Artikel top billede

Uber med indrømmelse før gigantisk børsnotering: Vores selvkørende biler har lange udsigter

Investeringer i selvkørende teknologi dræner Ubers kasser for millioner af kroner hver eneste dag, og nu meddeler selskabet, at der kommer til at gå lang tid før, at de selvkørende biler for alvor er klar til at gøre deres indtog.

Der kommer til at gå lang tid før, at Uber er klar til at sende selvkørende biler på gaden.

Det erkender Uber ifølge nyhedsbureauet Reuters umiddelbart før, at det amerikanske selskab ventes at blive børsnoteret til en værdi på op mod 730 milliarder dollar.

”Selvkørende biler kommer til at ske i vores levetid. Det er stadigvæk uafklaret, hvornår det kommer til at ske, men der kommer til at gå lang tid før, at det bliver muligt at gøre det i stor skala,” siger Raquel Urtsasun, der er chef chef-forsker i Ubers innovationsenhed Uber Advanced Technologies Group, der arbejder med at udvikle selvkørende teknologi.

Læs også: Derfor ender kunderne med at betale prisen, når Uber og Lyfts førerløse drømme brister

Investeringer dræner Ubers kasse

De lange udsigter afholder dog ikke Uber fra at investere massivt i selvkørende teknologi.

Det amerikanske teknologimedie The Information skriver, at Ubers investering i selvkørende teknologi sidste år drænede Ubers kasse for op mod to millioner dollar om dagen, og det ventes at Uber vil fastholde investeringen på et lignende niveau i 2019.

Det er på trods af, at Uber ved at droppe investeringerne i selvkørende teknologi ville have brændt 25 til 30 procent mindre kapital af sidste år, og det amerikanske medie noterer sig samtidig, at Uber som børsnoteret selskab kan få svært ved at overbevise investorerne om at fastholde den massive investering.

Læs også: Arriva investerer massivt i nye transportformer: Her er to teknologi-trends, som vil vende op og ned på transportsektoren

Førerløse biler om 10 år

Ifølge Reuters ønsker Raquel Urtasun heller ikke at udtale sig om, hvor mange selvkørende biler Uber vil sende på gaden i løbet af de kommende 10 år.

Hun vurderer dog, at Uber i løbet af de kommende 10 år vil have nogle selvkørende biler på gaden.

”Det står klart, at i løbet at der i løbet af de næste 10 år vil der være blanding af selvkørende og menneskeligt-styrede biler på gaden,” siger Raquel Urtasun til Reuters.

Sidste år var Ubers involveret i en sag, hvor en 49-årig kvinde blev dræbt af en af selskabets selvkørende biler.

Det skete, fordi kvinden der sad bag rattet ikke var hurtig nok til at gribe ind, da Ubers teknologi ikke reagerede på den farlige situation.

Læs også:
Vi fik at vide, at en selvkørende revolution snart ville ramme os - nu står det klart, at de førerløse biler har lange udsigter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?