Artikel top billede

(Foto: PR-Foto)

Stort pensionsselskab i it-nedbrud: Brugere kan ikke længere se deres oplysninger

Et timelangt nedbrud hos forsikrings- og pensionskoncernen Topdanmark betyder, at brugere må gå forgæves efter deres pensionsoplysninger på nettet.

”Det er sket en fejl” – det er den besked der plager en stribe brugere hos pensionsselskabet Topdanmark, når de forsøger at tilgå deres pensionsoplysninger.

Samtidig kan oplysningerne heller ikke indhentes igennem pensionsinfo, erfarer Computerworld.

Fejlen, som i timevis har plaget de berørte brugere, skyldes ifølge Topdanmarks kommunikationsdirektør Jens Langergaard forlængede svartider, som kan berøre de flere hundrede kunder der dagligt søger efter deres pensionsinfo.

”Der er i dag perioder med lange svartider, når man skal ind i sine pensionsoplysninger. Det betyder, at nogle af de 4-500 kunder der på en gennemsnitsdag søger deres pensionsoplysninger, oplever en fejl-meddelelse,” skriver han i en mail til Computerworld.

Jens Langergaard beklager de lange svartider for de berørte kunder og skriver i sit mail-svar at fejlen er blevet identificeret og i øjeblikket bliver adresseret. Problemet skulle blive løst i løbet af dagen.

Han pointerer samtidigt, at fejlmeddelelserne ikke skyldes det nye administrationssystem som selskabet introducerede i begyndelsen af april måned.

”Årsagen er identificeret og det er ikke fejl i vores nye administrationssystem, der er årsagen, men samspillet til hjemmesidens selvbetjenings-services. Vi forventer, at problemet med lange svartider er løst i løbet af dagen, og beklager overfor de kunder, der måtte have oplevet det,” lyder det i mailen fra selskabets kommunikationsdirektør.

Læs også: Topdanmark satser tungt på RPA: "20-40 procent af vores medarbejdere vil blive kraftigt berørt af automatisering de kommende 10 år"




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere