Artikel top billede

Efter kæmpe datalæk hos Forsvaret: Danske soldater kan risikere genudsendelse trods lækkede oplysninger

Soldater og ansatte, der har fået deres personlige oplysninger kompromitteret som følge af det store datalæk hos Forsvaret, kan stadig blive genudsendt, skriver medie.

Trods det omfattende datalæk hos Forsvaret kan berørte soldater og ansatte hos Forsvaret stadig blive genudsendt.

Det fremgår af en artikel fra Berlingske.

Mere end 3.000 medarbejdere, der har rejst i Mellemøsten fra 2012 til udgangen af 2016, kan have fået deres navne, billeder, pasnumre og cpr-numre kompromitteret som følge af et stort datalæk hos Forsvaret.

Forsvaret meddelte fredag, at persondatabruddet var håndteret, og at man havde orienteret bredt om sagen.

Dog valgte Forsvaret ikke at kontakte potentielt berørte direkte.

”Det er en beklagelig sag og derfor informerer vi bredt”, lød det fra oberst Michael Hyldgaard, chef for Operationsstaben i Forsvarskommandoen efterfulgt af en opfordring til de berørte:

”Som konsekvens er der rettet op på procedurerne, men muligt berørte bør udvise opmærksomhed.”

Læs også: Kæmpe datalæk hos Forsvaret: Over 3.000 udsendte medarbejdere berørt

Kan blive genudsendt

Det står dermed klart, at berørte ansatte hos Forsvaret kan blive genudsendt trods de lækkede oplysninger.

Forsvaret mener nemlig, at risikoen er maget lav for, at databruddet vil kompromittere danske ansatte og soldaters sikkerhed.

Den vurdering bygger på, at der endnu ikke er nogen sager om, at det skulle have ført til negative konsekvenser.

"At vi ikke har kendskab til nogle hændelser, der kan relateres til dette her indtil videre. Det er den vurdering, der er til grund for det. Men vi skriver jo også, at kompromitteringen af den slags oplysninger kan øge risikoen for forsøg på eksempelvis hvervning eller chikane ved rejse i området – men vi har ikke oplevet noget," lyder det fra oberst Michael Hyldegaard til Berlingske.

Ifølge en udsendte pressemeddelelse vurderer Forsvarets Efterretningstjeneste, at kompromitteringen af de personlige oplysninger kan øge risikoen for forsøg på spionage og hvervning herunder eventuel chikane i forbindelse med rejser i regionen.

Vurderingen er dog samtidig, at risikoen er "lille" for at enkelte medarbejder skulle opleve noget negativt på den baggrund.

Læs også: Forsvaret satser stort på RPA: Ny farm af software-robotter skal automatisere op mod 80 processer - søger masser af nye folk




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere