Artikel top billede

Amazons Echo-højttalere har den digitale stemmestyrede assistent 'Alexa' ombord. Overraskende mange kan lytte med, når du taler med den.

Amazon indrømmer: Der lyttes med, når den digitale assistent Alexa anvendes

Brudstykker af samtaler mellem brugerne og den digitale assistent Alexa kan ryge videre til tredjeparter hos Amazon.

Når der konverseres med Amazons digitale assistent ’Alexa,’ lytter den stemmegenkendende kunstige intelligens med.

Men nogle mennesker kan også lytte med.

Nyhedsmediet Bloomberg skriver, at en kopi af de lydfiler, der deles mellem bruger og Amazons servere, kan ryge videre til menneskelige kontrollører, med det formål, at kvalitetssikre og forbedre tjenesten.

Lydklippene bliver aflyttet, transkriberet og annoteret, lyder det.

”Vi tager sikkerhed og beskyttelse af brugernes privatliv enormt seriøst,” lyder det i en meddelelse fra selskabet som understreger at det kun er yderst få lydklip der aflyttes:

”Vi annoterer kun en ekstremt lille brøkdel af Alexas stemmeoptagelser for at forbedre brugeroplevelsen”.

Læs også: Amazon forventes at lancere op til otte nye Alexa-produkter: Snart kan du måske tale med din microbølgeovn

Deler ’muntre optagelser’

I deres undersøgelse, som involverer syv Amazon-ansatte, noterer Bloomberg, at en stor medarbejderstab er ansat til at aflytte, transkribere og tage forklarende noter fra Alexa-samtalerne.

Her har Amazon dedikerede afdelinger i både USA, Costa Rica, Indien og Rumænien. Her skal de ansatte hver især behandle op til 1000 lydfiler på en ni timers vagt.

Deres arbejde beskrives som værende hovedsageligt rutinepræget. Et eksempel kan være en talebid, hvor ’Taylor Swift’ udtales.

Her kan arbejdet bestå i at skrive en forklarende note, hvor der henvises til, at navnet Taylor Swift ikke er et hvilket som helst navn, men ofte vil være en henvisning til musik med sangstjernen Taylor Swift.

Holdene benytter også et internt chatrum til i fællesskab til at afkode en mudret optagelse - men også til at dele ’muntre optagelser’.

I enkelte tilfælde er potentielt stødende eller endda kriminelle optagelser dukket op.

To ansatte bekriver, hvordan de lyttede til optagelser, der lød som seksuelle overgreb. I de tilfælde blev det interne chatrum benyttet som sted at hente support og aflaste de stressende oplevelser.

I Amazons FAQ-dokumentation til Alexa, nævner selskabet intet om, at deres ansatte potentielt kan lytte med, når der tales til Alexa-tjenesten.

Se også: Først indtog den stemmestyrede hjælper hjemmet: Nu gør Amazon Alexa klar til at indtage arbejdspladsen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere