Artikel top billede

Amazons Echo-højttalere har den digitale stemmestyrede assistent 'Alexa' ombord. Overraskende mange kan lytte med, når du taler med den.

Amazon indrømmer: Der lyttes med, når den digitale assistent Alexa anvendes

Brudstykker af samtaler mellem brugerne og den digitale assistent Alexa kan ryge videre til tredjeparter hos Amazon.

Når der konverseres med Amazons digitale assistent ’Alexa,’ lytter den stemmegenkendende kunstige intelligens med.

Men nogle mennesker kan også lytte med.

Nyhedsmediet Bloomberg skriver, at en kopi af de lydfiler, der deles mellem bruger og Amazons servere, kan ryge videre til menneskelige kontrollører, med det formål, at kvalitetssikre og forbedre tjenesten.

Lydklippene bliver aflyttet, transkriberet og annoteret, lyder det.

”Vi tager sikkerhed og beskyttelse af brugernes privatliv enormt seriøst,” lyder det i en meddelelse fra selskabet som understreger at det kun er yderst få lydklip der aflyttes:

”Vi annoterer kun en ekstremt lille brøkdel af Alexas stemmeoptagelser for at forbedre brugeroplevelsen”.

Læs også: Amazon forventes at lancere op til otte nye Alexa-produkter: Snart kan du måske tale med din microbølgeovn

Deler ’muntre optagelser’

I deres undersøgelse, som involverer syv Amazon-ansatte, noterer Bloomberg, at en stor medarbejderstab er ansat til at aflytte, transkribere og tage forklarende noter fra Alexa-samtalerne.

Her har Amazon dedikerede afdelinger i både USA, Costa Rica, Indien og Rumænien. Her skal de ansatte hver især behandle op til 1000 lydfiler på en ni timers vagt.

Deres arbejde beskrives som værende hovedsageligt rutinepræget. Et eksempel kan være en talebid, hvor ’Taylor Swift’ udtales.

Her kan arbejdet bestå i at skrive en forklarende note, hvor der henvises til, at navnet Taylor Swift ikke er et hvilket som helst navn, men ofte vil være en henvisning til musik med sangstjernen Taylor Swift.

Holdene benytter også et internt chatrum til i fællesskab til at afkode en mudret optagelse - men også til at dele ’muntre optagelser’.

I enkelte tilfælde er potentielt stødende eller endda kriminelle optagelser dukket op.

To ansatte bekriver, hvordan de lyttede til optagelser, der lød som seksuelle overgreb. I de tilfælde blev det interne chatrum benyttet som sted at hente support og aflaste de stressende oplevelser.

I Amazons FAQ-dokumentation til Alexa, nævner selskabet intet om, at deres ansatte potentielt kan lytte med, når der tales til Alexa-tjenesten.

Se også: Først indtog den stemmestyrede hjælper hjemmet: Nu gør Amazon Alexa klar til at indtage arbejdspladsen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere