Artikel top billede

Kina indleder monopolundersøgelse af Ericsson

Den kinesiske regering har indledt en undersøgelse om, hvorvidt Ericssons licensbetingelser strider imod den kinesiske lov på området for monopoldannelser.

Kina åbner en monopolundersøgelse mod Ericsson efter flere klager om selskabets praksis i forhold til selskabets licensbetingelser.

Det skriver Technode.

Undersøgelsen sker samtidig med, at Huawei har mistet 5G-ordre i vesten efter beskyldninger om spionage.

Ericsson bekræfter over for mediet, at der er en undersøgelse i gang, men ønsker ikke at kommentere sagen.

Den svenske televirksomhed fastholder dog, at dets licensbetingelser er baseret på fair, rimelige og ikke-diskriminerende vilkår og vil samarbejde fuldt ud.

Læs også: Ericsson vil skrotte al udstyr fra Huawei på TDC-nettet: Alt vil være væk i 2020

Sidst fik Qualcomm en bøde 6,4 milliarder kroner

Ifølge det kinesiske medie Laoyaoba har en række kinesiske smartphone-producenter tidligere klaget over Ericsson med beskyldninger om brud på monopolregler i forhold til dets 3G- og 4G-patenter.

Det er den anden store undersøgelse af et udenlandsk selskab i Kina indenfor kort tid, efter at Qualcomm i februar 2015 blev idømt en rekordstor bøde på 975 millioner dollars svarende til omkring 6,4 milliarder kroner for 'monopolistiske forretningsmetoder,' som det hed.

Sammen med bøden blev Qualcomm pålagt at ændre en række af sine priser og betingelser for en række produkter, som de kinesiske mobilproducenter var afhængige af.

Derudover blev processorproducenten pålagt at smide knap en milliard kroner ind i en nyetableret fond, som skulle fremme udvikling af mobilteknologier og chip-teknologier i Kina.

Læs mere om det her: Chip-gigant får bøde på 6,5 milliarder kroner: Tvinges til at sætte priser ned
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Indbygget sikkerhed i servermiljøet – her er fordelene
Få et samlet og teknisk velfunderet overblik over alle sikkerhedsfeatures i Dells PowerEdge-servere.