb bedre muligheder i de danske byer og samtidig sikre indtægter til statskassen.

Aftalen skal sikre automatisk indberetning af udlejernes indtægter til Skattestyrelsen, og er den første af sin slags i verden.

"Det er vigtigt for at gøre det nemt for udlejerne, men også for sikre, at de betaler den rigtige skat. Aftalen er et eksempel på, at hvis man lovgivningsmæssigt giver plads og frihed til nye forretningsmodeller – for eksempel deleøkonomien – og man indgår i en konstruktiv dialog, kan man i fællesskab skabe en situation, hvor alle vinder. Både udlejerne, Airbnb og samfundsøkonomien," siger skatteminister Karsten Lauritzen i en pressemeddelelse til nyheden.

De nye regler bliver også vel modtaget hos udlejningsplatformen selv.

“De nye regler er fremadrettet og gode nyheder for alle i Danmark. De vil sikre, at almindelige danskere fortsat kan drage nytte af turisme, at gæster fortsat kan besøge Danmark som lokale, og at regeringen fortsat kan drage nytte af det økonomiske boost,” siger Hadi Moussa, General Manager Northern Europe hos Airbnb i meddelelsen.

Waoo varsler bredbåndskrig i forsøg på at gafle flere kunder

Den danske internetudbyder Waoo sætter nyt mål om at få fat på 50.000 kunder fra sine konkurrenter.

Udmeldingen kommer efter, at Waoo ellers hentede 45.000 nye kunder i løbet af 2018, skriver erhvervsmediet Finans.

"Vi overgik vores egne forventninger sidste år, så derfor skruer vi endnu mere op i 2019, hvor vi skal hente 50.000 nye kunder (netto, red.) i et marked, som ikke vokser på antallet af kunder. Så vi skal i princippet ud at snuppe dem fra konkurrenterne," siger Jørgen Stensgaard, administrerende direktør i Waoo til finans.

Waoo er otte år i træk blevet kåret som den bedste internetudbyder i Danmark i en måling fra Loyalty Group.

Direktøren fortæller til Finans, at det er lykkedes at hente de mange kunder, fordi mange i dag er mere interesseret i hurtig forbindelse frem for en lav pris.

Commentor henter ny bestyrelsesformand

Den danske it-virksomhed Commenter har udpeget en ny bestyrelsesformand, der skal stå i spidsen for selskabet.

Det bliver den nuværende hospitalsdirektør for Aarhus Universitetshospital, Poul Blaabjerg, der skal lede bestyrelsen hos selskabet.

Hospitalsdirektøren er blevet valgt for sin store erfaring med bestyrelsesarbejde fra andre virksomheder, som Commenter håber Blaabjerg kan drage nytte af hos it-virksomheden.

"Det er gået rigtig stærkt for Commentor de seneste år, og vi går nu ind i en ny vækstfase, som Poul skal hjælpe os med. Han har stor erfaring med bestyrelsesarbejde og er derudover utroligt udviklingsorienteret. Derfor mener vi, Poul er et godt match for Commentor og kan hjælpe virksomheden med at fastholde sin positive vækstrate," lyder det fra direktør i Commentor Michael Hove.

Commentor kunne for nyligt præsentere sit bedste regnskab nogensinde i sin 10-årige levetid.

Nyt erhvervshus uddeler over 50 millioner til it-initiativer

Erhvervshus Midtjylland har vundet regeringens udbud med navnet SMV:Digital, det betyder, at der er mere end 50 millioner kroner på vej til virksomheder i regionen.

Initiativet betyder nemlig, at erhvervshuset får 56,5 millioner kroner, som er øremærket virksomheder, der kan søge om rådgivning og workshops om digitalisering og e-handel.

"Jeg er yderst tilfreds med, at Erhvervsministeriet viser os den tillid at lade os stå for dette centrale initiativ for styrke konkurrenceevnen hos små og mellemstore virksomheder," siger formand for Erhvervshus Midtjylland, Søren Olesen, ifølge en pressemeddlelse.

Apple dumper prisen på sin HomePod

Apples smarthøjtaler, HomePod, får et ordenligt prishug på 50 dollar eller omkring 330 danske kroner.

Det betyder samtidig, at den intelligente højtaler fra Apple nu kan købes for 299 dollars.

Det skriver mediet Techchrunch.

Ifølge mediet fører prisdykket selvfølgelig til spekulationer om, hvorvidt Apple kan have en HomePod 2 på vej, men det bliver fortsat ved spekulationerne.

Følg med på Computerworld

Resten af dagen får du som altid massere af nyheder fra den danske it-branche. Senere kan du blandt andet læse om, hvem der er de mest eftertragtede it-folk hos de danske virksomheder.

Tjek om du er på listen og meget andet på Computerworld.dk.