Artikel top billede

Amazon satellitter i lavt kredsløb over jorden, vil sikre global bredbåndsdækning. (Foto: NASA) (Foto: Nasa.org)

Amazon indleder et rumeventyr: 3.000 bredbånds-satellitter skal skydes op i kredsløb

It-kæmpen Amazon er ude i en ny satsning, som skal sikre bredbåndsdækning overalt på kloden.

It-giganten Amazon vil ikke bare dominere internet-handlen og infrastrukturen. Koncernens nyeste satsning er vendt mod himmelrummet.

Selskabet har netop meddelt, at det vil opsende et netværk af bredbåndssatellitter som skal levere højhastighedsinternet overalt på kloden. Det skriver Reuters.

Projektet er kaldet ’Project Kuiper’, og har det formål at sikre bredbåndsinternet i de områder, som i dag oplever ingen eller mangelfuld tilslutning til internettet.

I alt 3.000 satellitter i såkaldt ’Low Earth Orbit’ skal sikre dækningen, enheder som givetvis skal opsendes med Amazon-stifter Jeff Bezos eksisterende raketselskab ’Blue Origin’.

Selve detaljerne omkring projektet blev i forrige måned indsendt til FN’s it-organ ’International Telecommunication Union’.

Amazons nye tiltag er ikke den første af sin slags. Både Elon Musks raketselskab ’SpaceX’ og Airbus’ OneWeb er med i et kapløb om at dække kloden med internetsatellitter. OneWeb fik i februar måned opsendt sine første seks satellitter.

Læs også: Amazon i storstilet plan: Vil overtage markedet for satellit-data med rumstationer over hele jorden
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere