Artikel top billede

Amazons Echo-højttalere har den digitale stemmestyrede assistent 'Alexa' ombord. Overraskende mange kan lytte med, når du taler med den.

Amazon indrømmer: Der lyttes med, når den digitale assistent Alexa anvendes

Brudstykker af samtaler mellem brugerne og den digitale assistent Alexa kan ryge videre til tredjeparter hos Amazon.

Når der konverseres med Amazons digitale assistent ’Alexa,’ lytter den stemmegenkendende kunstige intelligens med.

Men nogle mennesker kan også lytte med.

Nyhedsmediet Bloomberg skriver, at en kopi af de lydfiler, der deles mellem bruger og Amazons servere, kan ryge videre til menneskelige kontrollører, med det formål, at kvalitetssikre og forbedre tjenesten.

Lydklippene bliver aflyttet, transkriberet og annoteret, lyder det.

”Vi tager sikkerhed og beskyttelse af brugernes privatliv enormt seriøst,” lyder det i en meddelelse fra selskabet som understreger at det kun er yderst få lydklip der aflyttes:

”Vi annoterer kun en ekstremt lille brøkdel af Alexas stemmeoptagelser for at forbedre brugeroplevelsen”.

Læs også: Amazon forventes at lancere op til otte nye Alexa-produkter: Snart kan du måske tale med din microbølgeovn

Deler ’muntre optagelser’

I deres undersøgelse, som involverer syv Amazon-ansatte, noterer Bloomberg, at en stor medarbejderstab er ansat til at aflytte, transkribere og tage forklarende noter fra Alexa-samtalerne.

Her har Amazon dedikerede afdelinger i både USA, Costa Rica, Indien og Rumænien. Her skal de ansatte hver især behandle op til 1000 lydfiler på en ni timers vagt.

Deres arbejde beskrives som værende hovedsageligt rutinepræget. Et eksempel kan være en talebid, hvor ’Taylor Swift’ udtales.

Her kan arbejdet bestå i at skrive en forklarende note, hvor der henvises til, at navnet Taylor Swift ikke er et hvilket som helst navn, men ofte vil være en henvisning til musik med sangstjernen Taylor Swift.

Holdene benytter også et internt chatrum til i fællesskab til at afkode en mudret optagelse - men også til at dele ’muntre optagelser’.

I enkelte tilfælde er potentielt stødende eller endda kriminelle optagelser dukket op.

To ansatte bekriver, hvordan de lyttede til optagelser, der lød som seksuelle overgreb. I de tilfælde blev det interne chatrum benyttet som sted at hente support og aflaste de stressende oplevelser.

I Amazons FAQ-dokumentation til Alexa, nævner selskabet intet om, at deres ansatte potentielt kan lytte med, når der tales til Alexa-tjenesten.

Se også: Først indtog den stemmestyrede hjælper hjemmet: Nu gør Amazon Alexa klar til at indtage arbejdspladsen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere