Artikel top billede

Uber med indrømmelse før gigantisk børsnotering: Vores selvkørende biler har lange udsigter

Investeringer i selvkørende teknologi dræner Ubers kasser for millioner af kroner hver eneste dag, og nu meddeler selskabet, at der kommer til at gå lang tid før, at de selvkørende biler for alvor er klar til at gøre deres indtog.

Der kommer til at gå lang tid før, at Uber er klar til at sende selvkørende biler på gaden.

Det erkender Uber ifølge nyhedsbureauet Reuters umiddelbart før, at det amerikanske selskab ventes at blive børsnoteret til en værdi på op mod 730 milliarder dollar.

”Selvkørende biler kommer til at ske i vores levetid. Det er stadigvæk uafklaret, hvornår det kommer til at ske, men der kommer til at gå lang tid før, at det bliver muligt at gøre det i stor skala,” siger Raquel Urtsasun, der er chef chef-forsker i Ubers innovationsenhed Uber Advanced Technologies Group, der arbejder med at udvikle selvkørende teknologi.

Læs også: Derfor ender kunderne med at betale prisen, når Uber og Lyfts førerløse drømme brister

Investeringer dræner Ubers kasse

De lange udsigter afholder dog ikke Uber fra at investere massivt i selvkørende teknologi.

Det amerikanske teknologimedie The Information skriver, at Ubers investering i selvkørende teknologi sidste år drænede Ubers kasse for op mod to millioner dollar om dagen, og det ventes at Uber vil fastholde investeringen på et lignende niveau i 2019.

Det er på trods af, at Uber ved at droppe investeringerne i selvkørende teknologi ville have brændt 25 til 30 procent mindre kapital af sidste år, og det amerikanske medie noterer sig samtidig, at Uber som børsnoteret selskab kan få svært ved at overbevise investorerne om at fastholde den massive investering.

Læs også: Arriva investerer massivt i nye transportformer: Her er to teknologi-trends, som vil vende op og ned på transportsektoren

Førerløse biler om 10 år

Ifølge Reuters ønsker Raquel Urtasun heller ikke at udtale sig om, hvor mange selvkørende biler Uber vil sende på gaden i løbet af de kommende 10 år.

Hun vurderer dog, at Uber i løbet af de kommende 10 år vil have nogle selvkørende biler på gaden.

”Det står klart, at i løbet at der i løbet af de næste 10 år vil der være blanding af selvkørende og menneskeligt-styrede biler på gaden,” siger Raquel Urtasun til Reuters.

Sidste år var Ubers involveret i en sag, hvor en 49-årig kvinde blev dræbt af en af selskabets selvkørende biler.

Det skete, fordi kvinden der sad bag rattet ikke var hurtig nok til at gribe ind, da Ubers teknologi ikke reagerede på den farlige situation.

Læs også:
Vi fik at vide, at en selvkørende revolution snart ville ramme os - nu står det klart, at de førerløse biler har lange udsigter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Skyder gammelt sikkerhedsråd i sænk: Derfor kan du trygt koble dig på åbne wifi-netværk
Du behøver ikke længere frygte, at blive udsat for digitalt misbrug, hvis du logger på et åbent wifi-netværk, lyder det fra en norsk sikkerhedsekspert. En dansk ekspert mener dog endnu ikke, at tiden er inde til at droppe sikkerhedsrådet.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.