Artikel top billede

Kina indleder monopolundersøgelse af Ericsson

Den kinesiske regering har indledt en undersøgelse om, hvorvidt Ericssons licensbetingelser strider imod den kinesiske lov på området for monopoldannelser.

Kina åbner en monopolundersøgelse mod Ericsson efter flere klager om selskabets praksis i forhold til selskabets licensbetingelser.

Det skriver Technode.

Undersøgelsen sker samtidig med, at Huawei har mistet 5G-ordre i vesten efter beskyldninger om spionage.

Ericsson bekræfter over for mediet, at der er en undersøgelse i gang, men ønsker ikke at kommentere sagen.

Den svenske televirksomhed fastholder dog, at dets licensbetingelser er baseret på fair, rimelige og ikke-diskriminerende vilkår og vil samarbejde fuldt ud.

Læs også: Ericsson vil skrotte al udstyr fra Huawei på TDC-nettet: Alt vil være væk i 2020

Sidst fik Qualcomm en bøde 6,4 milliarder kroner

Ifølge det kinesiske medie Laoyaoba har en række kinesiske smartphone-producenter tidligere klaget over Ericsson med beskyldninger om brud på monopolregler i forhold til dets 3G- og 4G-patenter.

Det er den anden store undersøgelse af et udenlandsk selskab i Kina indenfor kort tid, efter at Qualcomm i februar 2015 blev idømt en rekordstor bøde på 975 millioner dollars svarende til omkring 6,4 milliarder kroner for 'monopolistiske forretningsmetoder,' som det hed.

Sammen med bøden blev Qualcomm pålagt at ændre en række af sine priser og betingelser for en række produkter, som de kinesiske mobilproducenter var afhængige af.

Derudover blev processorproducenten pålagt at smide knap en milliard kroner ind i en nyetableret fond, som skulle fremme udvikling af mobilteknologier og chip-teknologier i Kina.

Læs mere om det her: Chip-gigant får bøde på 6,5 milliarder kroner: Tvinges til at sætte priser ned
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere