Amazons Echo-højttalere har den digitale stemmestyrede assistent 'Alexa' ombord. Overraskende mange kan lytte med, når du taler med den.

Amazon indrømmer: Der lyttes med, når den digitale assistent Alexa anvendes

Brudstykker af samtaler mellem brugerne og den digitale assistent Alexa kan ryge videre til tredjeparter hos Amazon.

Når der konverseres med Amazons digitale assistent ’Alexa,’ lytter den stemmegenkendende kunstige intelligens med.

Men nogle mennesker kan også lytte med.

Nyhedsmediet Bloomberg skriver, at en kopi af de lydfiler, der deles mellem bruger og Amazons servere, kan ryge videre til menneskelige kontrollører, med det formål, at kvalitetssikre og forbedre tjenesten.

Lydklippene bliver aflyttet, transkriberet og annoteret, lyder det.

”Vi tager sikkerhed og beskyttelse af brugernes privatliv enormt seriøst,” lyder det i en meddelelse fra selskabet som understreger at det kun er yderst få lydklip der aflyttes:

”Vi annoterer kun en ekstremt lille brøkdel af Alexas stemmeoptagelser for at forbedre brugeroplevelsen”.

Læs også: Amazon forventes at lancere op til otte nye Alexa-produkter: Snart kan du måske tale med din microbølgeovn

Deler ’muntre optagelser’
I deres undersøgelse, som involverer syv Amazon-ansatte, noterer Bloomberg, at en stor medarbejderstab er ansat til at aflytte, transkribere og tage forklarende noter fra Alexa-samtalerne.

Her har Amazon dedikerede afdelinger i både USA, Costa Rica, Indien og Rumænien. Her skal de ansatte hver især behandle op til 1000 lydfiler på en ni timers vagt.

Deres arbejde beskrives som værende hovedsageligt rutinepræget. Et eksempel kan være en talebid, hvor ’Taylor Swift’ udtales.

Her kan arbejdet bestå i at skrive en forklarende note, hvor der henvises til, at navnet Taylor Swift ikke er et hvilket som helst navn, men ofte vil være en henvisning til musik med sangstjernen Taylor Swift.

Holdene benytter også et internt chatrum til i fællesskab til at afkode en mudret optagelse - men også til at dele ’muntre optagelser’.

I enkelte tilfælde er potentielt stødende eller endda kriminelle optagelser dukket op.

To ansatte bekriver, hvordan de lyttede til optagelser, der lød som seksuelle overgreb. I de tilfælde blev det interne chatrum benyttet som sted at hente support og aflaste de stressende oplevelser.

I Amazons FAQ-dokumentation til Alexa, nævner selskabet intet om, at deres ansatte potentielt kan lytte med, når der tales til Alexa-tjenesten.

Se også: Først indtog den stemmestyrede hjælper hjemmet: Nu gør Amazon Alexa klar til at indtage arbejdspladsen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Se kortet: Disse steder i Danmark er der ingen mobildækning
Danmark har generelt god mobildækning sammenlignet med andre lande, alligevel er der fortsat områder uden dækning. Se dem her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations. For eksempel i form af fuld EDI-integration, som optimerer logistik og forsyning. Eller ved at automatisere håndteringen af konsignation eller centrale processer vedrørende elektronisk dokumentflow og dropshipping. Læs mere i dette whitepaper, der også går i dybden med fire konkrete cases.